Kartal’da yaşanabilir çevre için el ele…

Yayın: 14:08 - 28.05.2010
Güncelleme: 14:08 - 28.05.2010

Kartal Belediyesi Çevre haftasında yapacağı etkinliklerle bütün yurttaşları çevreyi korumaya karşı duyarlı olmaya çağırıyor.

Kartal Belediyesi her yıl kutlanan 1-12 Haziran Çevre Haftasında on iki gün sürecek etkinliklerle çevrenin korunması hakkında faaliyetler yapacak. Çevre gönüllüleri, sivil toplum örgütleri, Kent Konseyi ve Çevre Komisyonu ile birlikte yürütülecek çalışmalarla, çocukların çevre bilincini arttırmak, çevre kirliliği konusunda duyarlılık sağlamak, yeşil alanları ve hayvanları koruyup, yok olmalarını engellemek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek amaçlanıyor.

Çevre yürüyüşü ile başlayacak etkinlikler kapsamında ilk olarak Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, İSTAÇ Kıyı Şefliği ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün de katılacağı Kartal Deniz ve kıyı şeridi temizliği yapılacak.

Kartal sahil şeridinde ki kayalıklar, piknik ve dinlenme alanları, spor ve yürüyüş bölgelerinin temizlenmesinin yanı sıra denizin iç kısmının da botlar ve dalgıçlar tarafından temizlenmesi yapılacak.

Daha sonra Kartal tarihi Balıklı Gölet’in Kartal Belediyesi ve Çevre gönüllülerinin de desteği ile deniz hizmetleri müdürlüğü tarafından oluşturulan ekip ile temizlenmesi gerçekleştirilecek. Ayrıca Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek etkinlikler çerçevesinde, Kartal ilçesi sınırlarında yer alan okullara yaklaşık 5 bin fidan dağıtımı ve dikimi ile gerçekleştirilecek. Etkinlikler çevre ile ilgili çocuk tiyatroları ve konserler ile son bulacak.

Program Çerçevesinde Kartal Belediyesinin eğitim kurumlarına verdiği çevre ve geri dönüşüm konularındaki eğitimler neticesinde, İstanbul genelinde en çevreci okul seçilen Kartal Atatürk İlk Öğretim Okulu. Cemal Reşit Rey konser salonunda düzenlenecek 5. Erguvan Çevre Ödülleri töreninde birincilik ödülünü alacak.

Kartal Özel Kıraç Eğitim Kurumları ise, İstanbul genelinde en fazla pil toplayıp geri dönüşüm projesine katkı sağlayan okul seçilerek TAP firması tarafından bilgisayar ile ödüllendirilecek.

Exit mobile version