Güneş Kremi Nedir?

Yayın: 07:04 - 26.06.2021
Güncelleme: 07:04 - 26.06.2021

Güneş ışınlarının, korunmasız ve özellikle de hassas yapıya sahip olan cilt ile teması halinde pek çok vücutta çeşitli olumsuz durumlar yaşanabilir. Bu olumsuz durumlara; cildin yaşlanma hızında artış, kırışıklık meydana gelmesinin tetiklenmesi, leke oluşumuna sebep olması, cildin nem düzeyini azaltması gibi örnekler verilebilir. Vücutta yaşanabilecek olumsuzlukların tamamının engellenebilmesi için güneş kremi kullanmak büyük bir öneme sahiptir.

Güneş Kremi Avantajları

Güneş kremlerini yalnızca yazın tercih edilmesi yanlıştır. Bunun nedeni ise dört mevsimde de güneşin zararlı etkileri devam eder ve cildin bu duruma hazır olması için güneş kremi tercih edilmesi gerekir. Güneş kremini seçerken pek çok noktaya dikkat etmek gerekir. Bu noktalar ise SPF aralığı, cilt tipine uygun olup olmadığı, içeriği, suya dayanıklılığı gibi unsurlardır. Güneş koruma faktörünün doğru bir şekilde seçilmesi için SPF’sinin 15-30 Aralıklarında yer alması gerekir.

Güneş Kremi Özellikleri

Yağlı cilde sahip olan kişiler akışkan formda su bazlı güneş kremi kullanmaları uygundur. Hassas ve kuru cilt yapısında ise daha yoğun kıvama sahip olan ürünler tercih edilebilir. Cilt bakımı ürünleri kişilerin ciltleri direkt temas halinde olduğu için içeriğine bakarak seçeneklerden uygun olanı tercih etmek gerekir.  Güneş kremleri de ciltle temas ettiği için kişiler cilt yapılarını göz önüne alarak bu tarz ürünleri tercih etmelidirler. Güneş kremi çeşitlerine https://www.welldermo.com/gunes-kremi  adresinden ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version