Microsoft Power BI

Yayın: 14:10 - 01.09.2021
Güncelleme: 14:10 - 01.09.2021

Kurumsal şirketlerin içerisinde ekipler, dağınık, farklı formatlarda, ayrı arşivlerde ve bir yığın halinde olan verilerden excel gibi farklı araçları kullanarak manuel olarak rapor oluşturarak, verilerden anlam çıkartmak üzerine sürekli çalışıyorlardı ve bu raporları oluşturmak çok ciddi zamanlarını alıyordu. Farklı kaynaklardan ve formatlardan elde edilen verilerin otomatik olarak grafik ve raporlar ile bir şekilde görselleştirilerek, tek bir platformdan görüntülenebilmesi ve bu verilerden ileriye dönük tahminleme yapılabilmesi ihtiyacı ile Business Intelligence yani İş Zekası kavramı ortaya çıktı.

Microsoft’un gelişmiş iş zekâsı çözümü Power BI, çeşitli veri tabanlarından temin edilen verileri yüksek bir performansla analiz ederek, anlamlı bilgilere dönüştürüyor. Kurumsal ölçekte karar vericileri destekleyici analizler ve tavsiyeler sunan bu bilgiler, kullanıcı dostu ara yüzlerle hazırlanan, kolay anlaşılır birer rapor olarak istediğiniz cihazdan (desktop, laptop, tablet, telefon) istediğiniz işletim sisteminden (iOS, Android ve Windows) tüm sorumlularla hızlıca paylaşılıyor.

Microsoft Power BI kullanan kurumlarda yeni kullanıcıların sisteme kaydedilmesi çok kolay. İhtiyaçları olan tek gerekli nokta kurumsal bir e-posta adreslerinin olması. Dynamics NAV, Dynamics Sales (CRM), GitHub, Marketo, Salesforce, SAP ya da bilgisayarınızdaki Excel ya da SQL gibi herhangi bir veri tabanından elde edilen verileri panolar ve raporlarla görselleştirmek mümkün oluyor.

Microsoft Power BI’ın üstün yeteneklerinden faydalanarak, şirketinizin gelecek hedeflere emin adımlarla ilerlemesini sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version