Tuzla Rumelililer Derneği açıldı

Yayın: 12:58 - 26.04.2010
Güncelleme: 12:58 - 26.04.2010

Uzun süreden beri dernekleşme konusunda çalışmalar yürüten Tuzlalı Mübadiler, mutlu sona ulaştı. Tuzla Rumeliler Derneği(TURUD) olarak kurumsallaşan derneğin açılışını, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptı.

        

 Derneğin açılışına; Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Kırca, Tuzla Emniyet müdürü Ahmet Korkmaz, Rumeli Dernekler Federasyonu Başkanı Süheyl Çobanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış, Rumeli Ezgileriyle devam etti.

 

 Açılış konuşmasını yapan TURUD (Tuzla Rumeliler Derneği ) Başkanı İbrahim Nazmi İş, “Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır” veciz sözünü hatırlatarak, derneğin kuruluş aşamasında yaptıkları yardım ve verdikleri desteklerinden dolayı Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.

      

Kuruluş aşamasında derneğe büyük katkı sağlayan Tuzla Belediyesi, asıl binası yapılıncaya kadar Tuzla Kültür Evi’ni derneğe tahsis etmişti. TURUD, Tuzla Belediyesi tarafından Ayazma’da yaptırılan asıl dernek binası tamamlanıncaya kadar, çalışmalarını Tuzla Kültür Evi’nde yürütecek.

Exit mobile version