SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Saadet Gençliği 19 Mayıs’ta Taksim’de gençliğin sorunlarına dikkat çekti

Yayınlanma:
ABONE OL

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Gençlik Komisyonu üyeleri, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Taksim’de bir araya geldi. Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yapan kadınlar, gençliğin sorunlarına dikkat çekti.

Bilgili, “biz kimiz, bu hal neyin nesi?”

Grup adına bir basın açıklaması yapan Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Gençlik Komisyonu Başkan Sabriye Bilgili, 19 Mayıs 1919 öncesi ve sonrasında yaşananları, 19 Mayıs’ın tarihsel önemini anlattı. Günümüz Türkiye’sine geçiş yapan Bilgili, “Milli ve Manevi günlerimizi klişeleşmiş, içi boşaltılmış günler olarak görme yanlışına düşmeden bu tarihi yıl dönümlerimizi etraflı bir muhasebe için fırsat telakki etmeli ve Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi “Biz kimiz ve bu hal neyin nesi?” sorusunu sormalıyız.” dedi.

 

Sabriye Bilgili konuşmasında, “Malum olduğu üzere bu günün tarihi 19 Mayıs 2010. Bu tarihin Milletimiz için ifade ettiği manayı  kavramak ekmek, su kadar önemlidir. Kültürel, askeri ve ekonomik olarak emperyalist bir işgal yaşayan coğrafyamız yedi düvele karşı  kendi gücüyle direnmeye karar verdiği bir iradenin tarihidir 19 Mayıs 1919. En umutsuz şartlarda “yapacak bir şey kalmadı” nidalarının ortasında “daha yapacağımız koca bir İstiklal Harbimiz var” haykırışıdır 19 Mayıs. Gazi Mustafa Kemal ve Yüce Meclis’imizin bu günü biz gençlere adamaları 19 Mayıs’ı, İstiklali, Hürriyeti ve Yeniden Büyük Türkiye idealini herkesten çok bu milletin gençlerinin anlamasının ne kadar önemli olduğunu bizlere her 19 Mayıs’ta bir kez daha hatırlatıyor.

Milli ve Manevi günlerimizi klişeleşmiş, içi boşaltılmış günler olarak görme yanlışına düşmeden bu tarihi yıl dönümlerimizi etraflı bir muhasebe için fırsat telakki etmeli ve Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi “Biz kimiz ve bu hal neyin nesi?” sorusunu sormalıyız.

Ülkemizde nüfusun %43’ü 40 yaşın altında, 15–19 yaş gurubu ülke nüfusumuzun %30’unu oluşturuyor. Bu muazzam bir güçtür. Tabi ki kıymeti bilinirse! Ülkemizin hiçbir kaynağının heba olmasına, har vurulup harman savrulmasına razı olamayız, fakat insan unsuru-gençlerin, gençliğimizin israfına ve heba edilmesine asla sessiz kalamayız, sineye çekemeyiz, çekmemeliyiz.

Maalesef ülkemizde genç nüfusun işsizlik oranı %28,6 Gençlerin %36’sı üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulabileceğine inanmıyor.15 yaşındaki gençlerin %32’si okuduğu bir metni anlayamıyor, %52’si basit matematik problemlerini çözemiyor. 30 bin öğrenci üniversite giriş sınavlarında “0” çekiyor. 15–19 yaş gurubunda 6,3 milyon gençten 940 Bin’i yani %15’i hala ilkokul diplomasına sahip değil. Öğrencilerimizin %50’si kitap alabilecek güce sahip değil. Sadece başörtüsü kullandığı için milyonlarca genç kız hala okullara alınmıyor.

Devlet kurumlarımızdan temin ettiğimiz bu istatistik bilgiler Hükümeti tedbir almaya zorlamalı. Bu bilgiler toplanıp dosyalarda raflara kaldırılarak unutulmamalı.

AB ülkelerinde gençlerin %75’i meslek liselerinden mezun edilirken ülkemizde meslek liseleri özendirici olmaktan çıkarılıyor, katsayı adaletsizliğinde olduğu gibi adeta cezalandırılıyor. 22 Bin genç ve çocuk hükümlümüz cezaevlerimizde. Genç nüfusun %40’ı geleceğimizi şekillendiren Siyaset kurumuna ve siyasi meselelere ilgisiz,

Ve en önemlisi nüfusunun %43’ü  40 yaşın altında olan ülkemizin herhangi bir gençlik politikası bulunmuyor. 15 yıl içinde Türkiye, gençleri için ciddi ciddi düşünmeye başlamazsa büyük bir nimet olarak karşısında duran genç nüfusunu  büyük bir sorun olarak karşısında bulacak ve maalesef bugün uzaktan hayretle seyrettiğimiz Avrupa ve Amerika toplumlarında yaşanan sosyal çöküşler koruyucu tedbirler alınmazsa ülkemizde de yaşanmaya başlanacak.

İnsan ömrünün en verimli dönemi olan gençlik çağı, popüler-kapitalist kültür tarafından “oyun ve eğlence çağı” olarak empoze edilmekte. Hâlbuki Gençlik; büyük idealler, insanlık değerleri, ülke ve millet için en verimli ve en güzel işlerin yapılabildiği dönemdir. Bu dönemlerde hayatımıza kattığımız iyi ve güzel şeyler bütün hayatımız boyunca yolumuzu aydınlatacak, bu dönemde hayatımıza kattığımız batıl ve anlamsız şeyler ise hayatımız boyunca  yolumuza engeller olarak çıkacaktır.

Gençlerine sahip çıkamayan bir ülke, hükümet varlık sebebini sorgulamalıdır. Saadet Partisi olarak Genç nüfusun en büyük sorunlarının  manevi temellere dayandırılması gereken kaliteli eğitim ve acilen çözülmesi gereken işsizlik  olduğunu görüyoruz. Eğitimin sadece imkânı olan ve üstün başarı sağlayabilen çocuk ve gençlerin değil bütün genç ve çocuklarımızın hakkı olduğunu biliyoruz ve inanıyoruz.

Mevcut Hükümet gençleri, küresel patronların mallarını almak için peşkeş çekilen tüketim unsuru olarak görmekten vazgeçip, bu büyük potansiyeli Yüce Allah’ın ülkemiz için bir lûtfu olduğunu görerek ülkemiz ve bütün dünyanın hayrı için çalışan büyük bir üretim unsuru haline dönüştürmenin yollarını aramalıdır.

Manen ve maddeten güçlü, 18 yaşını bitirmiş bütün gençlerin bir meslek ve iş sahibi olabildiği, istikbale umutla bakan, sadece kendini kurtarmaya çalışan değil başkalarının kurtuluşu içinde uğraşan  gençlerle dolu Saadetli bir Türkiye temenni ediyor 19 Mayıs Gençlik Bayramı’nın Kutlu ve mümkünse Mutlu olmasını diliyoruz” dedi..

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]