Samandıra Kültür Merkezi’nde 23 Nisan Kutlaması

Yayın: 06:23 - 24.04.2010
Güncelleme: 06:23 - 24.04.2010

Sancaktepe Belediyesinin düzenlediği 23 Nisan etkinleri kapsamında Samandıra Kültür Merkezi’nde  bir program düzenlendi. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu programa, Sanacaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Başkan Yardımcıları ve halk katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Başkan Erdem, 23 Nisan’ın ülkemiz ve çocuklarımız için önemini vurguladı. Başkan Erdem, “Devlet ve Millet olarak, 21. yüzyıl dünyasının gerisinde kalmamak ve çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirebilmek için öncelikle, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmalıyız. Geleceğin yetişkinleri olarak topluma yön verecek çocuk ve gençlerimizi, demokratik toplum yapısını yaşam biçimi olarak benimsemiş, hukuka saygılı, kurallara uyan, yeniliklere açık, bakış açısı geniş, özgür düşünceye sahip insanlar olarak yetiştirmeliyiz. Çağdaş uygarlık düzeyini yakalayabilmek için bu temel şarttır” dedi. Başkan Erdem, “Büyük Atatürk, 23 Nisan’ı, çocuklara bayram olarak armağan ederken, onların yurt sevgisini ve çalışkanlığını biliyor ve onlara güveniyordu” şeklinde sözlerini tamamladı.

Daha sonra gölge oyunu Hacivat-Karagöz, günün anlam ve önemini vurgulayan gösterisini sundu.

Çocukları eğlendirmek amaçlı Aykut Kuşkaya’nın söylediği şarkılar hep bir ağızdan söylendi. Sanatçı zaman zaman seyirciler arasına inerek onarın coşkusuna katkıda bulundu.

Program sonrası Başkan İsmail Erdem, çocuklara bazı hediyeler verdi.

Exit mobile version