Çekilen araçlar POL-NET bilgi sistemi üzerinden takip edilecek

Yayın: 14:44 - 24.12.2019
Güncelleme: 14:44 - 24.12.2019

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığına, Bakan Süleyman Soylu imzalı “Park Yasağı Uygulaması ve Araçların Çekilmesi” konulu bir genelge gönderdi. Genelgede, trafikte araç ve sürücü sayısının artmasıyla birlikte uygun park ve duraklama alanlarının belirlenmesi ve belirlenen kurallara uyulması trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem arz ettiği belirtildi.

Araç sahibinin veya sürücüsünün çekici üzerinde seyahatine izin verilmeyecek.

Çekilen araçların takibi yapılacak, yetkilendirilmiş ve ihlalin gerçekleştiği yere en yakın otoparka götürülerek muhafaza altına alınması sağlanacak.

Aracın otoparka giriş yaptığı an itibariyle görevlilerce derhal PolNet bilgi sistemi “Trafik Denetleme” menüsü altındaki “Otopark” bölümü kısmından veri girişi yapılacak. Uygun platformlarda kamuoyuna; www.egm.gov.tr adresinde yer alan “Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama” modüllerinde Otoparka Çekilen Araç Sorgulama işlemlerinin yapılabileceği, Araç sahiplerinin e-Devlet’te kaydı var ise “elektronik posta adresine”, e-Devlet mobil uygulamasını indiren kullanıcıların ise cep telefonlarına araçlarının çekildiği otopark bilgilerinin gönderildiği hususları duyurulacak.

Exit mobile version