Başkan Zengin, ülkemizin en eski öğretmenlerinden birini ziyaret etti

Yayın: 08:46 - 10.05.2010
Güncelleme: 08:46 - 10.05.2010

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Anneler Gününde ülkemizin en eski öğretmenlerinden biri olan Nurhan İzel’i ziyaret etti. Köy Enstitülerinden günümüze eğitim ve toplum üzerine keyifli bir sohbeti paylaşmanın ardından 84 yaşındaki Nurhan Öğretmen, fotoğraf arşivinden tarihi kareleri Başkan Zengin’le paylaştı.

Prof. Dr. Mustafa Zengin’e “Sevgili Oğlum” diye hitap eden Nurhan Öğretmen, “Yaptıklarınızı takdirle izliyorum. Her zaman dualarım ve desteğimle arkanızdayım.”dedi. Sohbete, bir İrlanda atasözü olan “Hiçbir şey yapmamak tehlikeli bir meşguliyettir.” sözüyle başlayan Başkan Zengin, Maltepe halkı ve ülkesi için çalışmaktan başka bir dertleri olmadığını ifade etti.

İhtiyar kelimesi yerine “Erken Doğan” tanımlamasını tercih eden Nurhan İzel, öğretmenlik yıllarından beri kaleme aldığı kendi el yazılarından oluşan deneme ve şiirlerini, birer kopyasını alması için Prof Dr. Mustafa Zengin’e emanet etti. Prof. Dr. Mustafa Zengin’den çiçek ve şal hediye alan Nurhan Öğretmen, Başkan Zengin’e Atatürk’ün İsmet İnönü ile birlikte olan orijinal posterini ve Atatürk portreli gümüş kaplama not defteri armağan etti.

Exit mobile version