SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Spor

Mehmet Atalay Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevine getirildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Gazeteci ve spor kökenli olan Mehmet Atalay, değişik görevler deruhte ettiği kurumları başarıdan başarıya taşımakla tanınıyor. Dürüstlüğün ve insanlığın timsali olarak tanınan ve sevilen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, bu arada Başbakan Başmüşavirliği ve Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü olarak Türk sporuna ve sporcusuna olan hizmetini aksatmadan sürdürüyor.

KARİYERİ BAŞARILARLA  DOLU

1965 yılında  Trabzon’un Of ilçesinde doğan Atalay, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat bölümünden mezun oldu.

Meslek hayatına Trabzon Karadeniz Gazetesi’nde başlayan Mehmet Atalay, Son Havadis, Tercüman ve Milli Gazete’de gazeteci ve yazar olarak çalıştıktan sonra, Zaman Gazetesi’nde Spor Haberleri Müdürlüğü yaptı.

1994’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri Genel Müdürü olan Atalay,bu görevini 2000 yılına kadar başarı ile sürdürdü. Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını yaptı.

2000 yılında Yeni Şafak gazetesi Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Atalay, 2003 yılında başladığı Başbakan Başmüşavirliği’nin ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne atandı.

EFSANE VE GÜVENİLİR BİR İSİM

Atalay, genel müdürlüğü süresince Merkez Danışma Kurulu Başkanlığı, İstanbul Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Kurulu As Başkanlığı, Türkiye Milli Olimpiyat (TMOK) Yönetim Kurulu Üyeliği, Olimpiyat İcra Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Paralimpik Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Atalay, 6 yıl yürüttüğü Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevinden, 6. Spor Şurası ile ayrıldı.

Evli ve 4 çocuk babası olan Atalay, Spor Yazarları Derneği, Türkiye Futbol Adamları Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, İstanbul Gazeteciler Derneği ve Dünya Spor Yazarları Birliği üyesi.

Atalay, Uluslar arası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) en büyük ödüllerinden biri olan 2008 “Sport andYouth” (Spor ve Gençlik) Ödülü ile2007 Avrupa Fahir-Play Ödülüne sahip efsane ve güvenilir bir isim.

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Spor
26 Mart 2024
Galatasaray – Antalyaspor Maçının Hakem Toplantısı Gündemi Sarstı: İfadeler Ortaya Çıktı

Futbol dünyası bu diyalogla çalkalanıyor. Galatasaray – Antalyaspor maçının ardından hakem toplantısı ifşa edildi Galatasaray’ın Antalyaspor’u mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen hakem toplantısında yaşananlar, futbol kamuoyunu ayağa kaldırdı. İşte olay yaratan diyaloglar. Süper Lig’in 27. haftasında oynanan ve Galatasaray’ın Antalyaspor’u 2-1 yendiği maçın ardından, futbol gündemi bir kez daha sarsıldı. Maçın hakemleri arasında yaşanan ve […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Spor
24 Mart 2024
Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Finale Yükseldi!

2.Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları’nda büyük bir başarıya imza atan Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız, Meksika’yı mağlup ederek finale çıktı. Türkiye, Down Sendromlular için sporun önemini tüm dünyaya gösteren 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları’nda (Trisome Oyunları) ev sahipliği yapıyor. Bu önemli organizasyonda mücadele eden Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız, yarı finalde Meksika’ya karşı mücadele […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]