İş Güvenliğinin Vazgeçilmezi İş Ayakkabıları

Yayın: 19:31 - 19.03.2020
Güncelleme: 19:31 - 19.03.2020

Yaptığımız işimiz kadar bu işimizi yaparken çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği de bizim için o kadar önemlidir. Onlara ihtiyaç duydukları koruyucu malzemeleri almak ve bulundurmak her işverenin görevi olmalıdır. Bu aynı zamanda çalıştırdığımız kişilerden en yüksek verimi almamızı da sağlar. Kendini iş güvenliği ve rahatı konusunda güvende hissetmeyen çalışandan beklediğimiz verimi elde edemeyiz. Yapılan her iş kolu ve çalışan yaptıkları işlere göre lazım olan uygun malzemeleri bulundurmak iş ve işçi sağlığı konusunda bizleri biraz da mecbur kılar. Bundan kaçınmak işverene yarardan çok zarar getirir.

İş Ayakkabısı Kullanımı

İş güvenliği ürünlerinden olan ayakkabılarve iş çizmelerini günümüzde artık daha ulaşılabilir ve daha uygun fiyatlarla bulmak mümkündür. Eskiden koca koca çizmeler ve lastik ayakkabılar yerine artık günümüzde çok şık ve güzel, kullanımı çok daha rahat iş ayakkabısı modelleri bulunmaktadır. Spor ayakkabısı görünümünde iş ayakkabılarıve daha koruyucu iş çizmeleri seçenekleri artık daha çeşitli aynı zamanda normal ayakkabıları aratmayan konforda üretilmektedir. Hem görüntüsü hem de kullanımdaki rahatlığı ve sağlamlığı bu iş güvenliği ürünleri kullanım alanını genişletmiştir. Artık birkaç kullanımda bozulmayan sağlam malzemeden çelik uçlu iş ayakkabı ve iş çizmeleri modelleri bulunmaktadır. Daha önceleri bu iş güvenliği malzemelerini kullanmak biraz da kullananların tercihine bırakılırken şimdi artık iş kanunu gereği artık bir mecburiyet halini almıştır. İşveren bunları tedarik etmekle sorumlu olup, çalışan da bir bakıma bunları kullanmaya kanunen mecbur edilmiştir.

Ayağına koruyucu iş ayakkabısı olmadığı için paslı bir çivi batan işçinin tetanos olması durumunda eğer bu işverenin ihmali ise işverene sıkıntı çıkacaktır, yok eğer işveren almasına rağmen işçi kendi isteği ile kullanmamış ise bu defa da yasal olarak işçi sorumlu tutulacaktır. Bütün bu olaylar bu kadar basit de olmayabilir. İş hayatımızın kalitesi ve güvenilirliği ürettiğimiz ürünlerin ya da sattığımız malzemelerin kalitesi ile ölçülür. Ancak bunun yanında bunu üretirken iş gücü olarak kullandığımız kişilerin iş güvenliği ve sağlığı da bir o kadar önemli olmalıdır. Özellikle insan gücüne dayalı iş yapıyor isek bunun önemi bir kat daha fazla olmaktadır.

İnşaat, sağlık, üretim fabrikaları ve bunun gibi birçok iş kolunda çalışanlar için iş güvenliği hem hukuki hem de insani olarak ciddiye alınması gereken bir konudur. İş güvenlik ürünlerisağlamak da işverenin sorumluluğunda bulunmaktadır. Yapılan işin türüne göre ihtiyaç duyulan iş güvenliği ürünleri farklılıklar gösterebilir. Her işveren kendi iş koluna göre lazım gelen koruyucu ürünleri çalışanlarına sağlamak durumundadır.

İş ve işçilerinizin güvenliği için iş ayakkabısı veya işiniz gereği ihtiyaç duyduğunuz bütün iş güvenliği ürünlerini www.hamdikucuk.com.tr adresinden temin edebilirsiniz.

Exit mobile version