Bilinçaltı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yayın: 10:56 - 27.04.2021
Güncelleme: 10:56 - 27.04.2021

Bilinçaltı çok uzun zamandır gizemini koruyan kavramlardan biridir. Zihnimizin sadece % 10’u bilinçten oluşuyor. Geri kalan % 90’ı ise bilinçaltıdır. Dolayısıyla her birimizin davranışları, olaylara ya da insanlara yaklaşımı, duyguları, düşünceleri çok büyük bir oranda bilinçaltı tarafından yönetiliyor. Bilinçaltının bilinmesi gereken çok önemli özellikleri bulunuyor. Bu özellikler hakkında bilgi sahibi olduğunuzda bilinçaltının ne denli önemli olduğunu da net bir şekilde anlayabilirsiniz.

Öncelikle bilinçaltının anne rahmine düştükten ölene kadar tüm anıları depoladığını belirtmemiz gerekiyor. Üstelik bu anılar depolanırken doğru ya da yanlış gibi çeşitli ayrımlar da yapılmıyor. İşte bu kayıtlar duygu, düşünce ve davranışlar üzerinde de etkili oluyor. Bilinçaltının en önemli özelliklerinden biri de benzer şeyler arasında anında bir bağlantı kurabiliyor olmasıdır. Ancak bu durum bilinçaltının bir fobi yaratmasını da sağlıyor.

Eğer bir örümcekten korkarsanız bu durum bilinçaltı tarafından hemen kaydedilir ve bu kayıt da size böcek fobisi olarak geri dönebilir. Hatta böceğe benzeyen nesneler bile ürkmenize sebebiyet verebilir. Bilinçaltı, kişinin çözümlenmemiş olan tüm olumsuz duygu yüklü olan anıları bastırdığının da altını çizelim. Bu nedenle kişiler kimi zaman yaşadıkları bazı sorunlara anlam veremez. Oysa bu sorunların altında yatan unsur, bilinçaltı tarafından bastırılmış olan olumsuz duygulardır.

Elbette vücudun tüm sistemlerinin belirli bir uyum içerisinde çalışması da bilinçaltının bir eseridir. Bedenin işleyişini sürekli olarak kontrol eder. Aynı zamanda kişinin konsantre olduğu yani yoğunlaştığı şeylere ulaşmasını da kolaylaştırır. Zira bu durum kimi zaman ‘neye inanırsan o olur’, ‘eğer bir şeyi çok istersen gerçekleşir’ gibi toplum yargılarına dönüşmüş durumdadır. Peki, bilinçaltının temizlenmesi mümkün mü?

Aslında bu sorunun yanıtı oldukça net; evet! Bunun için hipnoz yöntemi ile bilinçaltı temizliği çalışmasının yapılması gerekiyor. Bir başka deyişle bilinçaltını temizlemenin bilinen tek yöntemi hipnozdur. Eğer bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz Hipnoz Center internet sitesine tıklayabilirsiniz. Bu sayede bilinçaltı temizliğinin nasıl yapıldığı konusunda merak ettiğiniz soruların yanıtlarına da kolaylıkla ulaşmış olacaksınız. Bu arada internet sitesinde hipnoz eğitimleri hakkında da oldukça detaylı bilgiye yer veriliyor.

Exit mobile version