PENDİK İMAM HATİPLİLER  İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU 

Yayın: 16:13 - 25.04.2022
Güncelleme: 16:13 - 25.04.2022

Pendik İmam Hatip Lisesi mezun ve Mensupları Derneği (PİHMED) 23 Nisan 2022 Cumartesi günü Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde bir iftar programı gerçekleştirdi.  

Programı kendisi de Pendik İmam Hatip Lisesi öğretmeni olan muhabirimiz Mustafa Telli sizler için izledi. 

Yıllar sonra bir araya gelen emekli öğretmenler ile mezunların kucaklaşması duygusal anlara sahne oldu. 

Programa İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Belediyesi Meclis üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, 1983 Mezunu THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin, Yeniden Refah Partisi Pendik İlçe Başkanı Fahrettin Karakurt, Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanı Yasin Kadıoğlu, İyi parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan, Kadıköy Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Kaya, Pendik Eski Kaymakamı Cafer Odabaş katıldı.   

Öğretmen, öğrenci ve mezunların yer aldığı muhteşem organizasyonda 2 bin kişiye yemek servis edildi. Okul yemekhanesinde hazırlanan menüde: iftariyelikler, çorba, etli pilav, salata, ayran ve tatlı yer aldı.  

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İmam hatiplerin kuruluşunun anlatıldığı mini videoyla devam etti.  

Programda: PİHMED Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Akbaş, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz ve Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir akman kısa birer konuşma yaptı. 

PİHMED Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Akbaş yaptığı kısa konuşmasında: İmam Hatip Lisesinin Pendik’te 1976 yılında açıldığını,1976 yılından bu yana Pendik İmam Hatip lisesinde çalışan idareci, öğretmen ve okuyan öğrenciler ile programa destek veren ve katılan herkese teşekkür etti. 

İstanbul Milletvekili Erol Kaya konuşasında: İmam hatip lisesinde bulunmaktan duyduğu gurur ve mutluluğa değinerek, tüm katılımcılara teşekkür edip, Ramazan Bayramını kutladı.  

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yaptığı konuşmada imam hatip lisesinde okuyamamanın eksikliğini hissettiğini, bu eksikliği üç çocuğunu da imam hatip lisesine göndererek telefi ettiğini söyledi. Başkan Cin konuşmasında katılımcıların kadir gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik etti. 

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Pendik’te 18 imam Hatip lisesi 35 imam hatip ortaokulu olduğunu ve bu okulların her birinin başarılı okullar olduğunu söyleyerek öğrencileri imam hatip lisesine davet etti.  

Programda yıllar sonra bir araya gelen emekli öğretmenler ile mezunların kucaklaşması duygusal anlara sahne oldu. Öğretmenlerini ve arkadaşlarını görmek için masa masa dolaşanlar her bir masada bir tanığını görünce gözyaşlarına hakim olamadılar. 

Çay sohbeti ile devam eden muhteşem organizasyon hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi. 

Mustafa Telli 

Mustafa Telli
Exit mobile version