SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Hüseyin Keskin hizmette birinci yılını değerlendirdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Başkan Hüseyin Keskin, görevinin birinci yılında yaptığı hizmetleri Sultanbeyli halkıyla paylaştı.

 

29 Mart 2009 günü görevi devralan Başkan Hüseyin Keskin, hizmette bir yılını doldurdu. Bir yıl boyunca çalışmalarını mahalle gezileri ve yaptığı toplantılarda vatandaşlarla paylaşarak, onların fikir ve önerilerini göz önünde bulundurarak sürdüren Keskin, geçen süreci yine vatandaşların değerlendirmesine sundu.

Dev ekranlarla canlı yayın…

Bir yıl içinde yaptığı hizmetleri, hayata geçirdiği projeleri ve planladıklarını vatandaşlarla paylaşan Keskin’i Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde, kültür merkezi önü ile Kent Meydanı’nda kurulan dev ekranlarda ve ekranları başında binlerce Sultanbeylili dinledi.

Kültür merkezindeki programa Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Ak Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç, CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Hayati Bozkaya, MHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Ümit Gürbüz, BBP Sultanbeyli İlçe Başkanı Müjdat Durak, TP Sultanbeyli İlçe Başkanı Yahya Yılmaz, Sultanbeyli eski Belediye Başkanları Dr. Alaattin Ersoy ve Yahya Karakaya, Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, İlçe Müftüsü Osman Arslan, belediye başkan yardımcıları ve danışmanları, İl Genel Meclisi üyeleri, Sultanbeyli Belediye Meclisi üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yerel ve ulusal basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Alanı ve kültür merkezini dolduran vatandaşlar önce Sultanbeyli Belediyesi’nin bir yılının özetlendiği tanıtım filmini izledi. Film sonunda konuşmasına başlayan Keskin, “Bugüne kadar sizlerle sık sık bir araya geldik. Her çalışmamızda hem sizin değerlendirmelerinizi, hem de desteğinizi alarak ilerlemek için gayret ettik.” dedi ve bugün de yine ilçeyi birlikte yönetmek, kalkındırmak için bir araya geldiklerini söyledi.

 

“Gelişime hız katmanın yolu büyük projelerden geçiyor”

Keskin, ilçenin şehrine yakışı bir ilçe olmasının yolunun hızla kalkınmaktan geçtiğini, buna da hız verecek olanın büyük projeler olduğunu belirtti. “Bunlardan biri mülkiyet sorununun çözümü, diğeri ise TEM otoyolu giriş-çıkış projesidir” diyen Keskin, bu projelerle ilgili detayları anlattı.

 

Ulaşımda devrim…

“Sultanbeylililer olarak özlemini çektiğimiz, ancak bir türlü hayata geçirilemeyen TEM otoyolu giriş-çıkış projesi artık hayal olmaktan çıktı.” diyen Keskin, ilk somut adımların atıldığını ve inşaatın hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Projeyi bu yıl tamamlamayı planladıklarını söyleyen Keskin, “Yakın zamanda Sultanbeyli’de ulaşım konusunda bir devrim gerçekleşecek ve Anadolu’dan gelen vatandaşımız ilçesine, ekstra masraf ve zaman harcamadan ulaşabilecek.” dedi.  

Ayrıca İETT ile yapılan çalışmalarla ilçeye yeni hatlar ve yeni otobüsler kazandırıldığını hatırlatan Keskin, “Üsküdar ve Kadıköy yolu kısaldı, gece seferleri başladı.” şeklinde konuştu.

“Mülkiyet meselesini çözmek en çok uğraş verdiğimiz meselelerin başında”

“Bilenlerin ‘bu sorun çözüldüğünde Sultanbeyli’nin önü açılacak’ dediği mülkiyet meselesini çözmek de en çok uğraş verdiğimiz meselelerin başında geliyor.” diyen Keskin, tapu sorununun Başbakan Erdoğan’ın desteğiyle ilgili bakanlıklar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sürece dahil olmasıyla yakın zamanda çözüleceği müjdesini verdi. Hukuksal süreci özetleyen Keskin, “Tüm bu girişimlerimiz sonuç verdiğinde,  ilçemize yeni yatırımların akması ve ilçemizin gelişiminin hız kazanması sağlanacak.” dedi.

 

İlçeye yakışır kamu binaları

İlçeye yapılan karakol, itfaiye binası, askerlik şubesi gibi yapıları anlatan Keskin, “Emniyet Müdürlüğü ile yürüttüğümüz ortak çalışmalar neticesinde ilçemize iki yeni karakol binası kazandırdık. Projesi tamamlanan ve yapımına başlanacak olan Hükümet Konağı’yla halkımız daha hızlı hizmet almaya başlayacak. Bu sayede kamu hizmetleri artık tek binada toplanacak. İnşaatı tamamlanan yeni itfaiye binası çok yakında 7 gün, 24 saat hizmet verecek. Temel atma için geri sayımına başlanan askerlik şubesi yapıldığında ise gençlerimiz, artık işlemlerini tamamlamak için Kartal’a gitmek zorunda kalmayacak.” dedi.

“Eğitim bizim için her şeyden önemli”

 15 mahallede kurulan sağlık ocaklarıyla ayda 40 bin vatandaşın sağlık hizmeti almaya başladığını söyleyen Keskin, eğitim konusuna değinerek “Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimi için ilçemize 9 yeni okul daha kazandırdık. Yeni okullar yapılması için ise İl Özel İdaresi’ne yer tahsislerimiz devam edecek.” dedi.  Eğitim çalışmaları kapsamında ilçede uygulanan İç Göç Entegrasyon Projesi ve bu kapsamda faaliyet gösteren Çocuk ve Gençlik Merkezi’ni anlatan Keskin, “Proje, bizzat Sayın Başbakanımız tarafından ödüle layık görüldü. Proje, göç ile İstanbul’a gelen, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan yoksunluk çeken çocukların sağlıklı bireyler olarak gelişmesini amaçlıyor.” dedi.

Mimar Sinan Mahallesi’nde yapılan Engelliler Rehabilitasyon Kompleksi’nin İstanbul’un en güzel ve donanımlı merkezi olduğunu söyleyen Keskin, “İlçemize yeni hastane kazandırmak için Sağlık Bakanlığı ile görüşmeler yaptık, resmi yazışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Fiziksel ihtiyaçlar

İlçedeki asfalt, kaldırım ve yol çalışmalarını detaylandıran Keskin, “İlçemize hizmetin daha hızlı gelebilmesi adına kurumlarla görüşmelerimizi de aksatmıyoruz. AYEDAŞ’la ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmayla ilçe genelindeki sokak lambaları yenilendi ve ilçemiz daha aydınlık sokaklara kavuştu. İSKİ ve İGDAŞ ile eksik alt yapı çalışmalarımızın tamamlanması için görüşmeler yaptık, ihale süreci başladı.” dedi.   

Kültür ve spor…

Sultanbeyli temel sorunları dışında sosyal ve kültürel anlamda da projelere ihtiyacı olan bir ilçe. Keskin, bu anlamda yapılan iki kültür merkezinin önemine değindi ve “Şu anda bu programımızı gerçekleştirdiğimiz Sultanbeyli Kültür Merkezi, tiyatrodan konserlere kadar her hafta yepyeni etkinlikler gerçekleştiriyor. Sultanbeyli Belediyesi Nikah salonu hizmete girdi, Battalgazi mahallemizde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi ise yakında etkinliklerine başlayacak. Üç mini sinema salonu, 350 kişilik büyük konferans ve tiyatro salonu, sergi salonları ve kütüphanesi olan kültür kompleksimiz Sultanbeyli’nin ihtiyacına büyük ölçüde cevap verecek. Sportif etkinlikler ise bu yıl faaliyete giren 5 kulvarlı, 250 seyirci kapasiteli yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuzla

daha da arttı.” dedi.

 

Yeni logo, yeni yüz…

“Çalışmalarımızı sürdürürken bir yandan da Sultanbeyli’nin hızla gelişen çehresine yakışır bir belediye olmak için çabalıyoruz.” diyen Keskin, bu gelişime önce belediye binasından başladıklarını, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan yeni hizmet binasının Sultanbeyli halkının her türlü hizmete çok daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak üzere tasarlandığını söyledi. “Logomuzu değiştirerek Sultanbeyli’yi İstanbul’un çiçeği yapmaya niyetlendik.” diyen Keskin, İstanbul’da sadece Aydos tepesinde yetişen ve Latince adında İstanbul’un adını taşıyan tek çiçek olan İstanbulensis’i logoya taşıdıklarını belirtti.

 

Yepyeni yatırımlar…

Yeni yatırımların da müjdesini veren Keskin, “ilçemiz TEM Otoyolu’na giriş-çıkış sağlandığında, Sabiha Gökçen Havaalanı’na yakın oluşu ve üçüncü köprü yolunun ilçemizden geçecek olması gibi artılarıyla, yatırımcıların gözünde cazibe merkezi halini alıyor ve işadamlarımız her geçen gün ilçemize akın etmeye başladı. Yeni dönemde ilçemize yepyeni yatırımlar geliyor. Tam donanımlı eğitim kampüsü, 5 yıldızlı bir otel, alışveriş merkezleri, residence ve siteler ile Türkiye’de bir ilk olacak özel rehabilitasyon hastanesi ilçemize kazandırılacak ve Sultanbeyli bu prestij projelerle şehrine yakışır bir görünüm elde edecek.” dedi.

“Sizin çabanız şart…”

Son olarak tapu çalışmaları hususunda vatandaşların da çaba göstermesi gerektiğini hatırlatan Keskin, “Bütün bu çalışmalarla başlayan gelişim sürecinin hız kazanması mülkiyet sorununun çözümünden geçiyor. Bu mesele için bizim girişimlerimizle birlikte sizlerin de çabalarınıza ihtiyacımız var. Son yaptığımız çalışmalar neticesinde arazi ölçümleri yapmaya başladık. Vatandaşın daha önce belediyeye başvurup vurmadığını tespit ediyoruz. Bu noktada siz vatandaşlarımızın adım atması çözümün hızlanması adına son derece önemli.” dedi.

Konuşmasını “Bizler, verdiğiniz desteğe layık olma gayreti içindeyiz. Gerçekleştirdiğimiz, devam eden ve planladığımız sayısız projelerimizle ilçemizin şehrine yakışır bir Sultanbeyli olması ve önümüzdeki yılların da bu anlayış ve azimle, yepyeni hizmetlere dönüşmesi ümidi ve inancıyla çalışıyoruz.” diyerek tamamlayan Keskin, katılımından ve ilgisinden dolayı bütün Sultanbeyli halkına teşekkür etti.

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]