Sendika Kartal Belediyesine grev için süre verdi

Yayın: 10:21 - 19.10.2020
Güncelleme: 10:21 - 19.10.2020

Bugün saat 12:00 de DİSK/ Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Bir Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan tarafından yapılan açıklamayla, “Sendikamız ile Kartal Belediyesi’nin yetkilendirdiği Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası (SODEMSEN) arasında bağıtlanacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması sebebiyle Kartal Belediyesinde Grev Kararımızı ilan ediyoruz” diyerek 27 Ekim 2020 tarihine kadar taleplerinin karşılanması amacıyla anlaşma için süre verildi. Belediyenin kapısına alınan karar yazısı asıldı.  

DİSK/ Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Bir Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan tarafından yapılan açıklamayla Kartal Belediye Yönetimine 27 Ekim 2020 tarihine kadar taleplerinin karşılanması amacıyla anlaşma için süre verildi.

Kartal Belediyesi’ne Grev Kararı Asıldı. Görüşmelerde, 2 İdari Teknik Madde, 10’a yakın ekonomik madde olmak üzere ağırlıklı olarak, kıdem zammı, taban zammı ve yüzdelik zam taleplerinde anlaşma sağlanamadığı için alınan grev kararı Belediye’nin kapısına asıldı.

Ekim ayının 27’sine kadar görüşmelerden sonuç alınmazsa, 27 Ekim sabahı, Belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan 83 kadrolu işçi greve çıkacak.

Exit mobile version