Sultanbeyli için yarın geç olabilir!

Yayın: 07:41 - 21.05.2010
Güncelleme: 07:41 - 21.05.2010

Sultanbeyli’nin zorunlu hizmet kapsamından çıkarılmasına tepki büyüyor. Eğitim Bir Sen öğretmenlerin tepkisinin artması üzerine konunun ehemmiyetini anlatmak üzere faks eylemi başlattı. Sultanbeyli’de ki eğitim çalışanlarının imdat çığlığıdır diye başlayan faks metni, Sultanbeyli için yarın geç olabilir sloganı ile bitiyor. Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın, kadrolu öğretmen atamaları için süreç işliyor. Sultanbeyli’de ki 4/B Sözleşmeli Öğretmenler Sultanbeyli’de oturdukları halde Sultanbeyli’de ki okulların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı hata nedeniyle zorunlu hizmet alanı dışında kalmasından dolayı ilçeyi tercih etmiyorlar. Okul idareleri ve öğretmenler bunun bir adım sonrasını tahmin edebiliyorlar ve konunun gündeme getirilip sorunun çözülmesi için sendikayı arıyorlar… Yani; “Güneş çarığı çarık ayağı sıkıyor” diyen Şube Başkanı Ali Yalçın, bu günden itibaren Bütün İstanbul Milletvekillerine, Bakanlığa, Siyasi Partilere faks trafiği başlatıyoruz dedi.

 

işte Eğitim Bir Sen’in faks metni…

 

Sultanbeyli zorunlu hizmet kapsamından çıktı. İstanbul’un neredeyse en fazla öğretmen açığı bulunan İlçesi Sultanbeyli’de Öğretmen açığı çoğalacak. Çünkü İstanbul’un sosyo-ekonomik durumu Sultanbeyli ile kıyaslanamayacak kadar iyi olan merkezi ilçeleri zorunlu hizmet kapsamında kalırken Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı hata Sultanbeyli’yi zorunlu hizmet kapsamından çıkardı. Öğretmenler Sultanbeyli’yi boşaltıyor. Sultanbeyli ilçesi ve Sultanbeyli’de görev yapan eğitimciler için bu bir imdat çığlığıdır. Yarın çok geç olabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini yayınladı. Yeni Yönetmeliğe göre Türkiye, 3 Hizmet Bölgesine ve 6 Hizmet Alanına ayrıldı. İstanbul 2. Hizmet Bölgesindeki iller kapsamında bulunmaktadır. Yeni derecelendirmeye göre okul bazında hizmet alanı derecesi 1,2 ve 3 olanlar zorunlu hizmet kapsamından çıkarılırken, hizmet alanı derecesi 4,5 ve 6 olanlar ise zorunlu hizmet kapsamında bulunmaktadır. İstanbul’da en fazla öğretmen ihtiyacının olduğu ve il içi tayinlerde mevcut öğretmenlerini de diğer ilçelere kaptıran Sultanbeyli’de ki bütün okullar zorunlu hizmetten çıkarken, Sultanbeyli’deki öğretmenlerin en fazla tayin istediği ilçelerdeki sıralı okullar, zorunlu hizmet kapsamın içerisinde. Yeni durum Sultanbeyli’yi mağdur ederken, öğretmen açığını daha da artıracak. Sultanbeyli’deki öğretmenler anlaşılmayı ve yardım edilmeyi bekliyor.

Yeni Durum Ne Gibi Sonuçlar Doğuracak?

 

Sultanbeyli’nin kurumlar bazında hizmet puanları ve hizmet alanları çok acil yeniden belirlenmelidir. Milli Eğitim Bakanı ve Bakanlık Merkez Teşkilatı Yöneticileri duruma el koymalıdır. Sultanbeyli eğitimini ve eğitimcilerini kaybetmesin!

Sultanbeyli İçin Yarın geç Olabilir!

 

Exit mobile version