SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Türkiye’de 3 bin 650 sürücü kursu bulunuyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’de sürücü belgesine sahip kişilerin sayısı yüzde 5 artışla 30,9 milyona ulaştı. Sürücü belgesi olanların yüzde 75’ini erkekler, yüzde 25’ini ise kadınlar oluştururken, İstanbul en çok sürücü belgesine sahip il konumunda.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerini inceleyen online sürücü kursu platformu Ehliyet360.com’a göre Türkiye’de nüfusun yüzde 38’i sürücü belgesine sahip. Her eğitim öğretim yılında ortalama ortalama 1 milyon 250 bin kişi, sürücü belgesi almak için detaylı bir eğitimden geçiyor. Sürücü kurslarına kayıt olan adaylar ilk yardım, motor ve trafik kurallarıyla ilgili eğitim alıyor, yazılı ve direksiyon sınavı sonucunda başarılı olanlar ise trafiğe çıkmaya hak kazanıyor.

Ehliyet sayısı araç sayısından fazla

Türkiye genelinde 2020 yılı Ocak ayı itibarıyla trafiğe kayıtlı motorlu taşıt sayısı 23 milyona, sürücü belgesi bulunan kişi sayısı ise 30,9 milyona ulaştı. Bu belgelerin 23,6 milyonu B sınıfı, 1,6 milyonu C sınıfı, 967 bini D sınıfı, 4,7 milyonu E sınıfı, 5,8 milyonu F sınıfı sürücü belgelerinden oluşuyor. Motorsiklet sürücülerini kapsayan A1 ve A2 sürücü belgesi sayısı ise 3 milyonu aştı.

“Trafik güvenliği için sürücü kursları büyük önem taşıyor”

Trafik güvenliğinin bilinçli ve bilgili sürücülerle sağlanabileceğini belirten Ehliyet360.com Genel Koordinatörü Lokman Akkurt, “Otomobil, kamyon, traktör ve iş makinesi gibi motorlu taşıtları kullanabilmek için 19 farklı sürücü belgesi bulunuyor. Sürücü kurslarında adaylar, almak istedikleri taşıt türüne göre farklı bir eğitime tabi tutuluyor. Gerek trafik güvenliğinin sağlanması gerekse sürücü kaynaklı olumsuzlukların minimuma indirilmesi noktasında sürücü kurslarında verilen eğitim oldukça önemli. Unutmayalım ki ocak ayında Türkiye’de yaşanan trafik kazalarının yüzde 87’si sürücü kaynaklı. Özellikle adayların ehliyeti alıp gidelim mantığından uzak tutulması ve ciddi bir eğitimle trafiğe hazırlanması gerekiyor.” dedi.

“Türkiye’de 3 bin 650 sürücü kursu bulunuyor”

Türkiye’de halihazırda 3 bin 650 sürücü kursu bulunduğunu belirten Akkurt, “İstanbul 699 sürücü kursuyla rekabetin en yüksek olduğu ilimiz. İstanbul’u 240 sürücü kursuyla Ankara ve 211 sürücü kursuyla İzmir takip ediyor. Sürücü kurslarının fazlaca olduğu bölgelerde inanılmaz bir rekabet var. Bu rekabette simülasyon vb. yenilikçi yaklaşımlar geliştirenlerin bir adım önde olduğunu görüyoruz. Sürücü kursları trafik gibi önemli bir meselede insanlara eğitim verdiklerinin farkına varmalı ve odak noktaları eğitim olmalı. Bu şekilde temel problemlerimize çözüm getirebilir, daha sürdürülebilir bir trafik kültürü oluşturabiliriz.” şeklinde konuştu.

“Adaylar tercihlerini ücret ve bilinirliğe göre belirliyor”

Adayların sürücü belgesi alma sürecinde detaylı araştırma yapmadığını söyleyen Akkurt, “Adaylar daha çok ücret konusunda değerlendirmede bulunup karar veriyor. Ancak kötü bir eğitim sonucunda tekrar sınavlara girmenin maddi bir külfet oluşturduğu unutulmamalı. Ayrıca adaylar ikamet ettikleri bölgede sürekli gördükleri ya da tanıdıklarının referans olduğu sürücü kurslarına ilgi gösteriyor. Bu noktada 81 ilde gerekli yeterliliklere sahip sürücü kurslarını Ehliyet360.com listeleyerek adayların belirli filtreler uygulamasını sağlıyoruz. Doğru tercih yapmak, ömür boyu kullanılacak bilgilerin öğrenilmesi ve bilinçli sürücü olmanın ilk adımı.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]

Genel
16 Mayıs 2024
Migros’ta Yüzde 40 İndirim! A’dan Z’ye Tüm Ürünlerde DEVASA Fırsat

Migros’tan Dev İndirim Kampanyası geldi. Sepette İndirim ve Yüzde 40’a Varan Fırsatlar… Migros’tan Mayıs ayına özel yepyeni bir indirim kampanyası geldi. Hem yüzde 40’a varan indirim hem de sepette indirim kampanyası tüketicileri bekliyor. A’dan Z’ye tüm ürünlerde efsane fiyatlar sunan Migros, aynı zamanda öne çıkan temel ihtiyaç ürünlerinde de ekstra indirimler yapıyor. İşte indirimli ürünler […]

Genel
16 Mayıs 2024
Sağanak ve Fırtına Geri Dönüyor! O İller İçin Uyarı Yapıldı

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre birçok bölgede sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Marmara’nın batısı dikkatli olmalı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkenin birçok bölgesinde sağanak yağış ve fırtına etkili olacak. Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Eskişehir çevreleri ile akşam […]

Genel
16 Mayıs 2024
A101’de Sürpriz Fırsatlar Haftası! Skechers, Nike, Converse, Birkenstock A101 İndirimi Başladı

A101, 16-23 Mayıs tarihleri arasında birçok sürpriz indirim ve fırsat sunuyor. Toshiba Smart TV’lerden Birkenstock terliklere, Skechers ayakkabılardan bahçe balkon setlerine kadar geniş ürün yelpazesi A101 mağazalarında. A101, 16 – 23 Mayıs 2024 tarihleri arasında müşterilerine sürpriz dolu fırsatlar sunuyor. Bu hafta yayımlanan “Aldın Aldın” kataloğunda, ev eşyalarından elektronik ürünlere, giyimden mobilyaya kadar birçok kategoride […]