SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sancaktepe’de Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Bilgi Merkezi açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi, Kültür ve Bilgi Merkezi projesinin üçüncüsünü düzenlenen törenle hizmete açtı.  Hacı Bektaş-i Veli adıyla Atatürk Mahallesinde gerçekleştirilen açılışa AK Parti İstanbul milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen katıldı.   

İlk Kültür ve Bilgi Merkezi’ne ünlü Türk büyüklerinden Yunus Emre’nin  adını veren Sancaktepe Belediyesi, ikinci Kültür ve Bilgi Merkezi’ne de büyük mütefekkir Mesnevi’nin yazarı Mevlana’nın ismini verdi.

Kültürel ve sosyal hayatın yaygınlaşmasına yardımcı olmak ve çocuklara bu doğrultuda rehberlik etmek ve yönlendirmek düşüncesiyle açılan merkezlerin amacını belirten Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Ders çalışma ortamları müsait olmayan çocuklara derslerini çalışma ortamı sağlamak, Mahallelerde çocukların bilgiye ulaşma ve boş zamanlarını değerlendirme imkânı sağlamak, Ayrıca Bilgisayar ve internete ulaşma imkânı olmayan çocuklara bu  imkânı sağlamak amacındayız” dedi. Başkan Erdem konuşmasında, sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak toplumun tüm kesimleri için çalışmalar yapılması hedeflenmekle birlikte özellikle 4–18 yaş grubu gençlerin sosyal gelişimleri için gerekli olan 3. mekânlar oluşturduklarını belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti milletvekili ve MYK Üyesi Edibe Sözen ise, “Bizim kültürümüzün temel öğeleri Yunus Emre, Mevlana ve Hacı Bektaş-ı Veliler’dir. Bu eğitim yuvalarında genç nesillere verilecek eğitim ve öğretim çok önemlidir. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırım demektir. Sancaktepe bunu başarıyor” dedi.

Atatürk Mahallesinde hizmete açılan Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Bilgi Merkezi, 5 katlı binada faaliyet gösterecek. Kültür ve Bilgi Merkezinde derslikler, internet odaları, etüt salonları, çok amaçlı 70 kişilik salon, kütüphane ve bodrum katta spor salonu bulunuyor. Ücretsiz olarak ilköğretim öğrencilerine hizmet sunacak Kültür ve Bilgi Merkez’inde her sınıf 30’ar kişiden oluşuyor. Sınıflarda projeksiyon cihazı bulunuyor. Türkçe, Matematik gibi temel derslerin yanında, İngilizce branşında da tecrübeli öğretmenler tarafından eğitim verilecek.  Merkezde ayrıca satranç salonu bulunuyor. Binanın bir katı ise 4-6 yaş çocuklara yönelik anasınıfı olarak hizmet sunacak.

Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Bilgi Merkezi’nde tüm imkânlar ailelere de sunulacak. Öğrenci velisiyle birlikte merkeze üye olabilecek. Böylece öğrenci için geçerli olan internet kullanımı ya da kütüphane gibi hizmetleri veli de alabilecek. Sancaktepe Belediyesi bu çalışmayla aileyi de eğitimin içine çekecek. Çocuklar için eğitici aktiviteceler de düzenlenecek. Çocuklar müzik, satranç, folklor, tiyatro gibi etkinliklere katılabilecek. 

İlköğretim okulu öğrencilerinden oluşan folklor ekibinin sunduğu gösterilerle renklenen Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Bilgi Merkezi açılışına halk yoğun ilgi gösterdi. 

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]