SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Baykal Kartal’da tapu dağıttı

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yakacık Meydanı’nda düzenlenen Kartal Belediyesi Tapu Dağıtım Töreni’nde yaptığı konuşmada, tüm Türkiye genelinde kentsel dönüşüm adımları atıldığını ifade ederek, bunun amacının ne olduğunun da görüldüğünü söyledi.

Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz, “ halkın olanı halka veriyoruz” sloganı ile üzerinde çalıştığı sosyal mağdur diye nitelendirdiği tapu sorunu yaşayanların tapularını CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile birlikte teslim etti.

Yakacık’ta 140 kişiye tapu dağıtıldı

Tapu dağıtım töreni öncesinde türkücü Sabahat Akkiraz bir konser verdi.

İktidar değişimi olunca Türkiye’yi idare edenlerin zihniyeti ve anlayışının değişeceğini de belirten Baykal, demokrasi ve halka hesap verme anlayışının iş başına geleceğini vurguladı.


Törende konuşmaların ardından Yakacık Yenimahalle’de yaşayan 140 kişiye tapuları Baykal tarafından dağıtıldı.

O alanlarda 30-40 yıl yaşamış insanların var olduğunu, şimdi oralar değer kazandı diye yaşayanların hukuki zafiyetlerinin kullanıldığını belirten Baykal, o alanların kentsel dönüşüm adı altında birilerine verildiğini savundu.

Kentin yenilenmesinin gerektiğini, ama bu yapılırken orada yaşayan insanların yok sayılmaması gerektiğini de belirten Baykal, her şeyin insan için olduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ”AKP kendi anayasasını yapıyor. Bizim Anayasamız TC anayasasıdır. Şimdi AKP, RTE Anayasası yapıyor. Biz 12 Eylül Anayasasını değiştirmek ve Türkiye’yi kurtarmak istiyoruz ama 12 Eylül Anayasası yerine RTE Anayasası gelsin istemiyoruz” dedi.

”Eğer yaratılanı seviyorsan hakkına saygı göstereceksin” diye konuşan Baykal, herkesin eşit hakka sahip olduğunu ve vatandaş olduğunu, kime oy verdiğinin konuşulmaması gerektiğini söyledi.

Hak edene hizmetin, inancı, mezhebi, kökü ne olursa olsun herkese eşit olması gerektiğini de vurgulayan Baykal, Kartal’da işgal altında ve Hazine’ye ait olduğu söylenen yerlerdeki yurttaşların da sorunlarının çözüleceğini belirtti.

Baykal, Kartal başta olmak üzere Ataşehir, Silivri’de de tapu sorunlarının hak sahibi olan vatandaşın yararına çözüleceğini dile getirerek, sorunları belediyelerde çözmeyi borç bildiklerini kaydetti.

CHP’nin yerel yönetim anlayışını her yerde yaşama geçireceklerini dile getiren Baykal, ilk seçimde de her yerde iktidara geleceklerini ve bu anlayışı uygulayacaklarını anlattı.

Baykal, ”Türkiye’de artık bir değişim, bir yenilenme ihtiyacı açıkça ortaya çıkmaya başlamıştır. Türkiye’de 8 yılı bulan bir iktidar iş başındadır. Bunun sonucunda dertler sorunlar birikmiştir” dedi.

Ekonomide sıkıntı yaşandığını ve işsizliğin büyük boyutlara çıktığını da anlatan Deniz Baykal, iktidarın 8 yılda 80 yılda alınan borcun iki katından fazla borç alıp kullandığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Baykal, iktidarın eldeki avuçtakini sattığını, dışarıdan borç aldığını ama buna rağmen gençlerin hala işsiz olduğunu, dünya ile aynı ekonomik şartlarına rağmen Türkiye’de işsizliğin çok fazla olduğunu ifade ederek, ”Çünkü bizde herkesten çok yolsuzluk, haram ve israf var” dedi.

İthalat politikasını da eleştiren Baykal, ülkede fabrikalar açılmadığını, ithalat yapanların zengin, diğerlerinin ise işsiz olduğunu söyledi.

Devletin kurumlarının birbirine düşürüldüğünü de savunan Baykal, ”Bir Kürt açılımı dediler milleti birbirine düşürdüler” şeklinde konuştu.

Bu ülkede herkesin aynı milletin parçası ve kardeş olduğunu vurgulayan Baykal, ”Arkasından bir Ermeni açılımı dediler. Ne oldu? Şimdi Ermenistan’da Türk Bayrağını yakıp üstünde tepiniyorlar. Herkesle kardeş olmak isteriz ama olmayacak duaya amin diyerek milletin şerefini kimseye çiğnetmeyiz” diye konuştu.

Anayasa değişikliği paketi

CHP Genel Başkanı Baykal, bir memlekette Anayasanın değişebileceğini ve bunun ortak bir anlayışla yapılabileceğini ifade ederek, bir partinin kendi için, kendi mutfağında, sadece kendine yontan bir anayasayı millete dayatmasının doğru olmadığını dile getirdi.

Deniz Baykal, ”AKP kendi anayasasını yapıyor. Bizim Anayasamız TC Anayasasıdır. Şimdi AKP, RTE Anayasası yapıyor. Biz 12 Eylül Anayasasını değiştirmek ve Türkiye’yi kurtarmak istiyoruz ama 12 Eylül Anayasası yerine RTE Anayasası gelsin istemiyoruz” dedi.

Bu yapılırsa huzur ve barışın sağlanamayacağını bunun yanlış olduğunu dile getiren Baykal, anayasa değişikliği olursa Anayasa Mahkemesinin üyelerinin bir bölümünü Meclisin ve diğerlerini de Cumhurbaşkanının atayacağını söyledi.

Baykal, ”Herkesi korkutarak, yıldırarak susturuyorlar ama CHP’yi susturamıyorlar ve susturamayacaklar. Başbakan hesabı yapmaya başladı. Yol gözüktü. Abbas yolcudur yolcu. Bunu Başbakan da görmeye başladı” şeklinde konuştu.

Başbakanın Yüce Divana yani Anayasa Mahkemesine gideceğini, bunun için de Anayasa Mahkemesinin değiştirilmesinin istendiğini kaydeden Baykal, ”Anayasa değişecekmiş hadi canım sende, sen paçayı kurtarmaya çalışıyorsun” dedi.

Anayasa değişikliğinde halka 30 soru sorulacağını ve toptan ”evet” ya da ”hayır” cevabı isteneceğini de söyleyen Baykal, ”Hap gibi vatandaşın önüne getiriyorlar ve ‘vatandaş hapı yutuversin’ diyorlar. Sen Mecliste teker teker oylattın. Milletin vekili yaparken teker teker oyluyor da milletin aslı niye teker teker oylamıyor da toptan oylatmaya çalışıyorsun bunlar yanlış işler” diye konuştu.

Baykal, ”Bu anayasa değişikliği korku, telaş değişikliğidir. Yargılanma korkusu, yargılanma telaşından kaynaklanan bir telaşın değişikliğidir” dedi.

Hükümet üyelerinin restoranda yeyip içip parayı vermeden kaçmaya çalışanlar gibi davrandığını da savunan Baykal, ”Sakın tüymelerine fırsat vermeyin. Herkes hesabını versin. Milletin çocukları işsizlikten kırılırken, haksız yere devlet imkanlarıyla çocuk zenginleştirmenin hesabını bakanlar da başbakanlar da versin” diye konuştu.

Bu Anayasa değişikliğinin ‘Başbakanı aklayalım mı, aklamayalım mı, başbakan hesabını versin mi, vermesin mi değişikliği’ olduğunu da ifade eden Baykal, Türkiye’de artık iktidarın değişeceğini söyledi.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]