Sakarya’ya Eğitim için gelen Yemen’li Hana; “Türk kültürünü çok sevdim”

Yayın: 11:39 - 03.01.2021
Güncelleme: 11:39 - 03.01.2021

Sakarya’nın ikinci üniversitesi Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) bu akademik yılda da yabancı öğrencilerin gözdesi oldu .

 SUBÜ Sapanca MYO Medya ve İletişim öğrencisi Hana Binshuba, Türkiye’de eğitim almak için Yemen’den geldi.

Sapanca MYO’da , Medya ve İletişim programında öğrenci olan Yemen’li Hana ,  Türkiye’de eğitim almayı, öncelikle İslami kültürel varlığı nedeniyle seçtiğini söyledi . Sakarya’nın ise kent kültürü gelişimi açısından ve ikamet için ideal bir şehir olduğu için   tercih ettiğini ifade etti.

Türkiye’de eğitim almaktan memnun olduğunu söyleyen Hana; dil konusunda ne kadar Türkçe’ye hakim olsa da zorluklar yaşadığını vurgularken  “Dil denizdir ve her yeni günde veya yeni derste bir çok yeni kelimeyle karşılaşıyorum. Türkçe bir derya “ dedi.

Türk ve Arap kültürü arasında biraz benzerlik olduğunu dile getiren Hana , “Ben Türk kültürünü çok sevdim,Türk muziklerini, özellikle Karadeniz şarkılarını  dinlemeyi çok seviyorum.” diye ekledi.

Dili, kültürü farklı bir ülkede  yaşamanın, memleketten, aileden uzak kalmanın zor olduğunu fakat insanın hayallerini gerçekleştirmek için bazı zorlukları yaşaması gerektiğini söyleyen genç öğrenci sık sık ülkesine olan özlemini dile getirdi.

Türkiye’deki eğitimi bittiğinde, Türkiye’den edindiği kültür ve bilimin Yemen bilim ve kültürüne katkıda bulunması, tecrübelerini ülkesi için kullanacağını söyleyen Hana Binshuba, ‘’ Yolculuk ne kadar uzun sürse de  Yemen’e ve memleketim Sana’ ya dönmem lazım.”dedi.

Derslerdeki akademik başarısı gözlerden kaçmayan Hana , sınıf arkadaşları ve hocaları tarafından da çok seviliyor ve takdir ediliyor.

SUBÜ Rektörlükten alınan bilgiye göre 2019-2020 akademik yılı itibariyle 1587 yabancı uyruklu öğrenci  öğrenim görüyor.

Haber: Edanur YILMAZ (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi)

Exit mobile version