Bitkisel Protein Nedir?

Yayın: 16:04 - 11.03.2020
Güncelleme: 16:04 - 11.03.2020

Bitkisel protein, yaygın olarak soya fasulyesinden üretilen et ikame bir üründür. Soya fasulyesi ve tofu yüksek miktarda protein içerir. Bu nedenle endüstriyel bitkisel protein üretimi için de son derece ideal bir üründür. Bir porsiyon olgun soya fasulyesi, bir porsiyon dana bifteğinden daha fazla proteine ​​sahiptir. Tofudaki protein miktarı, porsiyon başına tavuk göğsünden daha fazladır. Soya, dokuz esansiyel amino asidin tamamını içerir ve tam bir protein olarak kabul edilir. Sahip olduğu özellikler ile farklı kullanım alanlarına sahiptir. Bitkisel proteinler hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için https://www.asenpa.com/post/bitkisel-protein adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bitkisel Protein Nerelerde Kullanılır?

Dondurulmuş veya konserve makarna yemekleri gibi et içeren gıdalarda hem uygun fiyatlı olması hem de et yerine kullanılabilmesi nedeniyle bitkisel protein tercih edilir. Soya bileşenleri endüstrisi, özellikle son on yılda oldukça ilerledi. Yiyecek ve içecek endüstrileri pek çok ürünün içeriğinde soya proteini olarak da anılan bu proteinleri kullanır, bunlardan bazıları; dondurulmuş mantı, barbekü ve salata soslarıdır. Yağsız soya proteini genellikle pişirilmeden önce kurutulur ve sağlık için yararlıdır.Baharatları ve lezzetleri iyi emen bitkisel proteinler, çok yönlü bir vegan –  vejetaryen gıda olarak kabul edilir. Bileşenleri sadece maliyet ve fonksiyon açısından değil aynı zamanda genel besin içeriği ile de oldukça faydalıdır.

Bitkisel Proteinin Avantajları

Bağışıklık sisteminiz için bir antioksidan olarak önemli olan C vitamini, protein içeren bitkisel gıdalarda bulunur ve demirin emilmesi için gereklidir.C vitamini, soya dahil olmak üzere birçok bitkisel gıdada bol miktarda bulunur, ancak hayvansal gıdalarda yararlı miktarlarda bulunmaz.

Flavonoidler, sadece bitkilerde bulunan çeşitli bir grup besleyici maddedir. Renkli sebze ve meyvelerde yüksek oranda bulunan flavonoid, hücre duvarının zarar görmesini engeller. Bu bağlamda hastalıkları önlemede etkili olarak görülen flavonoidin yetişkinlikte meme kanserine karşı koruma sağlayabileceği gözlemlenmiştir. Önemli bitkisel kaynağı olan soya fasulyesi ve tofu, mevcut güçlü antioksidanların en zengin ve konsantre kaynağıdır.

İnsanlar tarafından sindirilemeyen lifler, bağırsaklardaki yararlı bakteriler tarafından kullanılarak vücudumuz için önemli ögelere dönüştürülür. Soya dahil olmak üzere bitki gıdaları bol miktarda lif içerir, ancak et önemli miktarda içermez. Uzun süreli doygunluk sağlayan lifler, sindirim sistemine faydalıdır, kan şekerini ve kolesterol seviyesini düzenlemede son derece etkilidir.

Bitkisel Proteinin Hızlı ve Kolay Temini

Sağlığa faydalı, vejetaryen beslenme imkânı tanıyan bitkisel proteinler, düşük maliyetleri ile de et proteinlerine göre birçok avantaja sahiptir. Hızlı ve kolay bir şekilde kalite standartlarını karşılayan kaliteli bitkisel protein, Asenpa aracılığıyla temin edilebilir. Sektörde önemli iş ortaklarına sahip kurum, küresel çapta çalışır. Asenpa’nın hizmetlerini incelemek ve iletişim kurmak için https://www.asenpa.com/ adresini inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version