SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Başkan Öz, “kendi yağımızla kavruluyoruz”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi 2009 yılı Faaliyet raporunu eleştiren Ak Partili Meclis üyelerine cevap veren Başkan Öz, “ Bizden önceki görev yapan belediye yönetimi hükümet ve belediye destekli olarak, 2004 yılı Mart ayından itibaren yapmış olduğu çalışmaların meyvelerini 2007 yılında almaya başladı. Hayırlı olsun 3 senede meyve aldınız. Şimdi bir senede bizden ne bekliyorsunuz. Biraz insaflı olun” dedi.

 

Kartal Belediyesi 2009 yılı faaliyet raporu kabul edildi

 

Kartal Belediyesi 2009 yılı faaliyet raporu Belediye Meclisi’nin Nisan 2010 oturumunda kabul edildi

 

Kartal Belediyesi 2009 yılı Faaliyet Raporu Nisan ayı Meclis toplantısında görüşülerek kabul edildi. Meclis Başkan vekili Kamer Gök’ün başkanlığında 20 CHP’li, 14 Ak Partili olmak üzere toplam 34

Meclis üyesinin hazır bulunduğu toplantıda, ayrıca 2010 yılı Meclis komisyonları da belirlendi.

 

Kartal Belediyesi Meclisi ikinci toplantı yılının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporu ile ilgili, CHP ve Ak Parti grup başkan vekilleri ve üyeleri söz alarak değerlendirmeler yaptı.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Temel Yaz eleştirisinde, “Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa kemal Atatürk ten sonra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti başbakanı, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanının fotoğrafının bulunduğu sayfalar atlanarak Kartal Belediye Başkanı sayın Altınok Öz’ün fotoğrafı konmuştur.

Şekilde küçük ama anlamda büyük olan bu hatayı kasıtlı yapmışlar ise onları kınıyorum. Hoş,

Bu önemli şahsiyetlerin bu kitapta soyut fotoğraflarının olması o kadar önemlide değildir çünkü onlar bu milletin gönüllerinde tüm canlılığı ile her an beraberdir.

Sayın başkanımız faaliyet raporunda bizlere sunduğu mesajda Kartal’ın röntgenini kısa sürede çektiğini ve ihtiyaçlara uygun çözümler üretmeye başladığını ifade etmiştir.

Sevgili başkan

Üzgünüz ki tıp terimi olan röntgeni siz Kartal’a değil Adalar’da ve Nevşehir’de çektiniz.

Yine başkanın mesajında önümüzde uzun bir yolun olduğunu ifade ederken neyi kastettiğini bilmiyoruz ama bu yolun bir yıllık bölümü bitti.

4 yıl gibi bir zaman kaldı .Zaman hızla geçiyor sayın başkan o da çabucak geçer.

Kartal da tedavi olmadan çektiğiniz röntgenle baş başa kalır.

Faaliyet Raporunu siz değerli meclis üyeleri gibi bizde detaylı olarak inceledik.

Toplam 242 sayfadan oluşan kitabın 52 sayfası Kartal ile ilgili ansiklopedik bilgilerden oluşmaktadır.

Geçen bir yılda Kartal da Kartal’ı konuşamadık maalesef. Kartalın dışını konuştuk. Adaları konuştuk, Nevşehir tartıştık. Hem ulusal medyada hem de yerel medyada genel de eleştirilen bir faaliyet olarak öne çıktılar.

Başkanımız hepimizin bildiği gibi doktor. Fakat nedense turizme büyük bir sempatisi var.

Sevgili başkanım tıp dalında iyi bir uzman olabilirsiniz bunu da biliyoruz ama turizm size göre değil.

Nevşehir’i sevebilirsiniz memleketinizdir oraya şahsi yatırımlar yapabilirsiniz zaten tarımla ilgili yatırımlarınız var ama lütfen Kartalın parası ile bizim paramızla Nevşehir’de değil hiçbir yerde doğru olmayan yatırımları yapmayın. Bunun vebali ağırdır. Kartal size dar gelmesin Kartal dan yatırımlarınızı projelerinizi saklamayın.

Başkan sayın Altınok Öz’ün bir ifadesinde geçen  şu kelimeler geçen  bir yılın fotoğrafını çeken ifadeler olduğunu düşünüyorum.

Başkan Öz diyor ki

Asfalt döktük, sünnet yaptık, festival yaptık daha ne yapalım.

İşte bu sözler CHP’ nin yönetim anlayışını ifade eden sözlerdir..

Akparti Grubu olarak bu anlayışa prim vermeyeceğiz, biz geçen bir yılı boşa geçen bir yıl olarak değerlendiriyoruz.

 

Öz, kendi yağımızla kavruluyoruz

Yapılan görüşmelerden sonra Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler vererek, sorulan soruları yanıtladı.

Başkan Öz, “ Bizden önceki görev yapan belediye yönetimi hükümet ve belediye destekli olarak, 2004 yılı Mart ayından itibaren yapmış olduğu çalışmaların meyvelerini 2007 yılında almaya başladı. Hayırlı olsun 3 senede meyve aldınız. Şimdi bir senede bizden ne bekliyorsunuz. Biraz insaflı olun.

Geçen 5 yılda Kartal’a bir milyon liralık yatırım yapıldı.

2004 – 2009 döneminde toplam Kartal’a 1 milyon TL lik yapılan yatırımın, 550.000 – TL si hükümet kaynaklı, 350.000 – Tl si  büyükşehir kaynaklı, 105.000 – TL si  Kartal Belediyesi kaynaklı. Onun içinde problemli parselin olduğu 3 inşaat var. Bu Büyükşehirin raporlarında  ve Kartal Belediyesinin raporlarında var olan bir şey.

Yani Kartal Belediyesi’nin yaptığı faaliyetler ortadadır.

Yani Kartal Belediyesi geçmiş dönemdeki bütün yatırımlarını Hükümete ve Büyükşehire havale etmiştir. Şunu unutmayın ki biz Büyükşehirden ve hükümetten yardım almadan kendi yağımızla kavruluyoruz. Kendimiz başararak bu noktaya geliyoruz.

 

Görüşmelerin ardından 2009 yılı faaliyetlerinin oylanmasına geçildi. Yapılan oylama sonucu faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Oylama sonrası bir konuşma yaparak meclis üyelerine teşekkür eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Muhalefetin zeytin dalı uzattığını söyledi. Öz ayrıca, gelecek dönem birlikte ortak akılla üretilecek projelere ve çalışmalara imza atacaklarına inandığını belirtti.

 

Öte yandan Nisan ayı oturumunda 2010 yılı meclis divanı, encümen ve komisyon görevlendirilmeleri de yapıldı. Belediye Meclisi, Meclis başkan vekilliğine Av. Kamer Gök’ün seçildiği toplantıda ikinci başkan vekilliğine Taner Özdemir getirildi. Meclis divan katipliklerine Ahu Zengin Kaygusuz ve Hatice Taslak seçildi. Encümen üyeliklerine de Av.Kamer Gök, Turan Menğcur, Atilla Duman seçildi.

İmar, çevre, hukuk, plan ve bütçe, tarife, hesap tetkik, sağlık, gençlik ve spor, afet, kültür sanat, trafik, fiziksel ve zihinsel engelliler komisyonlarına başkan ve üye seçimleri yapıldığı meclis gündemi son üçüncü birleşimde faaliyet raporunun oylanması ile son buldu.

Faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından hep birlikte Yakacık Kanatçı restaurantta akşam yemeğine gidildi.  

Kartal Haber Merkezi

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]