Boksör Adem Tahtalıoğlu, “Her mahallede en az bir spor kulübü olmalıdır”

Yayın: 19:01 - 20.06.2021
Güncelleme: 19:01 - 20.06.2021

Boksör Adem Tahtalıoğlu ile boks sporu hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Kartal Soğanlık’ta faaliyet gösteren İstiklal Boks Spor salonu işletmecisi Boksör Adem Tahtalıoğlu, boks sporu eğitmenliğinin yanısıra ülkemizde spor ve sporcuya nasıl önem verilmesi gerektiği konusunda samimi açıklamalar da bulundu.

Erzurum Yakutiye İlçesine bağlı Umudum köyünden, fırıncı bir ailenin çocuğu olarak 1975 Erzurum dünyaya geldim, 1985 yılında ticari sebeple İstanbul’a gelip yerleştik, 1986 yılında ortaokulda sporla tanıştım, Acıbadem’de okulun atletizm takımında ve Tekel Spor’da güreşe başladım. Spor hayatımda dayımın oğlu Mehmet Emin Aktüylü’yü rol model aldım, kendisi boksördü. Ona olan özentimle Boks sporuna başladım. Eğitim aldığım antrenörlerim İrfan Polat, Selami Karakelle.

Askerlik sonrası Hocam İrfan Polat Hocam’ın tavsiyesiyle antrenörlük yapmaya başladım. Hocam benim iyi bir eğitmen olabileceğim konusundaki ısrarı üzerine eğitmen antrenörlük yapmaya devam ediyorum. Dört evladım var.

2010 yılında bu spor salonunu açarak yüzlerce sporcu yetiştirmeye vesile olduk. Boks sporu bireysel bir spor olmasına rağmen takım ruhuyla antrenman yapılıyor. Çocuklar daha da sosyalleşiyor. Elektronik yani dijital çağında yaşadığımız bugünlerde çocukların sporla ilgilenmesi en doğru bir tercihtir.

Dünya sağlık örgütü tüm çocukların spor yapmasını tavsiye ediyor. Çocukların ve özellikle sporcuların metabolizması daha hızlı çalışır. Hayatımızın her alanda kısıtlandığı şu pandemi döneminde ise mutlaka spor yapılması tavsiye edilmektedir. Spor yapan vücut yapmayanlara oranla daha güçlü sağlam olur.  

Spor yapan çocuk okul eğitiminde de başarılı olur. Yani çocuk enerjisini spor yaparak atınca okulda agresiflik yapamaz. Spor bir çocuğun düzenini disiplinini hayatına da yansıtır, kendine özgüveni artar.

Milli takımda görev almam konusunda zaman zaman görev alıyorum. En son görevde Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak gençlerde beş Avrupa Şampiyonluğu kazanarak yani 5 tane altın madalya ile dönmüştük.

Bir Sporcu Şampiyon oluncaya kadar yalnızdır,

Sporcu olimpiyat şampiyonu olana kadar yalnızdır. Fakat şampiyon oldu mu maddi manevi her türlü destek veriliyor. Çocukları ilkokula başlamadan önce alıp spor yaptıracaksın. Şampiyon gibi yaşa, şampiyon olduğunda şampiyon kal…

Her mahallede en az bir spor kulübü olmalıdır.  

Spor salonumuzda yetişen çok sayıda lisanlı sporcularımız var. Birçoğu Milli Sporcu olma vasfına erişerek devlet desteği ile eğitim hayatına devam ediyor. Spor da devlet politikası doğru uygulanmalıdır. Yani sporcuların arkasında güçlü destekler olmalıdır, bakınız Tekel Spor Kulübü gibi, ASKİ gibi kurumların spor kulüplerinde yetişen sporcular bugün spor camiasında etkin isimlerdir. Sporcu yetiştirmek çok daha fazla önemsenmelidir.

Bir toplum spor ve sanatla sağlıklı gelişir. Çocuklarımızı sanatla sporla iç içe yetiştirmeliyiz, çocukların her birinin farklı renkleri özellikleri vardır. Tabiatı seven, sporu seven, resim- müzik gibi sanatı seven, hayvanları seven, iş hayatını seven farklı özelliklere sahiptirler.  

Sevenlerinin dilinden Adem Hoca;  

O Bir Uluslar Arası Milli Hakem….

Adem Tahtalıoğlu… 10 Parmağında 10 Marifet…

İrfan Polat Hocanın Türk Boksuna Kazandırdığı Bir Değer…

Başarılarla Dolu Sporculuk Kariyerinden Sonra Türk Boksuna Uluslararası Milli Hakem Olarak Hizmet Veren Değerli Kardeşimiz Uluslararası Maçlarda Görev Almış Bir Değerimiz…

Boks Sevdası Onu Antrenör Olarak Hizmete Mecbur Kılan Hocamız Tam Donanımlı Boks Bilgi Ve Tecrübesiyle İstiklal Boks Kulübünü Açmış Ve Türk Boksuna Alt Yapıdan Şampiyon Boksörler Kazandırmıştır…

Genç Yaşta Sporculuk…. Hakemlik Ve Antrenörlük Yapan Kıymetli Hocamıza Türk Boksuna Verdiği Emeklerinden Katkılarından Ve Hizmetlerinden Dolayı Şükranlarımızı Ve Saygılarımı Sunarız… Başarıların Daim Olsun Güzel Yürekli Kardeşim…

Exit mobile version