SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Metin Tavukçu’dan ‘SİMETRİK CAN ALICI DİRİLİŞ’ İsimli Şiir Kitabı

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik Belediyesi Basın Yayın Koordinatörü Mehmet Metin Tavukçu, uzun bir aradan sonra “Simetrik Can Alıcı Diriliş” adını verdiği ikinci şiir kitabını yayınladı.

Pendik Belediyesi Basın Yayın Koordinatörü Mehmet Metin Tavukçu’nun, ikinci şiir kitabı çıktı.

Tavukçu, “Ayşe gül!” (1998) adlı eserinin ardından yayınlanan “Simetrik Can Alıcı Diriliş” kitabında, yeni bir döneme giriş yapmış bulunuyor.

Ritim ve ahengi etkili bir biçimde kullandığı gözlenen, şiirlerini serbest ölçü ve hece ölçüsüyle kaleme alan Tavukçu’nun; mısralarına yüklediği çoklu anlamlar dikkat çekiyor.

Şairin bazı şiirlerinde, okuyucuyu denizlerin vazgeçilmezi ‘martı’ ile empati kurmaya ve özdeşleştirmeye çalışmış olması da, eserine özel bir nitelik kazandırıyor.

Kitaba adını veren “Simetrik Can Alıcı Diriliş” şiirinde, Ademoğlu’nun yaşam serüvenini irdeleyen ve anlamlandırmaya çalışan Mehmet Metin; edebiyata ve şiire ilgi duyan her kesimden okuyucunun, bu kitapta kendi yaşamlarından benzerlikler bulacaklarını umduğunu ifade ediyor.

Bu kitabı mutlaka okuyun! İnanç, aşk, fedakarlık, vefa, hasret, vuslat, çile, mutluluk, ölüm gibi birçok kavramın; şiirin o büyülü ve can alıcı atmosferini hissedeceksiniz.

NEDEN MARTI?

Martı türlerinin tıpkı insanlarda olduğu gibi farklı fıtrat ve hissiyat taşıdığını düşünen Tavukçu, Richard Bach’ın “Martı Jonathan Livingston” eserinden etkilendiğini ifade ederek “Bunu sadece martı ile sınırlamak, diğer kuşlara haksızlık olur. Martı figürünün sanat ve edebiyat alanında önemli bir unsur ve ilham kaynağı olduğunu düşünenlerdenim. Özellikle İstanbul gibi bir şehirde yaşayanlar için durum martının bir hayli lehine. Martı’nın şiirlerimde vazgeçilmez değil ama ön plana çıkan bir unsur olduğunu söyleyenler hayli fazla. Sanırım ilk kitaptan üzerime yapıştı ama rahatsız değilim” diyor.

Şairin kitaplarına www.saramalkitabevi.com, www.kitapyurdu.com, www.kidega.com. www.dr.com  siteleri üzerinden ulaşmak mümkün.

MEHMET METİN TAVUKÇU

Mehmet Metin Tavukçu 21 Mart 1973’te, yani bir şiir gününde İstanbul Kadıköy’de dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Tavukçu, Akşam Gazetesi’nin 90’lı yıllardaki kuruluşunda bir süre muhabir olarak çalıştı. Uzun yıllardır Pendik Belediyesi’nde görev yapan, Mehmet Metin Tavukçu; Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü görevlerinde bulundu. Halen Pendik Belediyesi’nde Basın Yayın Koordinatörü olarak çalışma hayatını sürdüren Tavukçu, evli ve iki çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Basında Kartal
18 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, sevgili gençler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru’yla İstanbul’dan hareket ederek, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmış ve işgal altındaki vatanımız için […]

Genel
17 Mayıs 2024
Af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti?

Son dakika haberi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı af kararı verdi? Peki af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. İşte detaylar… Türkiye’de uzun süredir gündemde olan 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, […]

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]

Genel
16 Mayıs 2024
Migros’ta Yüzde 40 İndirim! A’dan Z’ye Tüm Ürünlerde DEVASA Fırsat

Migros’tan Dev İndirim Kampanyası geldi. Sepette İndirim ve Yüzde 40’a Varan Fırsatlar… Migros’tan Mayıs ayına özel yepyeni bir indirim kampanyası geldi. Hem yüzde 40’a varan indirim hem de sepette indirim kampanyası tüketicileri bekliyor. A’dan Z’ye tüm ürünlerde efsane fiyatlar sunan Migros, aynı zamanda öne çıkan temel ihtiyaç ürünlerinde de ekstra indirimler yapıyor. İşte indirimli ürünler […]