Starline İş Güvenliği ve 3M İş Güvenliği

Yayın: 17:23 - 27.05.2022
Güncelleme: 17:23 - 27.05.2022

Bir işveren olarak, çalışanları için güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı hazırlamak zorundadır. Bundan dolayı işyerlerinde iş güvenliklerine ait ekipmanlar bulundururlar. Hangi iş seçeneklerini kullanıyorlarsa genellikle ona ait ekipmanlar bulunur.

İş Güvenliğinde Hangi Koruyucu Ekipmanları Kullanılır?

KKD, (kendi) güvenliğinizi sağlamak için kullandığınız ekipman olan ‘kişisel koruyucu ekipman’ anlamına gelir. Her zaman ve gerektiği yerde kişisel koruyucu ekipman kullanmaya özen gösterilmelidir. Kullanım talimatlarına uyun, bakımlarını iyi yapın ve korumanın hala yeterli olup olmadığını düzenli olarak kontrol edilmeli. Ancak hangi koruyucu ekipmanı ne zaman kullanmalısınız. Sitemizde Starline iş güvenliği ekipmanlarına, özelliklerine ayrıca 3M iş güvenliği ekipmanlarına da göz atabilirsiniz.

Başınızı Koruyun

Kask takmak koruma sağlar ve kafa yaralanmalarını önleyebilir. Çalışma koşullarına uygun sağlam bir ünite seçmelisiniz. Bu günlerde pek çok şık tasarım var ve ayarlanabilir askılı koşum ve rahat ter bantları gibi ek seçenekleri tercih edebilirsiniz.

Gözleri Koruyun

Gözler vücudumuzun en karmaşık ve savunmasız kısımlarıdır. Dünyada her gün 600 kişi çalışırken göz yaralanması yaşıyor. İyi güvenlik gözlükleri ile bu risk azalacaktır.

Kulakları Koruyun

Gürültünün çok olduğu bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Bu nedenle işitme koruması hakkında düşünmek çok önemlidir. Kulak tıkaçları çok rahattır, ancak gürültü önleyici bir kafa bandı iş yerinde çok kullanışlıdır çünkü kolayca takıp çıkarabilirsiniz.

Nefesi İzleyin

İşyerinde toz maskesi takmak , özellikle tehlikeli maddelerle temas ettiğinizde lüks değildir. Toz maskeleri sizi ince parçacıklara ve diğer tehlikeli parçacıklara karşı korur. Maddeler gerçekten zararlıysa tam yüz maskesi kullanım sağlayabilirsiniz.

Elleriniz İçin Uygun Eldivenler Kullanın

Eller ve parmaklar sıklıkla yaralanır, bu nedenle onları olabildiğince iyi korumak gerekir. Çalıştığınız sektöre bağlı olarak çok fonksiyonlu eldivenleri tercih edebilirsiniz ;

Exit mobile version