Tuhaf İkili Sultanbeyli’de seyircisi ile buluştu

Yayın: 14:17 - 28.05.2010
Güncelleme: 14:17 - 28.05.2010

Uygur kardeşler, Tuhaf İkili adlı oyunlarıyla  Sultanbeyli’deydi.

 

Kültürel etkinliklerine sinema, tiyatro, konser ve konferanslarla devam eden Sultanbeyli Kültür Merkezi, bu hafta Uygur Kardeşleri ağırladı.

Neil Simon’un Odd Couple (Tuhaf İkili) adlı eserinden uyarlanan oyunla Sultanbeyli’ye gelen Süheyl-Behzat Uygur kardeşler, tiyatro severlere kahkahalarla dolu bir akşam yaşattı.

Oyundan önce Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in yurtdışında olması sebebiyle Başkan Vekili Necdet Dursun bir konuşma yaptı. Dursun “Sultanbeyli açılan kültür merkezleri sayesinde, kültür başkenti İstanbul’a yakışan bir ilçe olmaya başladı. İlçe halkı her gün düzenlenen etkinliklerle daha önce şahit olmadığı programlara katılıyor.” dedi. Dursun, kültürel zenginliğin önemine değindi ve “Usta tiyatrocu Nejat Uygur’un bizlere hediyesi olan Uygur kardeşlere ‘hoşgeldiniz’ diyor ve herkese keyifli akşamlar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmanın ardından Tuhaf İkili adlı oyunu sahneleyen Uygur kardeşler, izleyenleri kahkahalara boğdu.

Oyundan detaylar…

Eşlerinden ayrıldıktan sonra zorunlu sebeplerle aynı evde yaşamaya başlayan ve biri son derece titiz ve simetri hastası, diğeri ise onun tam aksine dağınık ve olağan üstü pis olan iki yakın arkadaşı konu alan oyunun yönetmenliğini Nedim Doğan’la birlikte Behzat Uygur yapıyor. İzleyenleri zaman zaman kahkahalara, zaman zaman da gözyaşlarına boğan oyunda Uygur kardeşlere, Birol Engeler, Berat Yenilmez, Mustafa Önder Keskin, Özlem Gürler ve Zeynep Yaldız eşlik ediyor.

Exit mobile version