SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dağ, “İsrail’in vururuz tehditlerine boyun eğmeyip ambargoyu deleceğiz

Yayınlanma:
ABONE OL

Rotamız Filistin, yükümüz insani yardım

İnsani Yardım Vakfı, Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasında Filistine 10 gemiyle 10 bin ton yardım götürecek.

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde düzenlenen Filistin gecesine katılan, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emin Dağ,İsrail yardım gemilerini vurabileceği yönünde tehditlerde bulunuyor, bizde diyoruz ki ambargoyu deleceğiz, hadi bakalım” dedi.

 Gazze halkına 2006 yılından beri uygulanan ambargonun anlamsız hale getirilmesi için gemilerle gideceklerini ifade eden İHH Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emin Dağ,, binlerce ton yardım götüreceklerini belirtti.

Gazze halkına binlerce ton yardım götüreceklerini belirten Dağ, tüm hayırseverlerin desteklerini beklediklerini ifade etti.

Filistin halkına uygulanan ambargoyu delmek için birçok girişim olduğunu vurgulayan Dağ, “Bu girişimler karayoluyla oldu, tüneller açılarak oldu, denizyoluyla oldu. En sonuncusu da bu yılın başında en büyük karayolu konvoyuyla olmuştu. Son konvoy, çok zor şartlarda da olsa Gazze’ye ulaştı. Karayoluyla götürdüğümüz yardımlarla birlikte onları taşıyan araçları da Filistin’e bıraktık. Türkiye’den de bölgeye giden 70’e yakın araç orada kaldı.

Dört yıllık ambargo sürecinde Filistin halkının durumu, dışarıdan yapılan yardımlara rağmen düzelmiyor. Bu amaçla Gazze’ye tüm yolları deneyerek ulaştık ve ulaşmaya devam ediyoruz. Karayoluyla giden son konvoydan sonra özellikle Mısır’ın tutumunun sertleştirmesi, bizi yeni bir yönteme itti.”

Gazze’nin denize kıyısı olan bir şehir olduğunu, kendilerinin de denizyolunu kullanarak tekrar Filistin’e ulaşacaklarını belirten Dağ, “İHH olarak gemi hazırlığına giriştik. Bu çerçevede halkımızın desteğiyle 10 tane yük gemisi almaya çalışıyoruz. Bu gemilerle yine hayırseverlerimizin desteğiyle ilaç, gıda ve inşaat malzemelerinden oluşan 10 bin ton malzeme götüreceğiz. Gazze’de küçük bir liman var. İsrail, son beş altı yıldır burayı Filistinlilere kullandırmıyor. Geçen yılki İsrail saldırısında bu liman da büyük zarar gördü. Şimdi biz tamir ve tadilat ediyoruz. Büyük gemilerin de yanaşabileceği bir liman haline getiriyoruz” dedi.

Gazze’nin yeniden hayata dönüş yapabilmesi işçin bir takım yardımlar yapmak gerekiyor. Son savaşta 4000’den fazla ev yıkıldı. Bunların enkazı hala duruyor ve acilen kalkması gerekiyor. Bu sebepten ağırlıklı malzeme çimento ve demir gidecek inşallah. Aynı zamanda bir süt ve yoğurt işleme Fabrikası götürmeyi düşünüyoruz. Bu konuda bir çalışmamız var. Sakatlara elektrikli araba gidecek. Yine orada olmayan ve pahalı olan Tıbbi cihazlar olacak. Bu seferki yardım malzemeleri biraz daha nitelikli olacak. Oradaki hayatı yaşanabilir bir seviyeye getirmek. Yani kısaca Gazze’nin yeniden imarı ve üretimi için gerekli malzemeler gidecek” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]