Hastane içinde tekrar sıra numarası alınıyorsa online randevu niye alıyoruz?

Yayın: 08:43 - 08.04.2021
Güncelleme: 08:43 - 08.04.2021

Kartal Şehir Hastanesinde yapılan bir uygulama hastaları çileden çıkarıyor.

Muayene olmak için online veya 182’den randevu alarak gelen hastaların ilgili poliklinik bankosunda bulunan numaratörden tekrar sıra numarası alarak doktoru bekleyen hastalar bu durumdan rahatsızlıklarını dile getirdiler.

Pandemi döneminde hastane koridorlarında doktor muayene olmak için saatlerce beklemenin mantığı nedir? Hani randevulu sistem sayesinde hastanede bekleme olmayacaktı?

Yaşadığı durumdan şikayetçi olarak gazetemize ulaşan Okan Algün isimli bir vatandaş bu duruma bir çözüm bulunması gerekiyor dedi.

İşte annesini hastaneye götüren Okan Algün’ün yaşadıkları;

Kartal Lütfi Kırdar Araştırma Hastanesinden 07.04.2021 Tarihine Saat 14.00 de 15 gün önceden Hematoloji 1. Polikliniğinden e nabız üzerinde 1945 doğumlu annem için randevu aldım.

Korona virüs ve sağlık bakanlığının hastanelerde yoğunluk yaratmayın uyarısına da uyarak randevu saatimizde  Hematoloji 1. Polikliniğinde oldum.
Bankodaki çalışan personele randevumuz olduğunu söylediğimde ilk defa geliyorsanız buradan numara alacaksınız randevuya göre değil sıra numarasına göre doktorun yanına gireceksiniz dediler.
Sorun çıkarmamak için denileni yaptım ve numaratör den numara aldım,  gelen numara ile önümde bekleyen 13 kişi vardı! doktor asistanına bekleme süremizi sorduğumda 13 kişinin ortalama 1 saat ama araya girenler ile 1,5 saat sürebileceğini söyledi !

Sonuç :

Saat 14.00 aldığım randevu için neden tekrar sıra numarası alıp saatlerce Covit 19 tehlikesi olan bir yerde bekleyelim ve kalabalık yaratalım ?

Sağlık bakanlığının veya bir hastane üst yönetiminin bu tarz uygulamadan haberi var mı? Annem solunum ve şeker hastası, bağışıklık sistemi düşük bu yüzden Virüs bulaşma riski yüksek 2 senedir korona olmasın diye sokağa çıkartmıyoruz hastaneye aciliyet den dolayı gelmişiz birde orda 2 saat kalabalığın içinde bekleyeceğiz  hangi mantık buna izin verir.

Öğrenmek İstediğim şey;

1 – E nabız ve sağlık bakanlığının sistemini takmayan kendine göre sistem geliştiren HASTANE YETKİLİSİ  kişi kimdir ?
2 – Randevu almanın amacı ve anlamının ne olduğu konusunda bu kararı veren hastane yetkilisinin cevabını bekliyorum.

Exit mobile version