“SEVGİ EKELİM”

Yayın: 13:48 - 01.01.2021
Güncelleme: 13:48 - 01.01.2021

Bismillahir-Rahmanir-Rahim

Siz, iman etmedikçe cennete giremezsiniz

Birbirinizi (Allah için) SEVMEDİKÇE de

(hakkıyla) iman etmiş sayılmazsınız.

Size, birbirinizi seveceğiniz bir şeyi bildireyim mi?

Aranızda “SELAMI” yayınız…!

der Peygamber Efendimizin hadisi şerifi.

Sevgiyi tarif edelim, yaptığımız doğru ve yanlışlar ile. Kimi en çok seviyorsun? Anneni mi, babanı mı? Kimi söylersem o öbürüne darılacak. İşte burada minik bir yanlış yaptık biz büyükler.Bir gökdelen düşünün, en üst katında ve tüm evreni kaplayan ve bizi yaratan Allah sevgisi olmalı, alt katta Peygamber Efendimiz’in sevgisi onun alt katında ashabı, ailesinin sevgisi ve devamını siz getirin kimi isterseniz koyun sıraya, ana, baba, evlat, eş, kardeş vb.

Ama değişmez kural şu olmalı, Allah, Peygamber, Ashabı ve ailesinin sevgisi…En üstten en alta uzanan… Unutmayalım ki bizim kalplerimize o sevgiyi koyan Yüce Yaratan. En çok seven ve sevilen El-Vedud…

“Ruhları okşayarak, öyle ki ılık ılık

İnsanların kalbine bir yol bulup akalım

Kem sözler elin olsun kin ve nefret yerine

Susamış gönüllere bol bol sevgi ekelim”…

Not:Editörlüğünü yapmış olduğum şiir kitabı “SEVGİ EKELİM” projesini hayalden hayata geçirmenin mutluluğu bir başka, tıpkı yeni doğmuş bebeğinizi kucağınıza almak gibi.

#Sevgi ekelim

#Umudu kesmeyelim

Selam ve Duayla

Lütfiye Çanacık

Lütfiye Çanacık
Lütfiye Çanacık lutfiyecanacik598@gmail.com 31.10.1973 İstanbul Kadıköy doğumluyum. Aslen Eskişehir Han'lıyım. Lakin doğma büyüme hep Kartal ilçesinde ikamet ettik. Babam Kartal Belediyesi, annem Tekel Cevizli Sigara Fabrikasından emekli.
Exit mobile version