Ceza davalarının uzun ya da kısa sürmesinde avukatın etkisi

Yayın: 17:25 - 03.10.2020
Güncelleme: 17:25 - 03.10.2020

Ceza davaları pek çok suçu kapsayan, sonucunda ceza almanızın yolu açık olan, genellikle kamu davası şeklinde ilerleyen bir süreçtir ve doğru şekilde yönetilmez ise sonuçları oldukça ağır olabilmektedir. Davanın başından sonuna kadar titizlikle takip edilmesi, suçlu tarafın veya davacı olan tarafın başarılı bir sonuç elde edebilmesi için gerekli olan bilgi ve belgelerin mahkemeye sunulması, bu bilgi ve belgelerin takip edilmesi, suç atılı kişinin beraatı veya suçlu olan kişinin suçunun ispatı için geçen süre ve yapılacak tüm işlemler ceza davaları için kilit olan ve çok önemli noktalardır. Ceza davalarında süreçler uzayabilir, bunun en önemli sebebi davanın niteliğidir. Suçun büyüklüğü sebebi ile yapılacak bazı araştırmalar dava süreçlerini esnetmektedir. Bu işlemlerin hızlı bir şekilde yapılması halinde dahi dava yoğunluğu sebebi ile dava süresi uzun olabilir. Bu yüzden sizin davanız ile alakalı tecrübe sahibi, daha önce bu tür davalarda başarı sağlamış, profesyonel ve güvenilir ceza avukatı ile çalışmanız davada başarılı olabilmenizin anahtarı olacaktır.

Ceza davalarının uzun ya da kısa sürmesinde avukatın etkisi tartışılmaz bir husustur. Avukatın dava konusunda geçmiş başarıları, kanıtları sunma hızı, davalardaki hitap ve olayları açıklama şekli, yapacağı savunmanın niteliği ve mahkemeyi ikna etmedeki etkisi ceza davalarının kısa sürmesini ve başarılı bir biçimde sonuçlanmasını etkileyecektir. Ceza davaları özünde bir iki celsede çözülecek davalar olmasa dahi başarılı bir ceza avukatı ceza davasını bir iki celsede tamamlayarak başarılı sonuçlar elde edebilir. Ceza davaları hayatınızı uzun yıllar etkileyebilecek türden davalardır ve başarılı bir şekilde sonuçlanması çok önemlidir, ceza almamanız veya en az ceza ile davanın tamamlanması hayatınızın geri kalanında önemli rol oynayacaktır.

Özkök hukuk bürosu ceza davalarında en hızlı sonuçları alabilmeniz ve hayatınızı etkileyebilecek ceza davalarında lehinize ve başarılı sonuçlar alabilmeniz için profesyonel ceza avukatları ile çalışmaktadır. Tüm avukatları profesyonel ve başarılı olan Özkök hukuk bürosu tüm dava sürecine dava takibi ve soru – sorunlarınız için profesyonel anlamda destek olacaktır.

Exit mobile version