Gazeteci Hadi ve Süleyman Özışık’ın adreslerine polis baskını!

Yayın: 11:51 - 22.05.2021
Güncelleme: 11:51 - 22.05.2021

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, gazeteci Hadi ve Süleyman Özışık’ın sahibi olduğu internet sitesinin ofisinde arama yapıldı.

Edinilen bilgiye göre; Soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatına üzerine, Hadi Özışık ve Süleyman Özışık’ın sahibi olduğu İnternet Haber isimli internet sitesinin Ataşehir’deki ofisinde arama yapıldı. Aramalar sonucu, Özışık kardeşlere ait telefonlara ve dijital materyale el konulduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazeteciler Hadi ve Süleyman Özışık hakkında “hakaret”, “iftira” ve “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım” dan suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu sonrası başlatılan soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, talimat yazısı üzerine İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’nden Hadi Özışık ve Süleyman Özışık’ın adreslerinde aranma yapılabilmesi talebinde bulundu.

CEP TELEFONU VE BİLGİSAYARLARINA EL KONULDU

Talebi değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği’nden çıkan arama kararı sonrasında, Özışık kardeşlerin ikametlerinde İstanbul Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapıldı. Özışık kardeşlerin Ataşehir’deki adreslerinde bulunan iki adet bilgisayar ve iki cep telefonuna incelenmek üzere el konulduğu belirtili.

Kaynak: Sabah

Exit mobile version