SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Öz, Biz Daha İyi Yöneteceğiz

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediye Başkanı seçildikten sonraki ilk basın toplantısını yerel basın mensuplarıyla kahvaltı eşliğinde yaptı.
Kartal Belediye başkanı Dr. Altınok Öz düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Belediye İçi Kadro Oluşumu, Kartal’ın Mali Bütçesi ve Kentsel Dönüşüm Projeleri hakkında bilgiler aktardı. Öz, ayrıca meydanda yapımı devam eden binanın, belediye binası olarak kullanılmayacağını söyledi.
Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Samare Restaurant ta düzenlediği kahvaltılı basın toplantısına eşi Feray Öz ile katılırken, başkan yardımcıları Ali Haydar Süslü, İbrahim Doğan, Aziz Bayar, Hasan Kumral ve Danışmanı Mimar Kubilay Köse kendisini yalnız bırakmadılar.
Öz konuşmasına, “görevde iki ayımızı doldurduk. Bu dönem içinde belediyenin ve bizim karşılıklı oranda birbirimizi algılama dönemimizdi. Tabii ki görevimiz gereği bu süreç içinde bazı tespitlerde bulunduk” diyerek başladı.

Belediye içi oluşumda yaşadığı sıkıntılara değinen Öz, “ ilk önce tabii ki beraber çalışacağımız arkadaşlarımızın isimlerini belirledik. Ama ne yazık ki bu belirlemeleri yaparken bile kısıtlamalarla, engellerle karşılaştık. Seçtiğimiz hatta ilan ettiğimiz bazı isimlere çalıştığı kurumların üst makamları tarafından, intikam duyguları içinde ne yazık ki daha onay alamadık. Bu da onların siyasi etiğe uymadıklarını gösteriyor. Bazı isimlerimiz daha Ankara’ya dahi gönderilmedi. Bunları tabii ki aşacağız. Benim karakterim beklemeye müsait, bekleriz, hep beraber bu süreci yaşayacağız” dedi.

Belediyenin 56 Milyon TL Borcu Var
Kamuoyunda merakla beklenen belediyenin bütçesi konusuna da açıklık getiren, halkın nasıl bir belediye devraldıklarını ve kendilerinin neler yapabileceklerinin bilinmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Öz, Kartal Belediyesinin borcunun 56.348.851- TL olduğunu söyledi. Borçların hangi oranlarda kime ait olduğunu açıklayan Öz, “Bütçe emanet hesabı, 13.285.655- TL hizmet alımlarıyla ve hak edişlerle ilgili borcumuz var. Kamulaştırmasız el atma davaları olarak 14.500.000 TL ye ulaşmıştır. Yapı denetim bürolarının alacağı 3.601.000- TL dir” dedi.
Bakın bu çok önemli yapı denetim firmalarının alacağı olmaz diyen Başkan, “yasa gereği yapı denetim firmalarının parası bir banka hesabına yatar ve hak ettikçe gider o parayı çeker.
Çok istisnai bir uygulama yapılıyor ve yapı denetimin paraları Kartal Belediyesine yatıyor. Kartal belediyesi de gayri yasal olarak yatan paraları kullanıyor. Dolayısı ile yapı denetim firmaları kendi adlarına bloke olmuş paraları kullanması gerekirken Kartal Belediyesine gelip biz ne zaman hesabımızdan para alabiliriz diye soruyorlar. Biz para kazanacağız o hesaba yatıracağız onlarda bu parayı kullanabilecekler” diyerek açıklamasına devam etti.

Öz, vergi borcumuz 1.591.177- TL dir. Vakıflar Bankasına kredi borcumuz 4.132.582- TL. Seçimden hemen önce alınan kredidir bu. Haziran ayının ilk meclis toplantısında borçlanma yetkisi istedik. Bizim istediğimiz yetki o borcun yeniden yapılandırılması üzerinedir diyerek yetki isteme nedenini kamuoyuna açıklamış oldu.
Başkan Öz, Şuulandırma uygulamasından dolayı vatandaşın alacağı 536.470- TL Toplam Kartal Belediyesinin borcu 33.441.000 TL. Bunun yanı sıra ihalesi yapılmış olan ödenecek borçlarda 22.906.952- TL dir. Bununla beraber toplam borcumuz 56.348.851 TL oluyor.
Şirketlerle ilgili olarak ta Karyapsan’ın 1.781.000- TL alacağı var, 3.000.000- TL borcu var.
Kartursaş’ın 455.000 Tl alacağı var, 976.000- Tl borcu var. Kartansaş’ın 232.470- Tl alacağı var. 1.472.871- TL borcu Tl var. Alacakları düştükten sonra 3 şirketin toplam borcu vergi hariç 2.981.394- TL dir diyerek devraldıkları borçları açıkladı.
Altınok Öz, “Kentsel dönüşüm projesi, halkı içine alacak şekilde değiştirilmezse uygulanmasına izin vermeyeceklerini “ açıkladı.
Kartal Kentsel Dönüşüm projesi için “hak sahipleri buradan kovulmadan sorun çözülecek” diyen Öz’ün açıklaması
Yaptıkları Yanlışlardan Seçim Sürecinde Yararlandık
Kentsel dönüşüme de değinen Dr. Altınok Öz, Planlarla ilgili Kentsel Yenileme Derneği yetkilileri ile de görüşmeler yapılıyor. Parayı veren onlar, planı yaptıran onlar ama bize bilgi verirken Büyükşehir Belediyesinden temsilci yok. Ben arkadaşlara çok büyük yanlışlar yapmışınız dedim. Geçen dönem yaptığınız yanlışlardan bizde seçim çalışmaları sürecinde yararlandık. Kartal Belediye Başkanı olarak soruyorum. Ben bu halka ne diyeceğim. Halk benden açıklama bekliyor. Siz bana cevap verin ben de halkı bilinçlendireyim. Sorunun cevabı yok. Halkın içine girmediği, yönetici olarak benim bilmediğim, mülk sahibi olarakta vatandaşın bilmediği sorunu, nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?

Aslında olay şu burası böyle yapılırken yine buradaki mülk sahiplerine, hak sahiplerine sorulmadan halka sorulmadan planlanmış. Sen yerel yönetimsin halktan bir bilgi al bakalım. Sonuçta bu arkadaşlara da şunu söyledim “Gidin yeni bir çalışma yapın, bu çalışmanın içinde de halk olsun, halkın olmadığı bir proje içinde bizimde yer almamız söz konusu bile değil. Orada bir dönüşüm yaparsanız oradaki insani dönüşümü de yerinde yapmak zorundasınız. Orada ki insanı alıp bir başka yere yerleştiriyorsanız, buranın insan kalitesini yükselteceğim diyorsanız ve sosyal seviyeyi yükselten bir projeye evet diyorsanız halkın dönüşümünü de içine koymuyorsanız o projeye evet demeyeceğiz” dedim.

Bu Projede Kartal Belediye ayağı bana göre halk olmadığı için biraz topal. Sonuçta bir altı ay sürecek ve halk ayağını oluşturma süreci başlayacak. Kartal belediyesini temsilen bizim teknik arkadaşlarımız ve sonra işin içine Büyükşehir Belediyesini de katarak bu çalışmaları yapacağız.

Biz hiçbir zaman “onlar kötü yapıyor” demedik, “biz daha iyi yapacağız” dedik.

Biz sosyal demokratız ama sermaye düşmanı da değiliz, ideolojik yapılar içinde değiliz. Kartal’ın gelişmesi güzelleşmesi ve insan kalitesinin insan değerlerinin öne çıktığı bir oluşuma asla hayır demeyiz. Biz hiçbir zaman onlar kötü yapıyor demedik, biz daha iyi yapacağız dedik. Ben ve arkadaşlarım böyle yola çıktık. Evet, biz daha iyi yapacağız ve yapacağımızı da herkese göstereceğiz
Yapılmakta olan Kartal belediye binasına büyük bir ihtimalle taşınmayacağız.
Henüz bitme aşamasında olan yeni Kartal Belediyesi inşaatına da değinen Öz, Kartal belediye binasına ne zaman taşınacağımız merak konusu oldu. Yapılmakta olan Kartal belediye binasına büyük bir ihtimalle taşınmayacağız. Buna arkadaşlarla konuşup karar vereceğiz ama Kartal Katlı otoparkı olarak yapılmakta olan yer muhtemelen Kartal belediye hizmet binası olacak.
Yeni Yapılan Hizmet Binası Kaymakamlık Olabilir

Belediye hizmet binası olarak yapılan yer belediyenin yeni Kültür Merkezi Olabilir, Kültür Hizmeti Müdürlüğü olabilir veya Kaymakamlık olabilir. Çünkü kaymakamlığın bulunduğu bina yapılan ölçümlerde ancak 4,8 şiddetindeki bir depreme dayanıklı, bu şiddet 4,9 olursa mülki amirlerin Kartal’da yok olması demektir” dedi.
Eğitimin gelecek nesiller için ne kadar önemli olduğunun altını çizen Öz, eğitim gören çocuklarımızın hayatı da bir o kadar bizim için önemlidir. Aileler gönül rahatlığı içinde evlatlarını okula gönderebilmeliler. Bunun içinde biz milli eğitim müdürlüğü ile kaymakamlığa bir yazı yazdık. Yazının içeriği ilçedeki okulların durum analizi hakkında idi. “Masrafı bizim tarafımızdan karşılanmak üzere okulların deprem analizlerini yapalım hangi okul sağlam hangi okul değil bunu görelim ve ona göre de size yardımda bulunalım” dedik. Bizde vazifemizi yapalım istedik. Aradan 10 gün geçti yanıt gelmedi. Kartal’da bazı okulların depreme dayanıksız olduğu haberlerinin basında yer almasından sonra kaymakam beni aradı “ya nerden çıktı bu konu ” falan diye sordu. Sayın kaymakam bir yazıyla size bildirmiştim dedim, bana cevap olarak “ya yazıyı bulamadım bir daha fakslar mısınız” dedi, tekrar ilettik. Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy’da aynı şekilde “tamir olacak okulumuz yok” dediler. Oysa bir çok okul güçlendirme veya yıkılıp yeniden yapılmaktadır, nasıl anlayış izlemektedirler anlamaya çalışıyoruz” dedi.
Haber: Mefharet Keleş

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]