“KÖTÜ İHTİYATLAR”

Yayın: 18:58 - 31.03.2021
Güncelleme: 18:58 - 31.03.2021

“Önce fors ile başlar, içer müptela olur

Fiyaka ile sürdürür, hüsran ile son bulur”.

Ne güzel anlatmış şâir, iki satırla özetlemiş toplumun gerçeğini. Markette alışveriş yaparken, gencecik bir delikanlı, henüz üniversite öğrencisi, pırıl pırıl gençliğimiz diye düşünürken, birden başımdan aşağıya kaynar sular döküldü, biraz önce sevinirken, hüzün kapladı içimi, elinde sıkı sıkı tuttuğu viski şişesiyle, büyük adam olmuştu, kartal gibiydi kanatları, tıpkı şairin dediği gibi forslu yürüyerek, kız arkadaşını arıyordu gözleri. Ah dedim içimden, ne var sanki şunda. Böyle başlamıyor mu hep, minik forsların sonu hep hüsran olan… Okumak için çok uzaklara gönderdiğimiz, sonuna kadar güvendiğimiz biricik evlatlarımız. Ne eksik?!!! bu ve buna benzeri şeyleri alabilmek için yeterince fazlamız bile var. Eksik olan şey hayatımıza koymaktan korktuğumuz, bilmediğimiz dinimiz. Üzüntüyle ve derin düşünceler ile ayrılıyorum oradan.

Ve yine giderken, gençlere rast geliyorum, bazısı henüz lisede, bazısı da çalışıyor. Hayırlı akşamlar dileyerek, ağızlarındaki küfürlü sözlerine biraz acı biber sürüyorum. Farkında mısınız?!!! Düşünüyor musunuz?!!! yapmış olduğunuz o kötü sözlerin anlamını, utanıyorlar, haklısın abla diyorlar, alışkanlık haline geldiği için. Bir onlara bakıyorum bir de geçmişe, Çanakkale savaşına gönderdiğimiz yavrularımıza saygı duyalım… Çanakkale Mahşeri…

Dostun evi gönül kütüphanelerimizi davet ediyorum o güzel evlatlarımızı…

Rüzgar gülü yapan iki küçük kızımı görüyorum, iğne var mı diye soruyorlar, rüzgar gülü ile çok renkli hayalleri. Tanıdığınız şair&yazar var mı diye sorunca, Kafka’dan öve öve bahsediyorlar, internetten bulduklarını söylüyorlar.

Evet Sevgili Ailem, editörlüğünü yapmış olduğum şiir kitabı satışa sunulmuştur Sevgi Ekelim.

Ne eksik hayatımızda, biz kendi kendimize yabancılaşıyoruz. Yine de ümidimi kaybetmiyorum. Dokunabildiğim kadar kalbe dokunacağım, onlar hepimizin tüm Ümmet-i Muhammed’in çocukları…

Eskişehir Valisi Sayın Erol Ayyıldız, Sayın Valim açık kapı ile milleti kucaklamış. Kaldırmış tüm engelleri…”Devlet babaydı, şimdi de analaştı”.

Allah’tan başkasına kul olmayın…

Sözlerimi Eğitimci Şair&Yazar Hanifi Kara’nın Sigaranın Faydaları ile ilgili şiirinden almış olduğum notlar ile artık düşünmeye davet ediyorum.

SİGARANIN FAYDALARI(!)

Parasını eller alır

Dumanını yeller alır

Tiryâkiye akıl ermez

O öksürür kimse yermez

Evine hiç hırsız girmez

Nefes alırken zor solur

Çünkü daha gençken ölür

Cenazesi güzel olur

O bilmez doğru/eğriyi

Bastonla korur her şeyi

Köpekle arası iyi

Hem sıhhatin malın alır

Terkeyle sen onu n’olur!

Bir tek zehri kâre kalır

Bol bol sigara içenin.

Böyle değil midir bu iş?

Ne güzel bir alış/veriş…

Öyle Değil mi?!!!

Sevgiyle kalınız,

Lütfiye Çanacık

Lütfiye Çanacık
Lütfiye Çanacık lutfiyecanacik598@gmail.com 31.10.1973 İstanbul Kadıköy doğumluyum. Aslen Eskişehir Han'lıyım. Lakin doğma büyüme hep Kartal ilçesinde ikamet ettik. Babam Kartal Belediyesi, annem Tekel Cevizli Sigara Fabrikasından emekli.
Exit mobile version