Kontrplak Nasıl Bükülür? Bükülme İşlemi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yayın: 09:17 - 28.10.2021
Güncelleme: 09:17 - 28.10.2021

Kontrplakların ana malzemesi ağaç olduğu için düz bir şekilde üretimi tamamlanır. Dekorasyon ürünleri için kullanıldı zaman, bu parçalar kesilip daha sonra birbirine monte edilerek elde edilmek istenilen ürün ortaya çıkarılır. Fakat bazı dekorasyon ürünlerinde kontrplakların büküldükten sonra işlem yapılması gerekir. Gereken boş alanları doldurma işleminin yapılabilmesi için kontrplak istenilen şekle uygun hale getirilmelidir. Örneğin, beğendiğiniz dekoratif bir kitaplığı yaptırmak istiyorsanız, kontrplakların bazı yerlerinin bükülmesi gerekir. Kontrplakların bükülmesi için bazı teknik işlemlerin yapılması şarttır.

Kontrplaklar çeşitli katmanlardan oluşan doğal bir ahşap ürünüdür. Yapılacak işleme göre katman sayıları değişiklik gösterebilir. Bazı işlemlerde ince katmanlı kontrplakların kullanılması yeterli olabilir. Fakat bilinmelidir ki, kontrplakların katman sayısı arttırıldıkça dayanıklılık süresi de artar.

Kontrplak Bükme İşlemi

Kontrplakları bükme işlemi yapılmadan önce kaynamış su ve buhara ihtiyaç vardır. Kaynayan su, bir kaba alındıktan sonra kontrplak bu kaynamış suyun içerisine bırakılır. Bir süre sonra ısınan kontrplak esnemeye başlayacaktır. Bunun dışına kontrplağı esnetmek için buharlı ütü de kullanabilirsiniz.

Kontrplak Bükülme İşlemi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bükülme işlemi yapılan kontrplaklar genelde dekorasyon amaçlı kullanılmaktadır. Ahşap görüntülere evinde yer vermek isteyen birçok kişi, kontraplaktan yapılmış eşyalara evinde yer verebilir. Ahşap sandalyeler, ahşap askılar ya da ahşaptan yapılan avizeler bükülmüş kontrplak dekorasyon ürünleri arasında yerini alır.

Kontrplak çeşitleri için https://babayapi.com/ adresini ziyaret edebilir, aradığınızı bulabilirsiniz.

Exit mobile version