SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP’li Belediyeler ‘Hedefe… Tam 12’ den’ toplantısında buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “ Hedefe… Tam 12’ den! ”  konulu bilgilendirme toplantısı Maçka- Swissotel konferans salonunda gerçekleştirildi.

İstanbul’un 12 ilçe belediye başkanlarının bir yıllık faaliyetlerinin slayt olarak özetlendiği toplantı soru cevap şeklinde gerçekleşti.

Tekin, Topbaş’ı eleştirdi

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in özet konuşması ile başlayan basını bilgilendirme toplantısına ulusal ve yerel basının büyük ilgi gösterdiği gözlemlendi. Tekin, burada yapmış olduğu konuşmada İ özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş’ı eleştirdi.

CHP’li belediyelerin tüm engellemelere karşın tarihe geçecek kalıcı ve yararlı hizmetleri gerçekleştirdiğini dile getiren CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, “ 29 Mart  yerel seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları  sizlere bir yıllık hizmetleri ile ilgili neler yapmışız, nerelerden almışız, hangi borçlarla almışız ve bugün hangi noktadayız biraz onları anlatmak istedik.

Çeşitli sorunlar var. Örneğin ulaşımla ilgili planlamayla ilgili insanların bize soruları var. Çok enteresan geçen gün bir Televizyon kanalında izlerken Topbaş’ı sanki sıradan bir vatandaşmış gibi imarla ilgili bir konuda “Benim haberim yok” dedi. Herkesin çok iyi bilmesi gereken İmar yetkisi sadece Kadir Topbaş’a aittir” dedi.

Merkezi iktidar destek olmadı

Tekin şöyle devam etti: “  CHP’li belediyelerin iktidar olduğu belediyelerde maalesef İstanbul Belediyesi’nin yatırımları sıfır noktadaydı. Kazandığımız belediyelerin çok ciddi borçları vardı. Ama hiçbir belediye başkanımız haleflerinin borçları var diye enkaz edebiyatı yapmadılar.

Tam tersine bir yıl ciddi çaba sarf ederek sorumlu oldukları belediyeleri belli bir noktaya getirdiler. Elbette daha çok beklentilerimiz var bu beklentilere mutlaka cevap verilecektir. Bir yıl içersinde merkez İktidarın desteği olmaksızın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği olmaksızın CHP’li belediyeler adeta mucizeler yaratarak bir birinden yararlı ve kalıcı hizmetler ürettiler, üretmeye de devam ediyorlar” hatırlatması yaptı.

Bu arada CHP’li belediye başkanlarının bir yıl içersinde üretmiş oldukları hizmetlerin özetleri perdeye yansıtıldı. Daha sonra gazetecilerin CHP’li belediye başkanlarını yönettiği soruları samimiyetle yanıtlayan CHP’li bazı belediye başkanlarının gazetecilerin sorularını yanıtlarken sinirli oldukları görüldü.

Gürsel Tekin, bu arada her belediyenin salon girişinde açmış oldukları stantları gezdi ve belediye başkanları ve de başkan yardımcıları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Öz’den,   Haber Türk muhabirine “doğru haber yap” uyarısı…

Haber Türk muhabirinin kendisine yönettiği soruları samimiyetle ve içtenlikle yanıtlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, özellikle Nevşehir’de kiralanan otelin ücreti ile ilgili yanlış anlamalar olduğunu dile getirdi.

Ayrıca Kartal Belediyespor ve Büyükada Orman Kampı tesisleri ile ilgili kendisine yönetilen soruları yanıtlayan ve yanlış anlaşılan konulara da şöyle açıklık getirdi: “  Nevşehir’deki tesis ile ilgili sormuş olduğunuz soruya çok teşekkür ediyorum. Siz daha önce de bu soruyu sormuştunuz size de cevap vermiştim.

Ama Haber Türk Gazetesi’nde çıkan ilgili haber” 29 yıllığına tamamı bir onda bir milyona  değilde, bir yıllığına bu rakama satın alındı” demişsiniz. 

Oysa 29 yıllığına 1.100.000 TL ye kiralanmıştır.  Bu konu hiç olmazsa burada açıklığa kavuşmuş oldu. Bizler BORÇ altında belediye devir alırken halka hizmet etmeyi ihmal etmemeyi ve bu yolda yürümeyi şiar edindik. Dolayısıyla borcumuz olabilir. Ama bu arada da halka hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Adadaki halk plajı 1 Mayıs’ta açılacak

Başkan Öz, şöyle devam etti: “ Kartal’da eskiler bilirler. Bir sahil kenti olan Kartal’da 5 tane plaj vardı. Kartal’da yaşayan herkes denizle iç içeydi.

Şu anda Kartal uzun bir sahil şeridine sahip olmasına rağmen denize girilecek tek noktası yok. Kartal’dan adalara bir hafta sonu, bir gün için ortalama 15 ile 20 bin kişi adalara gidiyor.

Çoğunluk tabii ki Büyükada. Hiç olmazsa adalara giden insanlar belediyemizin sosyal tesislerinde dinlenecekler, piknik yapacaklar ve en önemlisi de denizle buluşacaklar.

Bu arada, Kapadokya’da bir otel aldık. o otelimizi de halkımızın hizmetine açacağız. Kapadokya‘yı tarihi ile, doğasıyla, kültürüyle mutlaka Kartallılarla buluşturmamız gerekiyor. Bunun için oteli aldık. Aldığımız kurumda Türkiye sınaî bankasıdır parasını da peşin yatırdık bir onda bir trilyon.

Ada tesislerimizde sözleşme gereği üç aylık dönemler halinde taksitleri ödenecektir. 1 Mayıs 2010 tarihi itibariyle Halk Plajını halkın hizmetine açıyoruz” hatırlatması yaptı.

CHP’li belediye başkanlarının bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği hizmetleri kapsayan toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun  Tamaylıgil, MYK üyesi Prof. Nur Sertel, CHP Milletvekilleri Bayram Meral, Sait Yıldız, eski bakanlardan  Önay Alpago,

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Parti Meclisi üyeleri Hüsniye Kaya, Begüm Yavuz, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Beşiktaş Belediye Başkanı Ateş Ünal Evsen, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsak oğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara katıldılar.

Haber: Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]