SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kılıçtaroğlu: “CHP iktidarında taşeronluğu gömeceğiz”

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına seçilen Kemal Kılıçtaroğlu, kurultayda yapmış olduğu konuşmada önemli ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Özellikle Zonguldak’ta meydana gelen göçükte hayatlarını kaybeden madencilerle ilgili şunları söyledi. “ Bütün Türk ulusunun başı sağ olsun. Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Meraklanmasınlar iş sağlığı ve iş güvenliği nedir biz onlara öğreteceğiz. Bu işçilerimizin bir sorunu daha var, bu işçilerimizin bir derdi daha var. Yaşamlarını kaybeden bu işçilerimizin tamamı taşeron işçisi.

CHP iktidarında taşeronluğu kesinlikle gömeceğiz. Kamuda çalışan hiçbir işçi yaşamı boyunca asgari ücrete mahkûm olmayacak. Buradan bütün Zonguldaklı hemşerilerime selam gönderiyorum. Kurultaydan sonra ilk ziyaret edeceğim yer Zonguldak olacaktır CHP iktidarı ile beraber Türkiye’de taşlar yerinden oynadı. Sayın Başbakan, geçen gün her halde ülkeyi yönetmekte biraz zorlandı da, sorunları göz ardı etmek için CHP’nin iç işleriyle de uğraşmaya başladı” diye konuştu.

Yiğit insanlardır

Kılıçtaroğlu, şöyle devam etti: “ Benim bildiğim hiçbir Kasımpaşalı dedikodu ile uğraşmaz. Kasımpaşalı insanlar yiğit insanlardır. Kasımpaşalı unvanını da ondan geri almak Kasımpaşalıların görevidir.  CHP iktidarı ile beraber taşlar oynadı. Güdümlü bir siyaset var ülkeyi bunlar yönetemiyorlar. Biz yöneteceğiz Türkiye’yi halkla birlikte yöneteceğiz. Ulusal değerlerimizi koruyacağız, ulusal çıkarlarımızı savunacağız. Halkın çıkarlarından yana olacağız hal için halkla beraber mücadele edeceğiz. İşsizliğin, haksızlığın, rüşvetin sonunu getirmek inşallah bize nasip olacaktır. Demokrasinin çıtasını yükselteceğiz, bağımsız, özgür ve güzel bir Türkiye’yi el birliği ile yaratacağız.” İfadesini kullandı.

Halkın çıkarları korunacaktır

Kılıçtaroğlu, “ Özel yetkili mahkemelerine son vermek bizim görevimiz olacaktır.”Onurlu dış politika” dediler Dubai’ye gidip bir milyar dolara Türkiye’nin onurunu batıya yatırdılar. Bunun hesabını sormak bizim boynumuzun borcudur. Bugün buradan bu zor yürüyüşümüzü başlatıyoruz, yürüyüş değil artık iktidara koşuyoruz. Mustafa Kemal ve arkadaşları bu ülkeyi kurarken “Önce halk” dediler. Halkla beraber yürüyeceğiz. Türkiye’yi içinde bulunduğu çıkmazdan, Türkiye’yi çekip kurtarmaya mecburuz, zorunluyuz. Bunu ancak ve ancak CHP yapabilir neden CHP yapabilir?  Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi Kuva-i milliye demektir. Cumhuriyet Halk Partisi Anafartalar dır, Conkbayırıdır. CHP’nin genlerinde ulusal çıkarları korumak vardır, halkının çıkarlarını korumak vardır. CHP değişimcidir ve devrimcidir.

Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz, korku İmparatorcuğu değil sevgiyi ve egemenliği bu ülkede egemen kılacağız. Demokrasiyi Hukukla güçlendireceğiz böylece yürekli insanların yaşadığı bir Türkiye yaratacağız yeniden. Kardeşler, beraber olacağız, barış türküleri söyleyeceğiz. Kol kola omuz omuza mücadele edeceğiz, etmek zorundayız. Hep birlikte bu coğrafya’da güzel Türkiye’yi yaratacağız. Yeniden. Çaycısıyla simitçisiyle işçisiyle çiftçisiyle emeklisi ile ve bütün toplum katmanlarıyla beraber olacağız. Çalışmadan yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler evel’a haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra

da istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar diyorum.

Önünü biz açacağız

Ülkeyi yönettiğini sananların ekonomik politikasına bakın. “Üretmeyin” diyorlar. “Tarlayı ekmeyin para vereceğiz, fabrikalar çalışmasın” peki bu ülkenin insanlarının karnı nasıl doyacak? Birileri için Türkiye pazarmıdır? Buna izin vermeyeceğiz. Yeniden üreten bir Türkiye’yi kuracağız sanayicisiyle çiftçisiyle esnafıyla serbest meslek erbabıyla istihdam yaratan katma değer yaratan ve yarattığı katma değer i hakka dönüştüren bir Türkiye yaratacağız. Sanayici artık bu ülkenin kamu görevlisidir. Çalışacak üretecek istihdam yaratacak olanların önünü biz açacağız. Bütün bürokratik engelleri kaldıracağız sanayici üretecek istihdam yaratacağız. Mutlaka ve mutlaka organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek liseleri kuracağız.

Biz, halk için çalışacağız sanayici için çalışacağız çiftçi için çalışacağız üreten için çalışacağız serbest meslek erbabı için çalışacağız. Herkese her ortamda olanak sağlayacağız. Yeterki katma değer yaratalım yeterki yaratılan katma değeri hakça bölüşelim. Üreticinin cezalandırıldığı değil üreticinin ödüllendirildiği bir düzeni getireceğiz. Bunlar üreteni cezalandırıyorlar biz üreteni ödüllendireceğiz” dedi.

İşsizlik açlıktır, sefalettir

Kılıçtaroğlu, şöyle devam etti: “  Türkiye’de en büyük sorun işsizlik. Üniversite mezunları arasında işsizlik orana % 35’e çıktı.Batman’a,Hakkari ye gidin bu oran % 50.. Gençler kahvelerde oturuyorlar.İşsizlik açlıktır işsizlik yoksulluktur işsizlik moral değerleri yitirmedir. Gelecek kaygısı yaşayan insanın içinde bir yaradır. Sayın başbakan Recep Beyin çok güzel bir lutfu var. Diyor ki”Her işveren bir işçi çalıştırsa işsizlik sorunu çözülür” Bakın şimdi Recep beyin mucizesi. Bu mucize hayata geçti mi geçmedi. Çünkü Recep Bey ekonomi nedir bilmiyor. Recep Bey piyasa nedir bilmiyor. Ekonomi bilmeyen bir insanın ülke yönetmesine razımısınız? Sandıkta bunları sardığa gömmeliyiz. Recep Bey bir şey daha söylüyor. “Efendim Üniversiteyi her bitiren iş bulacak diye bir kural yok ki”diyor. Recep Bey bu kural senin için geçerli olabilir ama fakir fukaranın çocuğu için nasıl geçerli olacak? Onun gemileri mi var, onun havuzlu villaları mı var? Bunlar fakir fukara edebiyatı yaptılar.

HEPSİ KÖŞEYİ DÖNDÜ.  Bunu milletimize anlatmalıyız.Verdiği sözün arkasında durmayan insan yiğit değildir.Yiğit adam verdiği sözün arkasında durur.. Sayın arkadaşlarım, yıllardır kanayan bir yaramız var. 30 bin yurttaşımızı, canımızı yitirdik. Ama maalesef bugüne kadar izlediğimiz politikalarla adeta teröre destek verdik. İşsizlik yarattık yoksulluk yarattık özelleştirdiğimiz fabrikalarda ki işçileri kapının önüne koyduk. Hayvancılığı öldürdük doğuda, güney doğuda gençleri  “Teröre gidebilirsiniz” diye onlara yol gösterdik. Bu anlayışı tersyüz edeceğiz. O bölgede önce istihdam yaratmak için çaba harcayacağız. Özelleştirme o bölgede yapmayacağız. Özel sektör o bölgede fabrika kuracak sa sıfır faizli banka kredisini devlet verecek. “Gidin yatırım yapın”diyecek. Mayınlı arazileri temizletip halka dağıtacağız. Topraksız köylü de toprak sahibi olacak. Oda çalışıp üretecek oda alın teri dökecek.

Bana açıklasın

Şimdi buradan soruyorum Sayın Başbakan’a Recep Bey, işsizlik fonundan aldığın paranın ne kadarını GAP’a harcadın? Açıkla bana. Recep Bey’de açıklasın bakalım. Çok önemli değerli arkadaşlarım. Siyasetin odağına etnik kimliği ve inançları koyan siyaset bizim dostumuz olan bir siyaset değildir. Beraber olmanın çabasını göstereceğiz. Her etnik kimliğe saygımız var her etnik kimlikten yurttaşımızın başımızın üstünde yeri var. Her inancada saygılıyız üzerine basa  basa söylüyorum. Onların temiz dini duygularını sömürüp siyasete malzeme yapanlara oy vermeyin. Bizi soya soya kendilerine havuzlar yapmaya başladılar. Biz halka beraber yola çıkacağız ve göreceksiniz Türkiye’de umut rüzgârları esecek. Beraber kucaklaşacağız omuz omuza Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. İnaçlara saygılı olacağız. Bizim için insan çok önemlidir. Şunu bilmenizi isterim: işsiz adamın evinde eşinin çektiği dramı nasıl anlatabilirim? O damı yaşamak farklı bir olay. Dramı tersyüz edeceğiz onlarında gülmeye, sevinmeye ve karınlarını doyurmaya hakkı vardır.Onlarında çocuklarını beslemeye hakkı vardır.Bunu da çözeceğiz biz. Emeklilerimizden de söz etmek istiyorum. Türkiye’de 9 milyon 200 bin emekli var. Emeklilere bir şey söylüyorum. Emekliler ilk seçimlerde AKP’yi malulen emekli etmek zorundadırlar. Neden malulen emekli etmek zorundadır diyorum AKP ve onun yandaşlarını. Çünkü iki tane büyük ayıp yaptılar.1- Bir yasa çıkardılar, dediler ki”Emeklilere milli gelir artışından pay verilmez” Ve bu ülkenin insanını ikinci sınıf vatandaş yaptılar. Size söz emekliler yine bu ülkenin birinci sınıf yurttaşı olacak. Bunu değiştireceğiz. Yarattığımız katma değeri hakça bölüşeceğiz. Emekli de bu ülkenin yurttaşıdır. Burada yaratılan katma değerden hakkını alacaktır. Ona milli gelirden pay vermek CHP’nin boynunun borcudur.” Dedi.

Kılıçtaroğlu, ülke meseleleri ile ilgili birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Fethi SATICI

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]