Neyzen Tevfik heykeli Kartal’lılarla buluştu

Yayın: 07:04 - 07.05.2010
Güncelleme: 07:04 - 07.05.2010

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Kartal Meydanında yapımı tamamlanan Neyzen Tevfik heykelinin açılış törenine katıldı.  Baykal, Neyzen Tevfik’i “Kültür hayatının hakkı verilmemiş ve büyük değer taşıyan millet tarafından takdir edilmiş halk filozofudur diye tanımlayarak, Neyzen Tevfik’e sahip çıktığı için Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ü kutladı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise yaptığı konuşmada Neyzen Heykeli’nin mermerinin Marmara Adasından getirildiğini ve heykeli Kartallı heykel traşların yaptığını belirtti. Neyzen Tevfik’in manevi kızının yanı sıra, çok sayıda davetli ve kalabalık bir yurttaş topluluğunun katıldığı törende Deniz Baykal heykeli açtı. 

 

Baykal ekolojik Pazarı gezdi

Neyzen Tevfik heykelinin açılışından sonra Baykal, beraberindeki heyet ile birlikte Kartal Belediyesi Ekolojik Pazarı ve Eğitim Çadırı’nı gezdi. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz tarafından Ekolojik Pazar ve aynı alanda haftada iki gün kurulan Kadın Ürünleri Pazarı ile ilgili bilgiler alan Baykal, pazarda bulunan ürünlerden tattı. Daha sonra Ekolojik Pazar eğitim çadırında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baykal düzenlenen yemeğe katıldıktan sonra Kartal turunu tamamladı.

Exit mobile version