SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İGEP, Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde çalışmalarını paylaştı

Yayınlanma:
ABONE OL

Başbakan Erdoğan’dan ödüllü İç Göç Entegrasyon Projesi bugüne kadar yaptığı çalışmaları düzenlediği Paylaşım Toplantısı’ yla değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ödüllü, AB destekli proje İGEP, Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlediği Paylaşım Toplantısı’yla çalışmalarını sundu.

Toplantı öncesi, projenin uygulama yeri olan Sultanbeyli Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde eğitim gören çocukların hazırladığı etkinliği, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Halit Körken, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Saraç, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Köksal Tandıroğlu, İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdürü Önal İnaltekin, İGEP İstanbul Sorumlusu ve Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürü Aylin Çiftçi, Darülaceze Müdürü Tayfun Karali, Sosyal Önlemler Bileşeni Kilit Uzmanı Hans Maeth ile başkan yardımcı ve danışmanları, birim müdürleri, kamu kurumları çalışanları, İGEP yetkilileri ve vatandaşlar izledi.

 

“Geleceğe iyimser bakıyoruz”

Etkinlik öncesi ilk konuşmayı yapan İç Göç Entegrasyon Projesi Sosyal Önlemler Bileşeni Kilit Uzmanı Hans Maeth, çocukların hem öğrenebilecekleri, hem de sosyal çevre edinebilecekleri böyle bir merkezin bir kazanç olduğunu söyledi ve “Destek veren herkese teşekkürler. Bu programla geleceğe iyimser bakabileceğiz” dedi.

İBB Sosyal Hizmetler İl Müdürü Önal İnaltekin ise, çalışmaların merkezine ailelerin alınması gerektiğini söyledi ve “Ailelerle ilgili problemler çözülürse bizim böyle projelere ihtiyacımız kalmayacak. Önemli olan ailedeki sıkıntıyı gidermek” dedi. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın başlattığı aile çalıştayından bahseden İnaltekin, “Sorumluluk aileden başlıyor. Aileyi merkeze alarak çalışmalarımızı yürütmeliyiz.” şeklinde konuştu.

 

“İşaret fişeği yakıldı”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Saraç konuşmasında “sokakta çalışan çocukların bir araya gelince neler yapabildiğini gördük. Bu çocuklar kardeşlerine örnek olacaklar” derken Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İGEP hakkında bilgi verdikten sonra “Ben en büyük teşekkürü proje kapsamında çocuklara annelik, ablalık yapan eğitmenlerine etmek istiyorum.” dedi ve sokak çocuklarının oluşumunu ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi. “Bir işaret fişeği yakıldı, buna herkes destek olmalı” diyen Keskin, merkezin çalışmalarının devamının sağlanması için ellerinden geleni yapacakları sözünü verdi. Kaymakam Mehmet Ceylan ise, Çocuk ve Gençlik Merkezi’ne toplumun her kesiminden destek beklediklerini söyledi.

 

Birbirinden güzel gösteriler…

Konuşmaların ardından çocukların hazırladıkları gösterilere geçildi. Merkezde eğitim gören birbirinden yetenekli çocuklar, önce “Çocukluğunuza talibiz” isimli gösteriyle büyüklere seslendi, ardından jimnastik gösterileri, “Van Kalesi Aşireti” skeci ve Kuvay-ı Milliye Destanı oratoryosunu sundu.

Çocuk korosunun şarkılarıyla başlayan eğlence, Karagöz- Hacivat oyunuyla devam etti, halk oyunları izleyenleri mest etti. Programda son olarak ise CNC eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan gençlere sertifikaları verildi ve katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Paylaşım toplantısı…

Programın ikinci bölümü yapılan toplantıya ayrıldı. İstanbul Genç Hayat Vakfı, İstanbul Hayat Vakfı, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, Pendik Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu, Sultanbeyli Çocuk ve Gençlik Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İSMEM) yetkilileri arasında yapılan toplantı sonrası program İGEP İstanbul Sorumlusu Aylin Çiftçi’nin genel değerlendirme ve kapanış konuşmasıyla sona erdi.  

 

İlgili Haberler

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]

Belediye
07 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel Belediye Personeli ile Bayramlaştı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan Bayramı öncesi son mesai gününde belediye personeli ile bir araya geldi. Mesai arkadaşlarının bayramını tek tek kutlayan ve çalışmaları için kendilerine teşekkür eden Başkan Yüksel, Kartallı komşularının Ramazan Bayramı’nı rahat ve huzurlu bir ortamda geçirebilmeleri için Kartal Belediyesi olarak bayram süresince de çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Kartal Belediyesi müdürlüklerini […]