SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Filistin’in çığlığı Kartal’dan yükseldi… Utan ey insanlık

Yayınlanma:
ABONE OL

Adı Sami… 1986 doğumlu. Kendisi 28 Şubat 2008 yılında İsrail bombardımanında bir bacağını kaybetti ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Gazze Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okuyordu. Arkadaşlarıyla birlikte okula giderken İsrail’in o bölgeyi bombalaması sonucu yanındaki iki arkadaşı şehit olmuş, kendisi de ağır bir şekilde yaralanmış.  

Özellikle bacağında ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmış. Hemen acilen oradaki hastaneye kaldırılmış. Tabi oradaki hastanede yeterince imkan olmadığı için İnsani Yardım Vakfı vasıtasıyla Türkiye’ye getirilerek tedavisi yapılmış.

 

Ak Parti Kartal Gençlik Kolları Filistin’in çığlığına kulak verdi

Ak Parti Gençlik Kollarının B. Ecevit Kültür Merkezinde düzenlediği Filistin konulu program katılımcıları ağlattı. Filistin halkının yaşadığı zulümü slayt şeklinde anlatımın yanı sıra, İsrail saldırısı sonucu bacağını kaybeden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Sami adındaki Filistin’li gencin yardım çağrısı yürekleri yaktı. Yaşadıkları zulüm karşısında dünyanın sessiz kalmasına haykırırcasına Kartal’dan seslendi.

 

Lütfen Gazze’de olanları tüm dünyaya anlatın…

Sami, “Filistin davasına Gazze’ye sahip çıktığınız için ki bu sizin sahip çıktığınız davaya dünyada ki birçok ülkede ki insanlar sahip çıkmadı. Ama siz burada tüm gücünüzle davaya sahip çıktınız Türkiye halkı olarak sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizler bizlere göre gerçekten çok şanslı insanlarsınız. Sizin başbakanınız Recep ayip Erdoğan, bin tane başkana bedel bir insandır. Yani burada şunu da söylemek istiyorum ki sizin bu başbakanınız sadece sizlerin Türkiye’deki insanların kalbini kazanmadı. Bunun aksine Filistin‘de yaşayanların, Gazze’de yaşayanların çocukların kalplerini kazandı. İslam dünyasının kalbini kazandı.

Bizler Atalarımızdan dedelerimizden Türkiye’yi Osmanlıyı duyuyorduk. Ama buraya geldiğimizde gördük ki gerçekten Türkler kahraman, gerçekten Türkler yardımsever, Filistin davasını sahiplenen insanlarmış. Bunu bu toplumun içerisine girdiğimizde çok daha iyi bir şekilde anladık.

Filisten’den özel mesaj, Lütfen Gazze’de olanları tüm dünyaya anlatın…

Aynı şekilde şunu da söylemek istiyorum ki biz Gazze’den çıkarken Gazze’deki arkadaşlarımızın  kardeşlerimizin büyüklerimizin bize vermiş olduğu şu sözü iletmek istiyorum. Sizin içinizden kim olursa olsun görevi ne olursa olsun. Bir şekilde Gazze de olanları tüm Türkiye’ye  tüm Dünya’ ya yaymak  anlatmak açısından bir şeyler yapın.

Sizden bir isteğim eğer gazeteciyse,  oradaki yapılan ölümleri, fotoğrafları, tabi ki yapılan işgalleri en iyi şekilde yaysın, insanlar anlasın.

İsrail hedef gözetmiyor…

Sizden bir avukatsa bu avukatlık mesleği ile beraber uluslar arası ceza mahkemelerinde İsrail hakkında davalar açsın. Açılan davalara destek olsun. Veya herhangi başka bir görevde ise bu görevi ile alakalı olarak nasıl bir şekilde Filistin’e Gazze’ye yardım edebiliyorsa vazifesiyle bu göreviyle Filistin’deki kardeşlerine yardım etsin. Bundan yaklaşık 2 yıl önce ki o savaşta herkes gördü ki İsrail hiçbir şekilde hedef gözetmiyor. Küçük, büyük, yaşlı, genç bütün dünyanın gözü önünde tüm insanlığa karşı bu zulumü işleyebiliyor.

Burada tabi garip olan İsrail’in yaptığı tablo değildir.

Sonuçta İsrail kendisini öldürmek ve yaşatmamak üzere kurmuş olan bir devlet. Burada garip olan Gazze’ye bu yapılanları çok az devlet başkanları dile getirebildi. Bir şeyler ortaya koyabildi. İsrail sanki bu savaşta hiçbir şey yapmamış gibi başbakanlarıyla, bakanlarıyla yurtdışında çok rahat bir şekilde gezebildi. Sizden ricamız, talebimiz şudur ki bu işgal güçlerinin yaptıklarını tüm çevrenizde yayın ve herkes bunların ne yaptıklarını amaçlarının ne olduğunu anlayabilsin.

Ambargo hiçbir zaman azalmadı

Bizim üzerimize Gazze’lilerin üzerine uygulanan ambargo hiçbir zaman azalmadı. Her zaman en şiddetli şekilde bizim önümüzde durdu. Ama burada Türkiye halkının İnsani Yardım Vakfının yapmış oldukları o kahramanca faaliyetlerden dolayı söz etmem gerekiyor. Bu yapmış olduğunuz yardımları, yapmış olduğunuz ambargo yıkma çalışmalarını devamlı olarak sizden yapmanızı istiyorum ki bu şekilde Gazze’deki insanlar daha rahat olabilsinler.

Çünkü şu anda tüm Gazze’nin her şekilde yardıma ihtiyacı vardır. Bu üzerimize uygulanan ambargolar bizleri yıldırmamaktadır. Hiçbir şekilde biz bunlarla yılmamaktayız. Ama şu anda tüm dünyada insanlar serbest bir şekilde ticaret yaparken serbest bir şekilde alışverişlerini yaparken, Gazze bunlardan beri tutulmaya çalışılmaktadır. Hiçbir şekilde bu ticaret anlayışına izin verilmemektedir.

Savaştan sonra İsrail bir kere yaklaşık bir ay boyunca kapılarını elbise dikilmesi için getirilmesi için açık bıraktığında tüm dünya medyası o kadar büyük bir olaymış gibi gösterdiler ki sanki bütün her şey bitti. Bütün orada yaralananlar bütün oradaki şehitlerin dertleri bitti  ve İsrail elbise götürmekle bu dertleri unutturmaya çalıştı. Ama işin aslı bu şekilde değildir. Sizlerin önüne bir örnekle gelmek istiyorum.

Kül bulutu iki hafta hayatı felç etti, bizim hayatımız yıllardır felç…

Hepinizin bildiği üzere yaklaşık iki hafta önce Avrupa’nın üzerindeki o kül bulutlarından dolayı hava yolu ulaşımı bundan çok büyük bir şekilde etkilendi. Birçok uçuşlar ertelendi veya iptal edildi. Ve insanlar hava alanlarında kalmak durumunda kaldılar, deyim yerindeyse tam bir ulaşım krizi çıktı. İnsanlar arabalarla veya karayolundaki farklı araçlarla bir yerden bir yere geçmeye çalıştılar. Ekonomi bundan çok büyük bir şekilde etkilendi. Bu belki toplam süreçte iki hafta süren bir şeydi. İnsanlar belki hava yolunda olmayınca kara yoluyla büyük zorluklarla da olsa  bir şekilde gidecekleri yere ulaştılar.

Ben size söylesem ki Gazze’de 4 yıldan fazla süreden beri ambargo sadece arabaların girmemesiyle ulaşım araçlarının girmemesiyle değil, insanların ilaçlarının girmemesiyle, insanların yiyecek malzemelerinin girmemesiyle, insanların normal hayatta kullanacakları malzemelerin girmemesiyle uygulandığını söylersem sadece iki hafta boyunca hava yolu ulaşımının etkilenmesiyle 4 yıldan fazla süreden beri süren ambargonun nasıl bir şey olduğunu zihinlerinize yerleştirebilirsiniz.

Dünyadaki en büyük açık hapishane, Gazze’dir

Aynı şekilde eğer bana sorsanız ki dünyadaki en büyük hapishane neresidir, ben size dünyadaki en büyük açık hapishane Gazze’dir diyeyim. Size şunu tekrar söylemek istiyorum. İçinizdeki insanlar ne iş yapıyorlarsa nerede oluyorlarsa bu zalim ambargonun kırılmasıyla alakalı düzenlenen çeşitli kafilelere destek vermesini bunu devam ettirmesini diliyorum. Çünkü ambargoyu kırmak için, yola çıkan bu tür kafileler, bu tür yardımlar bizleri gerçekten çok mutlu etmektedir.

Aynı şekilde sizden Türkiye’den gelen bu yardımların Gazze’ye girmesiyle tüm dünya deyim yerindeyse erkekliğin, deyim yerindeyse kahramanlığın nasıl olduğunu kimler olduğunu bir kez daha görmektedir.

Bu sizin göstermiş olduğunuz tavırlar sonrasında, İsrail Devlet Başkanı veya cumhurbaşkanı yapacağı Türkiye veya Filistin ile alakalı bir açıklama öncesinde bir kere daha düşünmek zorunda kalıyor. Tüm yaptığınız faaliyetler için, tüm yaptığınız Filistin halkını sahiplenici işler için sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

Bizlerde gazeteciler olarak çağrınızı duyduk Sami kardeş, Allah yardımcınız olsun.

Kartal Haber Gazetesi

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]