Yabancı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar ?

Yayın: 10:42 - 28.10.2021
Güncelleme: 10:42 - 28.10.2021

Yabancı sağlık sigortası, Türkiye’de oturma izni almak isteyen veya ikamet izni almak isteyen yabancılar için zorunlu olarak yaptırılması gereken bir sigorta türüdür. bir sigortadır. Genel bir ifadeyle yabancı sağlık sigortası; sağlık hizmetleri ile ilgili acil durumlarda veya hastalıklarda doktor ziyaretleri, tanı, teşhis ve tedavi olmak üzere birçok işlemi kapsayacak niteliktedir. Bunun yanı sıra ulaşım (tedavi görmek için) veya ülkeye geri gönderme gibi tıbbi olmayan masrafları da içerebilir. Söz konusu ayrıcalıklar sunulan yabancı sağlık sigortasının içeriğine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Yabancı sağlık sigortası genel anlamda Türkiye’de çalışmak isteyen, eğitim görmek isteyen ve burada yaşamak isteyen yabancı uyruklu kişiler tarafından yaptırılmaktadır. Zorunlu olarak yaptırılması gereken bu sigorta bir çeşit oturma izni sigortası türü olarak tanımlanabilir. Bu sigorta türünün temel amacı yabancı uyrukluların sağlık hizmetlerine erişimini sağlayan ve İkamet İzni Taleplerine İlişkin Özel Sağlık Sigortası Genelgesi kapsamında bakımlarının yapılmasını sağlayan bir poliçedir.

Yabancı sağlık sigortası, yabancı vatandaşların TÜrkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanmasına izin verilmesini sağlayan bir sistem sunar. Bu ürün sayesinde  hem eğitim için gelenlere hem de iş için ülkemizde kalanlara sağlık alanında çeşitli avantajlar sağlanabilmektedir. Yabancı sağlık sigortasında poliçe teminat seçenekleri sigorta şirketine ve hizmet kapsamına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ancak yabancı sağlık sigortasının kapsadığı genel koşulları aşağıdaki şekilde sıralanabilir;

Yabancı Sağlık Sigortası Zorunlu Mu?

Oturma izni sağlık sigortası olarak tanımlanan yabancı sağlık sigortası  ülkemizde yaşamak isteyen ya da ikamet izni almak isteyen yabancıların yaptırması gereken zorunlu bir sigortadır. Bu kapsamda Türkiye’ye gelen yabancıların sağlık sigortalarını yaptırmaları son derece önemlidir.

Yabancı sağlık sigortası, yurtdışından gelen bireylerin ve ailelerin gerekli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesini sağlar. Genel sağlık hizmetlerine erişim imkanı sunan bu sigorta türü 11 Nisan 2014 yılında yürürlüğe giren düzenleme ile beraber yabancıların Türkiye’de en az 1 yıllık sağlık sigortası yaptırmasını zorunlu hale getirmiştir.

Merak ettikleriniz için  https://www.tamamlayicisaglik.com adresini ziyaret edebilir, sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version