SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türkiye’de ilk olan sokak hayvanları projesi Kartal’da hayata geçti.

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu tarafından sokak hayvanlarını korumak adına Türkiye’de ilk defa uygulanacak proje imzalanan protokolle hizmete girdi.

 

Ünlü Sanatçılar Aydan Şener, Yaşar Kenan Kalav, Haneler dizisi oyuncuları, Nazlı ve Yeliz’in yanı sıra mankenlerden Aylin Arasil ve Ceylan Saner’in de katılarak destek verdiği “Kartal Sokak Hayvanları Platformu” adı altında hayata geçirilen proje, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Kartal Belediyesi çalışanları, gönüllüleri ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), sokak hayvanlarını korumak amacıyla büyük bir projeye imza attı. Ünlü sanatçı ve mankenlerin katılımı ile gerçekleştirilen “Kartal Sokak Hayvanları Platformu” Projesi kapsamında sokak hayvanlarının hızla rehabilite edileceği, sokakta hayatını idame ettiremeyecek sakat, yaşlı ve yavru hayvanların barınacağı, hasta veya yaralı olan hayvanların da tedavilerinin yapılacağı entegre bir rehabilitasyon merkezi ve bakımevi yapılması yer alıyor. Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan hayvan hakları konusundaki duyarlılığa dikkat çekilmesi açısından önemli olan proje örnek teşkil ediyor.

Kartal Belediyesi ve HAYTAP işbirliği ile hayata geçirilmek için düzenlenen projenin imza töreni birçok hayvan severi bir araya getirdi. Her kesimden insanların hayvanları ile gelerek destek verdiği imza töreni öncesi bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, belediye olarak sokak hayvanlarının bir kafese atılarak hapsetmenin faydalı olmayacağını söyledi. Öz ,“Onlar bizim parçamız, onları rehabilite edip mümkün oldukça sevmeliyiz. İçimizdeki korkuyu çocuklara yansıtmamalıyız ki, sokakta bile olsa hayvanlara bakacak ve içinde hayvan sevgisi olan yeni bir nesil yetiştirelim” şeklinde konuştu. Öz konuşmasında, sokak hayvanlarını öldürmeden kısırlaştırarak kontrol edip, hayatın bir parçası olarak görmek gerektiğini de vurguladı.

HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Şenpolat ise yaptığı konuşmada Projenin Türkiye’de ilk olması ve buna Kartal Belediyesinin öncü olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ İlk olması diğer belediyeleri de tetikleyecek, hayvanları hapsetmekten kurtarmış olacağız. Vatandaş belediye el ele olunca daha güzel olacak ve aylardan beri yapılan çalışmaların meyvelerini yiyeceğiz” şeklinde konuştu.

Sanatçı Yeliz ise; hayatta üç varlığa saygı duyduğunu ve bunların bebekler, yaşlılar ve hayvanlar olduğunu söyledi. Her üçünün de çaresiz olduğunu dile getiren Yeliz, bu hayvanların tek dertlerinin bir tas su ve biraz yemek olduğunu belirtti.

 

Tanrının insanlığa emaneti olan hayvanlara sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Aydan Şener, insan olan bir kimsenin hayvanlara kötü davranamayacağını dile getirdi. Şener ayrıca, bütün annelere “çocuklarınızı hayvan sevgisi ile yetiştirin” mesajını verdi.

 

Yapılan konuşmaların ardından protokol imza törenine geçildi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Şenpolat’ın beraber imzaladığı protokol ile “Kartal Sokak Hayvanları Projesi” hayata geçti. Üzerilerinde “Sevelim ve Birlikte Yaşayalım mı?” yazılı tişörtler giyen sanatçı ve katılımcılar daha sonra hayvan hakları ve hayatlarını anlatan sine vizyon ve kısa filmleri izlediler.

 

Kartal Meydanda ilk olarak İsmi Sina’nın konseri ile devam eden etkinlikler çerçevesinde daha sonra sanatçı Sinem ve Nazlı sahne aldı. Özgür Doğan yönetimindeki Kartal Belediyesi Çocuk Korosu’nun da izleyicilere dinleti sunduğu etkinlikler Yonca Karagülle dans ve bale gösterisi ile son buldu.

Düzenlenen imza töreni ve etkinliklere ayrıca Kartal Belediye Başkan yardımcıları belediye çalışanları, HAYTAP yöneticileri ve hayvan severler ile birlikte vatandaşlar da katıldı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]