SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Titanic Otel yiyecek içecekte iddialı

Yayınlanma:
ABONE OL

Yemek konusunda 5 yıldızlı tavsiyeler…

Titanic Otel Asıa’nın yiyecek içecek ve ziyafet müdürü Ahmet Can Yeşildağ, konuyla ilgili yaptığı değerlendirme de, “Hizmet anlayışını en üst seviyede tutan Titanic Otel’in temizlik için kurulmuş ayrı bir departmanı olup, hem otel mutfağında hem de genel alanlarda temizlik hizmetleri bilimsel araştırma şirketlerinin denetimiyle yapılmaktadır. Yemeklerin yapımı ve saklanma koşulları uluslar arası kurallar çerçevesinde yapılıp, pişmiş yemeklerin çok hızlı bir şekilde soğutularak büyük hava depolarında saklanma zorunluluğu vardır.

Bu da bakteri oluşumunu engeller. Yemeklerin en önemliği özelliği 7 ile70 derece arasında tehlikeli bir bölge oluşturmasıdır. 7 ile 70 derecenin ya altında ya da üstünde derecelendirmesi gerekir. Ve bu ısıların altında korunduğu her dakika zehirlenmelere kadar gidebilecek tehlikeli sonuçlar doğurur.

Mutfağımız Cook & Chiil sistemiyle tasarlanmış

Cook & Chiil sistemiyle tasarlanmış bir mutfak kullanıyoruz. Elimizdeki teknolojide 80 derecede pişmiş bir yemeği çok kısa süre içerisinde 10 derecelik ısıya dönüştürebilecek bir teknoloji mevcuttur. Bu da bakteri oluşumunu önlüyor. Çünkü her 20 dakikada bir bakteriler bölünerek çoğalırlar. Biz bu sureti yaşatmamaya çalışıyoruz.0 ile artı 4 derecelik dolaplarda yemeklerimizi koruyoruz. Bizim bu yatırımımız sadece maddi anlamda değil mutfakta saha genişliği isteyen bir sistem. Uluslar arası standartlarda üretilen deterjanlardan alarak kullanıyoruz. Bütün malzemelerimiz paslanmaz çelik, yer ve taban yüzeylerimiz ise fayanstan oluşmaktadır.

Aynı anda 5000 kişiye yemek verebiliyoruz

Biz aynı anda 5000 kişiye yiyecek-içecek hizmeti veriyoruz. Hizmeti verebilecek alanlarımız ve personellerimiz mevcut. Bir defile gibi kareografi yapıyoruz.

Ekibimizi seçerken turizm otelcilik mezunu ve yabancı dil bilmesine önem vererek, eğitimler veriyoruz. Yediğimiz ürünleri iyi tanımak için sürekli test ürünleri düzenliyoruz. Uluslar arası hizmet vermeyi amaçlayan bir otel olarak dünya mutfağının yanında Akdeniz mutfağını da sergiliyoruz. Misafirlerimizin yarısından çoğunu yabancılar oluşturuyor. Türk lezzetlerini tatmaları için aralara Türk mutfağından serpiştiriyoruz.

Titanic Otellerinin sahibi aynı zamanda Almanya’da Hasır restaurantların sahibi olup, yerli bir marka olarak otelcilikte önem verdikleri konu yiyecek, içecek.

En iddalı olduğumuz departman gastronomi.

Almanyada ki restaurantlar Türk restaurantı olarak geçiyor. Burada da Türk mutfağından örnekler sergiliyoruz. 5 yıldızlı bir oteldeki hizmet kalitesinin en üst seviyede olduğu bir yapılanma içerisinde bizim otelimiz. Genel anlamda ferah bir şekilde misafirlerimizi ağırlıyoruz. Hem odalarımız, hem restaurantlarımızda, lobilerimizde tavan yüksekliğimiz kişinin kendini rahat hissedebileceği şekilde dizayn edilmiş.

İş dünyasının önem verdiği bir konu.

Öğlen yemeklerinde ağır yemekler sunmamaya dikkat ediyoruz. Toplantı aralarında yedikleri yemeklerinin kendilerini rahatsız etmeyecek ürünlerden seçmeye çalışıyoruz. Tasarımlarımızda gözü yormayacak renkleri kullanıyoruz. Kişiler geldiği zaman günlerini daha rahat geçirsinler.

Yatmadan 5 saat önce yemek yenmemeli

Yatağa girmeden 5 saat önce yemek yeme kesilmeli, meyve yemeye özen gösterilmelidir. Yatmaya yakın çok fazla sıvı tüketilmesi önerilmiyor.

Akşam yemeklerinde deniz mahsullerini ön plana çıkartıyoruz. Bununla birlikte yemeklerde kullandığımız yağlara çok fazla dikkat ediyoruz. Kırmızı et ve beyaz et kullandığımız zaman yağ oranını minimum seviyede tutmak bizim için önemli. Otel olarak en çok önem verdiğimiz menü ise sabah kahvaltısı. Misafirlerimiz açık menüden yararlanabiliyor. Ayrıca diyet menü de bulunuyor.

Düğün organizasyonlarımızı balo salonunda, havuz başında, yapıyoruz. Otelimiz adına çok başarılı hizmetler veriyoruz. Anadolu yakasındaki en büyük balo salonuna sahibiz. Kokteyl ve yemek düzeniyle düğünlerimizi gerçekleştiriyoruz. Misafirlerimiz otelin en üst katında dünya mutfaklarından yararlanıp, adaları görme imkanı bulabiliyorlar.

Yaklaşık iki seneye yakın bir süredir Titanic otelinde çalışan Ahmet Can Yeşildağ kendisinden de kısaca bahsederken, “Etiler Turizmcilik lisesinden mezun olduktan sonra yüksek öğretimimi Boğaziçi Turizm İşletmeciliğinde tamamladım. Uluslar arası 5 yıldızlı otellerde staj yaparak tecrübe edindim. Bir dönem Resort otel olarak tatil otelciğinde çalıştım. Titanic oteline girmeden önce dört buçuk sene Sabiha Gökçen Havaalanında yiyecek içecek yönetimini yapan bir şirkette yöneticilik yaptım” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]