Sertleşme Sorunu Tedavisi Ve Penis Protezi Ameliyatı

Yayın: 18:16 - 26.10.2021
Güncelleme: 18:16 - 26.10.2021

Sertleşme sorununun 4 tane tedavisi bulunmaktadır. Bunlar;

 – Ağızdan alınan ilaçlar

 – Şok dalga tedavisi

 – Kendi kendine iğne enjekte etmek

 – Penis protezi diğer adıyla mutluluk çubuğu taktırma ameliyatı

 Ağızdan alınan ilaçları 6-8 hafta hastaların kullanması önerilmektedir. Şayet başarı elde edilemez ise artık bu ilaçlardan yanıt alınmayacağı anlamına gelmektedir.

 İkincisi şok dalga tedavisi, ağız yoluyla alınan ilaçlardan başarı olsa bile hasta bunu kullanmak, sürekli bu ilaçlara bağımlı kalmak istemiyorsa bu tedavi uygulanabilir. Yine hasta penis protezi istemiyorsa şok dalgası tedavisi kullanılabilmektedir.

 Kendi kendine iğneyi ise hekimler genellikle tavsiye etmemektedirler. Özellikle prostat kanseri ameliyatı olmuş hastalarda iyi bir tedavi alternatifi olabilmektedir. Ancak bunu hastalar uzun dönemde kullanmayı bırakmaktadırlar. Bu nedenle bu üçüncü seçenek hekimlerce sıklıkla kullanıldığı söylenmesi pek mümkün değildir.

 Dördüncü tedavi yöntemi olan penis protezi konusunu ise ayrı başlık altında incelememiz daha sağlıklı olacaktır.

 Penis Protezi Ameliyatı

 Bu tedavi yöntemi genellikle doktorlar tarafından önerilmektedir. Bu ameliyat sertleşme sorunu tedavisi için yapılmaktadır. Kişi ameliyat edilmeden önce bazı tetkikler yapılmaktadır. Çünkü kişinin vücudunda enfeksiyon olmaması gerekmektedir. Bunun için bir hafta öncesinden idrar tahlili, idrar kültürü, hemogram gibi testler yapılmaktadır. Kişinin bu testlerden sonra vücudunda enfeksiyon riski bulunmadığı anlaşıldığında ameliyata alınmaktadır. Hastanede 1-2 gün kalınması gerekmektedir.

 Ameliyat sonrasında ise kişinin protezi yaklaşık bir buçuk ay kullanmaması önerilmemektedir. Pompalı protez çeşidi uygulanan hastalar da bulunmaktadır. Bu süre zarfında kişi protezi bir haftadan sonra her gün şişirip söndürmesi gerekmektedir. Hasta, bu el yeteneğini geliştirerek bir ay içerisinde protezi kullanabilecektir. Bir buçuk aydan sonra da cinsel birlikteliği rahatlıkla penis proteziyle sağlayabilmektedir.

 Penis Protezi Ameliyatı Sonrası

 Penis protezi takılan hastalarda ameliyattan sonrası bir buçuk ay geçtikten sonra istedikleri sıklıkta cinsel birliktelik sağlanabilir. Protezde bu tarz bir kısıtlama görülmemektedir.

 Penis protezi, insanların hayat kalitesinde çok büyük iyileşme sağlamaktadır.

 Orgazm ve boşalma ameliyat öncesinde nasıl ise ameliyat sonrasında da aynı şekilde devam edecektir.

 Penis Protezi Ameliyatının Faydaları

 Bu protez size dinçlik sağlayacaktır. Penis protezleri ameliyatı sonrasında yirmili yaşlardaki sertleşme haline dönülmüş olacaktır. Cinsel ilişki sırasında sertleşmeyi istediğiniz kadar koruyabilirsiniz. Erken boşalma ya da geç boşalma gibi problemleriniz olmayacaktır. Sertlik aynı şekilde devam edecektir.

 Penis protezi tedavisi sonrasında hastalar hayatları boyunca bir daha ekstra bir destek alma ihtiyacı duymayacaklardır. Diğer tedavi yöntemlerinde hapı cinsel ilişkiden hemen önce alması gerekirken veya enjeksiyonu her zaman yanında taşıması gerekirken protez her zaman hazır olarak vücudun içerisinde olduğu için kolaylık sağlamış olacaktır.

Exit mobile version