SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Bostan:’’Gençliğin bayramında gençlerimiz, buruk, mutsuz ve umutsuzdur.’’

Yayınlanma:
ABONE OL

Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs, aynı zamanda “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. 19 Mayıs 1919 tarihinin önemini anlamak, anlatmak, 19 Mayıs ruhunu hissetmek, o ruhu genç nesillere aktarmak çok önemlidir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın bugün 91’inci yıldönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihinin üzerinden 91 yıl geçmesine karşın, Atamızın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün de tehlikelerle karşı karşıyadır. Toprak bütünlüğümüz, bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz tehdit altındadır.

Türkiye, bölücülerin hedefindedir. Bölücüler; dış destekli güçlerle, ülkemizin huzurunu, dirliğini ve birliğini ortadan kaldırmaya, insanlarımız arasına ayrılık tohumları ekmeye, ülkemizi parçalamaya çabalamaktadır. Terör örgütü üyelerinin serbestçe dolaşabildiği bir 2010 yılı Türkiye’si hepimizin vicdanını sızlatmaktadır. Şehit haberleri ile sarsılan ülkemiz, bu acı tablonun artık sona ermesini istemektedir.

Bu yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 91. yılını kutluyoruz. Her milli bayramda olduğu gibi bu bayramda da üzerinde asıl durulması lazım gelen husus, milli bayramların birer festival gibi algılanmaması; bu gibi bayramların ne gibi bir anlam taşıdığı ve niçin ortaya çıktığıdır. “19 Mayıs Bayramının içerdiği anlam nedir ve niçin böyle bir bayram ortaya çıkmıştır?” sorusuna cevap aramak, bayramın asıl gayesi olmalıdır.

Biz, Türkiye Kamu Sen olarak, bu bayramın içerdiği birinci ve asıl anlamın, diğer bütün milli bayramlarla bütünleşen bir anlamı olduğunu söylüyoruz: Bir milletin en değerli varlığı olan Özgürlük ve Bağımsızlık! İkinci anlamı ise onun özel anlamıdır: Özgürlük ve Bağımsızlık, bitmeyen bir süreç, dinmeyen bir heyecandır. Bir kere kazanıldıktan sonra, durağanlığa terk edilecek olursa kaybedilir. Bunun için en kutlu bir aşk olarak alev-alev tutuşan bir meşale gibi nesilden nesile aktarılmalıdır. Bu ise, gençliğin özgürlük ve bağımsızlık bilinciyle eğitilmesi ile mümkün olur. İşte, 19 Mayısların açık anlamı; Özgürlük ve Bağımsızlık bilincinin Türk gençliğine emanet edilmesidir.

 

Şimdi de gelelim konunun ikinci önemli anlam çerçevesine:

Biz, Türkiye Kamu Sen olarak, 19 Mayıs Bayramı’nın, aynı zamanda, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi olan Türk gençliğinin sorunlarının dile getirilmesi gereken bir gün olduğunu da düşünmekteyiz.

Türk gençliği, ne yazık ki, her geçen gün, çözülmekten ziyade git-gide ağırlaşan büyük sorunlar içerisinde bunalmaktadır. Bu sorunların en başta gelenleri ise “işsizlik” ve “eğitimdir

Maalesef Türkiye’nin içinde bulunduğu ve hala sağlıklı bir çözüme kavuşturamadığı ekonomik krizin yarattığı işsizlik gençliğimizi çok rahatsız etmeye, bunalımlara sürüklemeye devam etmektedir. Gençlerimizin büyük bir kısmı işsizdir ve iş bulmak adeta bir kâbusa dönüşmüş bulunmaktadır. Daha henüz hayatının baharında olan gencecik insanların içinde bulunduğu bu durum, aynı zamanda ülkemizin geleceğini de tehdit etmektedir. İşsizlikten kıvranan veya işinden mutlu olamayan, çok düşük ücretlerle ve güvencesiz çalışmak zorunda kalan bir gençliğin festival görüntüleri ile oyalanması ne kadar anlamlı ve dürüst bir davranış olacaktır?

Bunun yanında ikinci bir sorun da eğitimdir. Dünya nüfusunun sürekli yaşlandığı bir çağda genç bir nüfusa sahip olmanın getireceği dinamizmi değerlendiremeyen Türkiye, gençliğini gerektiği miktarda ve gerektiği kalitede eğitememektedir. Bilgi çağına dönüşen dünyada “ne iş olursa yapan” insan yerine, “bilgiye dayalı iş yapan” uzman insanın yetiştirilmesi de ancak yüksek kaliteli bir eğitim ile mümkün olacaktır. Eğitim imkânlarının, bir yandan genç nüfusun ancak çok küçük bir kesimine hizmet verebilmesi ve diğer yandan kalitenin de olması gerektiği gibi yükseltilememesi hem gençlerimize ve hem de ülkemizin geleceğine zarar vermektedir.

Gençliğin bayramında gençlerimiz, buruk, mutsuz ve umutsuzdur.

Ne yazık ki, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimiz, geleceğe bizler kadar umutla bakamamaktadır. Artık iddia edilen ekonomik büyümenin istihdama dönüşme vakti gelmiştir. Ama hükümetin bu konuda herhangi bir çabası, çalışması, planı ve kaygısı yoktur. 

Türkiye Kamu-Sen olarak; en kısa zamanda gençlerimize iş ve aş sağlayacak programların hayata geçirilmesi temennileriyle gençlerimizin ve tüm milletimizin bayramını kutluyoruz.

 

  Türkiye Kamu-Sen

İstanbul İl Başkanı 

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]