SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Hsyk Başkanvekili Özbek:“Sizinle Paylaşamayacağımız Sıkıntılar Var”

Yayınlanma:
ABONE OL

Bu yıl ikincisi düzenlenen Türkan Saylan Onur Ödülleri sahiplerini buldu. Törende konuşmaların odak noktası, referanduma sunulan anayasa değişikliği oldu.

Biri özel olmak üzere toplam altı dalda ödül verilen, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreni, Türkan Saylan’ın kendi sesinden hayat hikayesiyle başladı.

“KORKU TOPLUMU HALİNE DÖNÜŞMEMELİYİZ”

 

Açılış konuşmasını aynı zamanda programın ev sahibi olan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin yaptı. Konuşmasında bir süredir Türkiye’nin zor günlerden geçtiğine işaret eden Başkan Zengin, Türkan Saylan’ın evine düzenlenen baskını hatırlatarak, “Sevgili meslektaşım, can yoldaşım” dediği Türkan Saylan’ın tek suçunun, çağdaş, tam bağımsız, gelişmiş bir Türkiye istemek olduğunu söyledi. “Değerlerimiz gözümüzün önünde yıkılmak isteniyor. İnsani duygularımız, dayanışma ruhumuz sorgulanıyor. Hatta zaman zaman sorgulanmayı aşıp direkt yargılanıyoruz da. Bu süreç yeni değil. Uzun zamandan bu yana oya gibi ince ince işlendi her şey. Bütün Türkiye’nin gözleri önünde bir süredir de sahneleniyor.”diyen Prof. Dr. Mustafa Zengin, “ Dünya değişiyor. Hepimiz değişiyoruz. Kuşkusuz, değişime karşı durmamak lazım. Ama bu değişim bizi ileriye taşımalı. Işığa taşımalı. Karanlığa mahkûm olmamalıyız, korku toplumu haline dönüşmemeliyiz.” sözleriyle devam etti.

Başkan Zengin’in ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel konuşmasında, Türkan Saylan için “Atatürk ilkelerini yaşatan seçkin bir bilim insanı” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Çelikel, Türkan Saylan’ın yorulmak bilmeyen, azimli iradesiyle hayatını vakfettiği mücadeleleri ve kararlarıyla gerçekten bulunmaz bir toplum lideri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aysel Çelikel, “Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, bu anlamlı gecenin yapıldığı kültür merkezine, Türkan Saylan Kültür Merkezi adını vererek Türkan Saylan’ı ebedileştirdi. Sayın Başkanımıza geleneksel hale getirmeyi düşündüğü onur ödüllerinden dolayı, ÇYDD ve toplum olarak sevgi ve şükran duyuyoruz.” dedi.  

“SİZİNLE PAYŞAMAYACAĞIMIZ SIKINTILAR VAR”

Türkan Saylan Onur Ödülleri hukuk alanına layık görülen isim anons edildiğinde tüm salon HSYK Başkanvekili Kadir Özbek’i ayakta alkışladı. Plaketini Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in elinden alan Özbek, yaptığı konuşmada referanduma sunulan anayasa değişikliğini eleştirdi.  “Türkiye Cumhuriyeti şu an sizinle paylaşamadığımız sıkıntılar içinde.” diyen Özbek, herkesin gücünü hissederek elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Törende duygusal anların yaşanmasına neden olan bir diğer isim kısa bir süre önce Barolar Birliği Başkanlığı  görevindeyken kaybettiğimiz Özdemir Özok oldu. Özok ailesinin tüm üyelerinin katıldığı törende, ödülü almak üzere sahneye çıkan ve babası gibi hukukçu olan Özdemir Özok’un kızı Ayça Özok, “Doğru insanlar, doğru evlatlar yetiştirir.” sözleriyle büyük alkış aldı. 

Bilim dalında Türkan Saylan Onur Ödülü Anayasa Hukuku Profesörü, Prof. Dr. Süheyl Batum’a verildi. Batum, ödülünü aldıktan sonra konuşmasında anayasa değişikliğini onaylamadığını ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti aleyhine açılan davalar karşısında Türkan Saylan Onur Ödüllerinin verilmesi çok önemlidir. Hukuku kıskaç içine almaya çalışıyorlar, buna karşı çıkmamız gerekiyor.” dedi.

Sanat dalında ödül alan isim Genco Erkal oldu. Erkal ödülünü Nazım’ın dizeleriyle kabul ederken, edebi yat dalında ödül alan Pınar Kür, Türkan Saylan’la tanışma hikayesini anlattı. Türkan Saylan’ın cüzzam hastalığı için verdiği mücadeleye değinen Kür, aynı özveriyle aydınlık Türkiye için çalıştığını ve özverili çalışmalarının daima ışık tutacağını söyledi.

Eğitim alanında, ÇYDD bursuyla okuyan iki üniversite öğrencisi ödül aldı. İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümü öğrencisi Tuğçe Darik ve Üniversitesi Hukuk bölümü öğrencisi Çağdaş Ateş aldı.

Basın dalında ödül alan gazeteci Yılmaz Özdil geceye katılamadı, ödülünü onun adına Star TV’den Arzu Çetik aldı.

Gece, Maltepe Belediyesi Senfoni Orkestrası ve solist Selva Erdener’in konseri ile devam etti.

Büyük beğeni toplayan konserin sürprizi salonun dört yanından “Atam İzindeyiz” şarkısını söyleyen Maltepe Belediyesi Çocuk Korosu oldu. Salondaki tüm konukların tüylerini ürperten altın çocuklar uzun süre ayakta alkışlandı.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]