Kolonya Ne İşe Yarar?

Yayın: 07:08 - 26.06.2021
Güncelleme: 07:08 - 26.06.2021

Özelliklerine bakıldığında parfüm ve deodorant gibi ürünlerden farklı olduğunu görürüz. Ferahlatıcı bir ürün olan kolonya diğerlerinden farklı olarak uçuculuğa sahiptir. Yani kokusu kalıcı olmaz uçar gider. İçerisinde etil alkol bulunan kolonya su ve koku verici esanstan oluşur. Kolonya şişelerinin üzerinde gördüğümüz 70-80 derece yazısı içerisinde bulunan alkolün miktarını gösterir. Birçok koku çeşidi olan kolonya limon bazlı olanların yanı sıra turunçgiller, çiçek kokuları ve tütün esansları en fazla tercih edilenlerdir.

Türk kültüründe kolonyanın önemi büyüktür.  Osmanlı topraklarına 2.Abdülhamit zamanında gelmiştir. Ayrıca salgın hastalıklar döneminde kolonya el dezenfektanı olarak görülmüş ve kullanımı daha da yaygınlaşmıştır. Yaşadığımız bu dönemde de yaşanan salgın hastalık sebebiyle çok kullanılan bir ürün olmuştur.

Kolonya Çeşitleri Nelerdir?

Kolonya çeşitleri içinde en çok tercih edilen hiç şüphesiz limon kolonyasıdır. Artık dışarıda da rahatlıkla kullanabileceğiniz, çantanızda hatta cebinizde taşıyabileceğiniz küçük boyutta kolonya şişeleri de bulunuyor. Farklı esans karışımlarının bulunduğu kolonya çeşitleri de vardır. Yeşil çay kolonyası, aqua kolonyası gibi sadece limon esansı içerenlerden farklı çiçek kokuları hatta parfüm gibi kokanlarda bulunuyor.

Mesela; zambak, müge, turunçgiller bunlardan birkaç tanesidir. Sıcaktan bunaldığınız da ya da dezenfekte ihtiyacı duyduğunuzda kolonya en büyük yardımcınız olacaktır. Evinizde, ofisinizde tüm çalışma alanlarınızda çocuğunuzun okul çantasında taşımak için alacağınız kolonya çeşitleri için https://www.madamecoco.com/kolonya/   Sayfasını ziyaret ederek inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version