SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Süslü, Yakacık’ta ki bu arsa neden satışa çıktı?

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Meclisinin Mayıs ayı ilk toplantısında Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haydar Süslü, söz alarak Yakacık’ta üzerinde Park ve Bahçeler Müdürlüğünün de yer aldığı 44 nolu parselin İ.B.B tarafından imar değişikliği yapılarak satışa çıkarılmasını gündeme taşıdı.

Süslü, Yakacık’ta mülkiyeti İ.B.B ne ait olan bürüt 6200 m2 terklerinden sonra net 5130 m2 lik üzerinde,  Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yaklaşık 20 senedir hizmet verdiği, hemen yanında halı sahayı da içine kapsayan bu arsanın, neden acele bir girişim sonucu imar durumunda değişiklik yapılarak satışa çıktığını dile getirdi.

Kartal’da siyaset yapan Ak Partililerin de konuyla ilgilenmeleri gerektiğini belirten Ali Haydar Süslü, Yakacıkta 44 parsel olarak bilinen alanla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ Belediye yönetimini devir aldığımız günden bugüne ısrarla kent meydanlarında sosyal yaşam alanlarının fazlalaştırılmasında ve yeşil dokudan ve insanın olmazsa olmaz unsurlarının başında olan sosyal donatının olabildiğince çoğaltılmasından yana bir tavır sergilemekteyiz.

Büyükşehir Belediyesinde CHP’nin muhalefetine rağmenMeclis üyesi arkadaşlarım  İbrahim Doğan, Turan Mengcür, Osman Güdü ve benimle birlikte, büyükşehir meclisindeki arkadaşlarımızla oradaki yaptıkları duruş ve konuşmalara rağmen grubumuzun itiraz kararına rağmen burası iki emsal verilerek konuta açıldı.

Bu bölgede okullar kamu kurumları bu kadar yoğunken ve yerleşim alanları bu kadar hızlı bir şekilde yapılaşmaya açılmışken bu alanın neden yeşil alana açılmadığını sormak istiyorum. Ayrıca bilgilendirmek istiyorum, bu alan Büyükşehir Belediyesine ait bir alandır. Kartal Belediyesine ait değil. Yirmi küsür yıldır Kartal Belediyesi tarafından park ve bahçeler müdürlüğü yeri olarak kullanılmaktadır.

Farklı idareler döneminde de aynı amaçla kullanılmış bir alandır. Başından beri kamu yararı. Bizim belediyenin buranın park bahçeler müdürlüğü olarak kullanıldığını hiç tartışmıyorum bile. O işin acı bir tarafı.

Ne oldu da 15 yıllık iktidar döneminde Büyükşehir Belediyesi ve Kartal Belediyesi aynı dönemde iken böyle bir girişimde bulunmaz iken bir anda çok acil ihtiyacı oldu, konut alanına çevirip satma ihtiyacı oldu.

Tabi ki bu değişiklik sadece burada değil arkadaşlar. Bir çok parselde var. Biz ilgili arkadaşlarla Kartal Belediyesi sınırları içinde olan veya olmayan kamu yararı içinde olmayan yerlerle ilgili dava sürecini dava açarak veya başka süreçlerle bunu takip edeceğiz. Bunun sözünü buradan veriyorum” dedi. 

Kartal Haber Merkezi

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]