SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Öz, Alıcıyla Satıcı Yanyana Gelmezse Ticaret Olmaz

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal belediye başkanı Altınok Öz düzenlediği kahvaltılı toplantı ile Hamam Sokak esnafıyla bir araya geldi.

Kartal belediye başkanı Altınok Öz ve Başkan yardımcılarının tamamı Kartal hamam sokak esnafı ile bir araya gelerek, esnafın şikâyetlerini ve isteklerini dinledi. Samare restoranda düzenlenen ve hamam sokak esnafının tamamının katıldığı toplantıda sokak esnafının sıkıntılarını dinleyen belediye başkanı Altınok Öz, hamam sokak ile ilgili projelerinin olduğunu ve yakında bu projeleri hayata geçireceklerini dile getirdi.

Hamam sokak esnafına toplantıda Kartalla ilgili olarak düşüncelerinin daha iyiye taşınmasındaki en etkin faktörün örgütlenmeden geçtiğine değinen Öz, hamam sokağın eski tarihi ve esnaf kültürünün oldukça gelişmiş olmasından dolayı örgütlenmenin gerektiğini aktardı.

Kartal hamam sokağını yaşatmak ve canlandırmak için ilk olarak sokak esnafının bir dernek kurması gerektiğine de değinen Altınok Öz” Bu dernek bir ideolojinin bir görüşün parçası olamamalı, esnaf olarak bir araya gelelim. Sorunlar her üyede anket olarak düzenlenip kim ne bekliyorsa bunun cevabı alınmalı, sonra da bu işi yönetecek, yürütecek kişilerin bizlerle oturup konuşup bir noktaya varılması gerekir diye düşünüyorum.”dedi.

Kartal esnafının ayakta kalması ve belediyenin de bir katkısının olması için sanatsal ve kültürel etkinlikler yaptıklarını da dile getiren Öz “Yaptığımız 2- 3 etkinlikten sora Hamam Sokağa yansıması nasıl oldur bilmiyorum ama ön taraftaki esnafa yansımasının güzel olduğunu, daha geç kapattıklarını biliyoruz. Ayrıca insanlar oralarda daha bir oturur hale geldiler. Süreler uzadı ve güven içinde oturmaya başladılar.” diye konuştu.

Kartal’a bir kent meydanı yapmak için girişimlere başladıklarının da altını çizen Öz “. Her kentin bir meydanı olur. O meydanda kentin simgesidir. Alıcıyla satıcı yan yana gelmezse ticaret olmaz. Alıcı ile satıcıyı buluşturmanın bir yolu vardır o da kent meydanlarıdır. Bir kent meydanı yaratacağız. Bunun da önemli bir bölümü aşağı yukarı %50’lik kısmı yani mülkiyet sorununu çözdük, ama beyan etmiyoruz, çünkü beyan ettiğimiz takdirde hayalimizdeki kent meydanını oluşturamayız, engeller çıkar.” şeklinde konuştu.

Oluşturulacak meydanın plan ve proje kısmına gelindiği zaman Kartalla paylaşacaklarını dile getiren Öz, hamam sokağın bu meydanın neresinde yer alacağına karar vermesi gerektiğini anlattı. Öz, esnafa hesaplama ve planlamalarını buna göre yapmalarını söyleyerek, bu konunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Hamam Sokak esnafının isteklerini de dinleyen Öz notlar alarak gerekli çalışmaların yapılacağının altını çizdi.

 

Haber: Mefharet Keleş

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]