SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesi 320 işçiyle Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi ile Disk ve Genel –İş Sendikası arasında bir süreden beri devam eden görüşmeler mutlu sonla sonuçlandı ve Kartal Belediyesi 320 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi karşılıklı olarak imzalandı.

Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanı Veysel Demir’in sunuş konuşmasından sonra anlamlı bir konuşma yapan Kartal’ın işçi ve memur dostu Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,   belediye çalışanları ile birlikte büyük bir aile olduklarının bir kere daha altını çizdi. Her zaman emekten yana olduklarını vurgulayan Başkan Öz,

Mesajlar çok iyi algılanmalı

“ Su sözleşme sadece bir ekonomik sözleşme değil.  Eğer emekçi arkadaşlar sözleşmenin detaylarına indiği takdirde sözleşmenin vereceği mesajları çok iyi algılaması ve anlaması lazım. Şunu unutmayın ki, çok büyük maddi olanaklar sağlamış olabilirsiniz.

Başkan öz : “ 10 TL. Bir mesajdır”

Ama masada 10 TL’nin kavgasını yaptık. Bu 10 lira bir mesajdır. Bu sosyal demokrat ve emekten yana düşüncenin bir mesajıydı. Burda Sendikacı arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Bu mesajı çok iyi algıladılar” diye konuştu.

Başkan Öz, şöyle devam etti:

  ELİMDE VEFAT ETTİ

“ Birlik yardımını yüksek tuttuk ama çocuk yardımında cimri davrandık. Bu bir sosyal mesajdır. Onun için diyorum ki emekçi arkadaşlarımıza sadece bu işin parasal yönüne bakmayın sosyal yönüyle çok iyi ilgilenin. Sendikacı arkadaşlara da diyorum ki, örgütlü bir toplumun liderleri olarak geçmişte, Türkiye’nin siyasetine de, İşçi hareketine damga vurmuş, hele bilhassa Samatya SSK Hastanesi’nde nöbetçiyken elimde ölen Genel Başkanında anısını burada anarak, rahmetle yad ederek diyorum ki lütfen sendikacı arkadaşlar, kazanımların ötesinde eğitime önem veriniz. Eğitim bizim için çok önemli. Şunu unutmayalım ki Türkiye’nin gündeminde Anayasa değişikliği söz konusu. Biz, 1980’e gelene kadar çeşitli olaylar yaşadık. 1980’den sonra sağdan ve soldan idamdan yargılananlar aynı hücreye konuldu. Ve iki kişi birbirine sormaya başladı: “Sen yurt severdin, ben milliyetçiydim. İkimizde bu ülke için uğraşıyorduk. Ama ikimizde şimdi idamdan yargılanıyoruz”  diye bir süreç yaşandı.

Ondan sonra, o sürecin sonunda 1982 Anayasası önümüze konuldu. Her şey çok güzel derken bir baktık ki,  o Anayasa % 95’le  kabul edildi. Ve bugüne kadar ve bugün çektiğimiz sıkıntıların çoğu Anayasayla ilgilidir.

Şimdi de önümüzde BİR ANAYASA var.

Bu Anayasa siyaseti ilgilendiriyor. Sonunda da her halde halkı ilgilendirecek. Ama ne kazanacağız ne kaybedeceğiz bunları madde madde çok iyi irdelemek lazım. Sadece bu Anayasa’yı bir örnek olarak verdim. Çünkü benim 59 yıllık hayatımda en büyük DÜŞ kırıklığım oydu. % 95’le 1982 Anayasasının kabul edilişiydi. Benim eşim ilk defa oylamaya gitti, eşime izah ettim. Bu Anayasa’nın  ne sakıncaları olduğunu  Anayasanın ilk defa oylamasına gitti ve o gün raflarda şeffaftı  “HAYIR” oyunu böyle elinde sallaya sallaya  geldi, oyunu kullandı. % 5 gibi Türkiye’de bir aydın kesimin olduğu gözükmesi Türkiye için bir ayıptı” ifadesini kullandı.

Primleriniz kaynaktan kesilecek

Öz, şöyle devam etti: “  O ayıbı şimdi yaşamaya devam ediyoruz. O ayıbı yaşamamak gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum.  Tıpkı Tekel’in özelleştirilmesi, Sosyal Güvenlik Yasasının  Sosyal Sağlıkta Dönüşüm  yasası olarak bize yutturulmaya  çalışılması, SSK menşeli olduğum için açık kapatma adına kara delik kapatmak adına çıkarılan  yasa  bugün 9 milyar dolar olan sosyal güvenlik açığının bugün 30 milyar  doların üstüne  çıkması, arada ki farkın kimlere gittiğinin  iyi bilinmesi  gerekir.. Ey işçi arkadaşlar lütfen bu yasanın takipçisi olun dedik.

Ama yasa çıktı ve hal ortada.

RİZK adı altında primleriniz kaynaktan kesilmek üzere. Şimdi ufak ufak sağlıkta uygulanmaya başladı ve başka tarafa da gitmeye başladı.

Biz kurum yöneticisi olarak şunu düşünme lüksüne sahip değiliz. Daha az para vererek, daha az maliyetle bir kurumu yönetmek gibi bir düşünce içinde olmamız mümkün değil. Biz işletmeci değiliz biz sosyal belediyeciğiz, sosyal demokratız. Eğer sosyal demokrasiyi kendi içimizde içselleştirebildiysek gereğini de yapmamız lazım. Onun için diyoruz ki işletmeci zihniyet ile değil biz yöneticiler siz çalışanları çözüm ortağı olarak görmek ve birlikte yola çıkmak durumundayız ve öyle görüyoruz. Ne mutlu ki sizler böyle bir toplu sözleşmenin, grev ve lokavt hakkı olan bir yasanın getirdiği hakları şu an kullanıyorsunuz. Toplu sözleşme hayırlı ve uğurlu olsun” dedikten sonra Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile birlikte Toplu –İş sözleşmesi imzalandı. İmza töreni öncesinde işçiler davul-zurna eşliğinde halay çekerek sevinçlerini göstermiş oldular.

Edinilen bilgiye göre, Kartal Belediyesi işçileri Sosyal haklan % 30- 35 arası, ayrıca 1 Mayıs’ta her işçiye 100 TL ek cep harçlığı verilecek.

Kartal Belediyesi Eğitim Otağında gerçekleştirilen Toplu-İş Sözleşme Törenine Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, Başkan Yardımcıları Dr. Turgut Mermertaş, Ali İhsan Süslü Orhan İspekter, Hasan Kumral, Aziz Bayar, Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Genel  –İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, Genel-İş Sendikası İstanbul Bölge Şube Başkanı Veysel Demir ve Kartal Belediyesi İşçileri katıldı.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]