SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da ekmek üretimi değerlendirildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi fırıncılarla bir araya gelerek ekmek üretimi ve ekmeğin ambalaja alınmasını değerlendirdi.

Kartal Belediyesi ilçe genelinde faaliyet gösteren fırın ve unlu mamulcüler ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. Geçtiğimiz günlerde ekmeğin ambalajlanması konusunda fırıncılarla anlaşma sağlayan Kartal Belediyesi, Tarım İlçe Müdürünün de katıldığı bir toplantı ile fırınlardaki hijyen ve ekmeğin ambalajlanması konusunu tartıştı.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haydar Süslü öncülüğünde Kartal Ekolojik Pazar Eğitim Çadırında bir araya gelen fırıncılar, Kartal Tarım İlçe Müdürü Dr. Kamil Sağlam, Kartal Belediyesi Ruhsat Denetleme Müdürü Funda Aydoğan, Kartal Zabıta Müdürü Atilla İlgün ile bir araya gelerek ambalaj ve imalathanelerin durumlarını hakkında değerlendirmeler yaptı.

Toplantının ev sahipliğini yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haydar Süslü, ilk olarak üretilen ekmeğin ambalajlanması ve bu konu hakkında hijyen kurallarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Kartal halkının daha sağlıklı ve iyi gıda tüketmesini sağlamak için böyle bir uygulamanın hayata geçirilmesi gerektiğine değinen Süslü, üretilen ekmeğin 200 bin kişinin eline değdiğini bu konuda tüketicinin ciddi bir risk altında olduğunu söyledi. Süslü, bu riski ortadan kaldırmanın tek yolunun ise ekmeği ambalajlanmasından geçtiğini ifade etti.

 

Hep birlikte birbirimize destek olursak bu işi başarabiliriz” diye fırıncılara seslenen Ali Haydar Süslü “Tekelleşmeye giden bir sektörümüz var 3-4 yıl sonra öyle bir noktada olacaksınız ki, hazır hamur ekmeğinin bile piyasaya sunulduğunu göreceksiniz dedi.

Bu konuda fırınlar ile birlikte ekmeği satan market ve bakkalları da denetleyeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Ali Haydar Süslü, ambalajın poşet olarak algılandığını, bunun yanlış bir algılama olduğunu ifade etti. Süslü, bu konuda ambalaj yönetmeliği olduğunu ve maalesef bu kaliteyi yeterince yakalayamadıklarını da belirtti. Denetimlerin yetersiz olmasından dolayı uygun olmayan ambalajlar üretildiğini de sözlerine ekleyen Süslü, denetimlerde ise sadece ürün hakkında değil ambalaj hakkında da teknik çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Kısa süre önce fırınlara yönelik gece denetimleri yaptıklarını hatırlatan Süslü,  fırınlara bakıldığında genel anlamda iyileşmeler olduğunu söyledi. Yapılacak çalışmalar ve fırıncıların desteği ile bu iyileşmeleri daha üst noktalara taşınabileceğini belirten Süslü, yapılan bu denetlemelerin polisiye bir denetleme değil, eksiklikleri görme ve yol haritası çizme noktasında yapılan denetimler olduğunu vurguladı. Fırıncı esnafının ayakta kalmasını ve daha iyisini yapmasını sağlayacaklarını belirten Ali Haydar Süslü, proje ile ilgili olarak  “Pilot uygulama olduğu için değil, inandığımız şeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Toplantıya katılarak ekmek üretimi, hijyeni, ve ambalajlanması konusunda bilgiler aktaran Kartal Tarım İlçe Müdürü Dr. Kamil Sağlam, Ambalajla ilgili çalışmalarda Avrupa Birliği standartlarına gelinmesi gerektiğine değinerek, hijyenik olarak ekmeğin üretilmesi ve hiç kirlenmeden tüketiciye sunulması gerektiğini söyledi. Sağlam, “Ne kadar iyi ekmek üretilirse üretilsin tüketiciye uygun bir şekilde sunulmazsa yapılan çalışmalar da boşa gider” diye konuştu.

Halkın ekmek tüketimi konusunda bilinçli olmadığına da değinen Tarım İlçe Müdürü aşama aşama fırınlardaki hijyenin nasıl yok olduğunu örnekler vererek anlattı. Sağlam, ekmeğin fırından çıktıktan sonra kasalara konulduğunu, o kasaların da yerlere ve üst üste konularak hijyenin bu şekilde sağlanamadığını söyledi.

Dr. Kamil Sağlam ayrıca “ekmekler açık kasaların içinde bakkalların marketlerin önünde biriktiriliyor, hayvanlar da gelip onlara temas edip kirletebiliyor. Ekmekler üretici ve tüketici tarafından elleniyor, elimizdeki mikropları ekmeğe bulaştırıyoruz ve pislik bizlerle birlikte o dokunan ve ekmeği yiyenlere de bulaşıyor. Bunu önlemenin tek yolu ambalajdır” dedi.

Ambalaj

Ambalaj olmadan bu sorun çözülemeyeceğini dile getiren Sağlam, teknolojinin de hızla geliştiğini, ambalaj çeşitleri haricinde rutubet önleyiciler bile olduğunu söyledi. Ekmeği ambalajlamak ile işin bitmediğini ve barkotlamanın da yapılması gerektiğini söyleyerek, barkot ve etiketlerle ilgili bilgiler de verdi.

Sağlam,“ürünün gramajı, nasıl tüketileceği, gıda maddesinin adı, içindekinin ne olduğu, hangi firma tarafından hangi sicille üretildiği, hangi şekilde muhafaza edileceği, hangi adreste üretildiği, parti seri numarası, izin tarihinin yazılı olduğu barkotların ve etiketlerin ambalajın üzerinde yer alması gerekli” diye konuştu.

Yapılan toplantıya katılan Eski Belediye Başkanı ve fırıncı Ali Duranoğlu yaptığı konuşmada “Esnaf para kazanmazsa hizmet yapamaz. Ya birlik olur, Belediye ve Tarım Müdürlüğüne öncülük yaparız. Ya da firmalarımızı büyük marketlere teslim ederiz” diye konuştu.

 

Toplantıya ayrıca Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Taşçı ve ilçe genelinde faaliyet gösteren çok sayıda fırıncı katıldı.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]