ISO 9001 Belgesi Almak Zor Mu?

Yayın: 09:02 - 08.01.2021
Güncelleme: 09:02 - 08.01.2021

ISO 9001 belgesi almak isteyen firmalar öncelikle bir temsilci belirlemesi gerekir. Temsilci belirlendikten sonra konu ile bilgisi olan bir danışman ile anlaşılır. Bunun sonucunda ISO ekibi kurulur. Çalışmalara başlanır. Çalışmalar süreçteki ekiplerle yapılır ve kalite şartları ISO 9001 şartlarına göre hazırlanır. Süreç hazırlanması şirketin büyüklüğüne göre 3 aydan başlayarak değişim gösterir. En az sürede ISO belgesi veren firmalar çalışmalarını  3 ayda tamamlar. 

ISO 9001 belgesi veren firmalar firma içinde seçtikleri liderlerin performanslarına bakarak durum değerlendirirler. Firmada eksik olan şeyler belirlenir ve eksikler tamamlanır. Sonrasında belgelendirme kuruluşuna başvurulur. Belgelendirme kuruluşu daha sonrasında form gönderir ve detaylı bilgi ister ve sonrasında şartlar belirlenir. Belgelenme süreci başlar ve denetim ekibi oluşturulur sonrasında ekip firmayla birlikte kararlanan tarihte yapılır.

Denetimle ilgili genel ilkelere karar verilir. Denetim kuruluşunda gelen kişiler firmayı dolaşarak eksik olan şeyler varsa tespit eder ve tamamlanması için rapor tutar. Yoksa raporlarını belirtip ISO 9001 belgesini firma olumlu bir sonuçla alabilir. Sorun çıkarsa sorun giderildikten sonra tekrar ISO belgesini alabilir.

ISO 9001 Belge Ne İşe Yarar?

ISO açılımı “International Organization for Standardization”dır. Halk arasında kalite belirlemede denir. Bir firmanın kalite belgesi almak için kullanılan sistemdir. ISO belgesi bu belge şirketlerin kalite ve ürün hatta şirkette yapılan tüm işlemlere verilen bir kalite belgesidir. Sadece ürünlere verilen belge denmesi yanlış olur. Şirketin tüm çalışmasına ve hizmetlerine verilen belgeyi Özkan Danışmanlıktan bilgi alarak edinebilirsiniz.

ISO Belge Nerede Kullanılır?

ISO belgesi bir firmanın ürünlerinin işlerinin belli kuralları ve standartları olduğunu ve bu standartlara göre çalıştığını belgeleyen bir sistemdir. Şirketler için önemli bir yer tutar. Alınması gereken bir belgedir. Şirketin ürünlerinin bir belgeyle tescillendiği sistemdir. Denetim alanında kullanılır. Merak ettiğiniz ISO belge hakkındawww.ozkandanismanlik.com linkinden bilgi alabilirsiniz.

Exit mobile version